Перегляд за Автор "Левтринська, Ю. О."
Зараз показуємо 1 - 20 з 23
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ83898 Спосіб автоматичного управління системами опалення та гарячого водопостачання(2013) Павлов, А. І.; Левтринська, Ю. О.Спосіб автоматичного управління системою опалення та гарячого водопостачання, який включає вимірювання і регулювання температури у приміщенні, який відрізняється тим, що додатково вимірюють та регулюють температуру води в мережі гарячого водопостачання шляхом зміни положення регулюючого органу подачі холодної та гарячої води, компенсують шкідливий вплив перепадів тиску в мережі, як контрольованих збурень.
- ДокументВиклики для вищої технічної освіти та імовірні шляхи її розвитку(2021) Левтринська, Ю. О.
- ДокументВикористання відходів харчових виробництв для виготовлення супутніх товарів та пакування(2020) Ватренко, О. В.; Левтринська, Ю. О.
- ДокументВиробничі випробування пілотного зразка мікрохвильового проточного екстрактора(2017) Левтринська, Ю. О.; Терзієв с, С. Г.На кафедрі процесів, обладнання та енергетичного менеджменту Одеської національної академії харчових технологій розроблено зразок мікрохвильового екстрактора неперервної дії, що дозволяє обробляти одночасно до 16 кг сировини. Проведено два тестові запуски установки з завантаженням чотирьох з п`яти камер. Виробничі випробування зразка мікрохвильового проточного екстрактора підтверджують наукове положення, яке висунуто при його проектуванні: послідовні стадії нагріву сировини у мікрохвильовому полі та промивання екстрагентом дозволяють отримувати на виході з установки концентрований екстракт кави.
- ДокументЕкоіндустрія виробництва розчинної кави(2017) Левтринська, Ю. О.Виробництво розчинної кави пов’язано з низкою енергетичних, економічних та технологічних проблем, вирішити які можливо за допомогою комплексу заходів спрямованих на зменшення витрат енергії та сировини з відходами, зниження робочих температур, утилізації відходів виробництва.
- ДокументЕкстрагування кави в мікрохвильовому апараті безперервної дії(ОНАХТ, 2017) Левтринська, Ю. О.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.12 – Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв. У роботі представлено апарат, що дозволяє отримати концентрат кавового екстракту при атмосферному тиску і температурах не вище 100 ° С, що позитивно впливає на якість продукту. В апараті реалізовані протитечійний рух твердої фази та екстрагента. Обґрунтовано структуру рівняння в узагальнених змінних для протитечійного руху твердої фази й екстрагенту в мікрохвильовому полі. Досліджено гідравлічні процеси у масообмінних модулях апарату. Порівняння екстрагування традиційним тепловим способом і в мікрохвильовому полі, підтверджує, що при дії останнього підвищується загальний вихід екстрактивних речовин. Узагальнення експериментальних досліджень масообміну дозволило визначити ступеня в критеріа- льному рівнянні для числа Рейнольдса -0,86, числа Шмідта 0,43, Бурдо 0,35, безрозмірною проникності 0,42, еквівалентного діаметра частинок кави 1,2. Складено інженерні методики розрахунку апарату. Комп'ютерне моделювання дозволило провести оптимізацію конструктивних і режимних параметрів. При виробничих випробуваннях апарату отримано концентрат кавового екстракту. Згідно з актами дегустації, отриманий продукт має високу якість, смакоароматичні властивості, що перевершують звичайний розчинну каву. У відпрацьованій твердій фазі залишається не більше 0,65 % екстрактивних речовин. Також проведено екстрагування кави в умовах дії мікрохвильового поля в камері з розрідженням. Для додаткового підвищення концентрації екстракту кави використано метод блочного виморожування.
- ДокументЕнергоефективні процеси переробки харчових продуктів та фармацевтичної сировини(2022) Левтринська, Ю. О.; Висоцька, Н. Е.
- ДокументЕнергоефективні технології виробництва розчинної кави(2015) Левтринська, Ю. О.Вiдносно виробництва розчинної кави в Українi ситуацiя є складною передусiм тому, що сировина для виготовлення продукцiї iмпортується з-за кордону, а сам технологiчний процес виробництва передбачає великi витрати енергiї.
- ДокументКваліфікаційна підготовка спеціалістів для вдалого розвитку кондитерської галузі(2020) Позекун, В. В.; Новічкова, Т. П.; Шунько, Г. С.; Левтринська, Ю. О.Кондитерська галузь, де працює велика кількість фахівців – одна з найуспішніших у харчовій промисловості нашої країни. Для того щоб бути конкурентоспроможним підприємством необхідно постійно підвищувати кваліфікацію персоналу, що приведе до успіху підприємства торгівлі та громадського харчування будь-якого формату, зокрема кондитерської галузі. Розглянуто найбільш поширеними методами навчання на підприємстві.
- ДокументКомбінований вплив мікрохвильової енергії та вакууму, як спосіб інтенсифікації при отриманні полідисперсного екстракту(2018) Левтринська, Ю. О.; Терзієв, С. Г.У ОНАХТ масообмін при впливі мікрохвильового поля досліджується вже більше 15 років, створюються новітні апарати.
- ДокументМатематичне моделювання та оптимізація мікрохвильового протитечійного екстрактора(2017) Левтринська, Ю. О.; Зиков, А. В.; Терзієв, С. Г.
- ДокументМоделювання теплотехнологій виробництва концентрованих екстрактів кави(2017) Левтринська, Ю. О.; Терзієв, С. Г.; Зиков, О. В.
- ДокументМолодіжний форум «Енергоманія», як спосіб інтеграції учнів та вчителів шкіл до структури учбово-наукових груп(2019) Левтринська, Ю. О.Актуальною проблемою для вітчизняних закладів вищої освіти (ЗВО) сьогодні є набір студентів та селекція абітурієнтів. Проблемою є і невелика кількість абітурієнтів, за яких між освітніми закладами іде конкурентна боротьба, так і непоінформованість самих закладів щодо рівня підготовки абітурієнтів, через відсторонення ЗВО від процесу відбору майбутніх студентів.
- ДокументОсновні тенденції розвитку хлібопекарської промисловості України(2020) Манц, М. В.; Новічкова, Т. П.; Шунько, Г. С.; Левтринська, Ю. О.Хлібобулочні вироби – продукти найбільш важливі в житті людини, відносять їх до товарів стратегічного значення, продуктів першої необхідності. Розглянуто основні тенденції розвитку хлібопекарської промисловості України.
- ДокументОсобливості проектування кондитерського цеху на підприємстві ресторанного господарства з використанням сучасних інноваційних технологій(2020) Красна, Н. І.; Кучма, О. С.; Шунько, Г. С.; Новічкова, Т. П.; Левтринська, Ю. О.Мета даної роботи - теоретичний аналіз особливостей функціонування підприємства, а також впровадження кондитерського цеху на підприємстві ресторанного господарства.
- ДокументПроцес екстрагування з плодів шипшини у вакуумному мікрохвильовому апараті(2018) Левтринська, Ю. О.; Альхурі, Юсеф; Голінська, Я. А.; Терзієв, С. Г.У даній статті представлено результати досліджень процесів екстрагування у мікрохвильовому полі в умовах зниженого тиску. Об’єктом досліджень обрано плоди шипшини – багаті на термолабільний вітамін С. При екстрагуванні у створеному зразку екстрактора температури не перевищують 50 °С. За таких температур зберігається більше вітаміну С, краще зберігається колір та смак. Проведені лабораторні дослідження підтверджують підвищений вміст вітаміну С у екстракті. У порівнянні з технологіями, які зараз застосовуються на фармацевтичних підприємствах при виробництві екстрактів шипшини створені екстрактор та випарна установка мають ряд переваг: проста конструкція, безпечність, знижені робочі температури, енергетична ефективність. Підвищення виходу екстрактивних речовин можна пояснити особливим протіканням процесу за умов впливу мікрохвильового поля та виникненню явища бародифузії, що значно інтенсифікує перехід компонентів, що містяться у капілярах до екстракту.
- ДокументРаціональне використання сировинних та енергетичних ресурсів, як складова екоіндустрії АПК(2019) Левтринська, Ю. О.; Терзієв, С. Г.Актуальною проблемою сьогодні є нестача продовольства. Ця проблема особливо гостро відчутна у країнах третього світу та країнах, що розвиваються. Ця проблема у найближчі роки буде загострюватись за прогнозами вчених. Сьогодні можна відчувати проблеми, пов’язані з нестачею енергетичних ресурсів, про які попереджали 20-30 років тому. Це виражається у здорожчанні товарів усіх категорій, у тому числі – харчових продуктів.
- ДокументСучасні проблеми готельно-ресторанного бізнесу(2020) Єйрушевич, А. О.; Лебеденко, Т. Є.; Новічкова, Т. П.; Шунько, Г. С.; Левтринська, Ю. О.Розглянуто поняття "хлібного сомельє": історія появлення професії, місія, головні проблеми та особливості професії.
- ДокументТехнологія та обладнання для виробництва екологічнобезпечних клеїв для тари та пакування(2021) Левтринська, Ю. О.
- ДокументТехнології направленої енергетичної дії у процесах зневоднення гомогенних та гетерогенних харчових систем(2018) Бурдо, О. Г.; Сиротюк, І. В.; Левтринська, Ю. О.; Терзієв, С. Г.Проблема ефективного використання та раціональний підхід до розподілення ресурсів – вкрай актуальна проблема для людства. Відсутність системного підходу до дослідження енерготехнологічних проблем, досвіду у вирішенні завдань ефективного використання ресурсів можуть стати причиною економічної кризи у країні. У даній науковій роботі поставлено і вирішується завдання організації технологій направленої енергетичної дії (НЕД). Спрямоване, селективне підведення енергії до тих елементів сировини, які вимагають енергетичного впливу є інноваційним засобом організації процесів масоперенесення. Така організація процесу дозволить зберегти термолабільні елементи сировини, які повинні мінімально піддаватися енергетичному впливу.