Перегляд за Автор "Воінова, С. О."
Зараз показуємо 1 - 20 з 40
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ100051 Спосіб автоматичного управління процесом випічки печива(2015) Щукіна, В. В.; Воінова, С. О.; Жигайло, О. М.Спосіб автоматичного управління процесом випічки печива, що включає вимірювання та стабілізацію на заданому рівні температури у пекарній камері шляхом зміни подачі газу в пальник топкової камери, який відрізняється тим, що додатково вимірюють та стабілізують температуру топкових газів на виході з топкової камери за рахунок зміни подачі газу, а задане значення її стабілізації встановлюють таким, щоб температура в пекарній камері дорівнювала би її заданому значенню.
- Документ36677 Спосіб автоматичного керування ферментером(2008) Воінова, С. О.; Плахотнюк, Д. П.Спосіб автоматичного керування ферментером, що включає регулювання температури продукту у ферментері, який відрізняється тим, що додатково регулюють температуру охолодження при культивуванні подачею холодної води, підтримують рН продукту подачею аміачної води, регулюють піногасіння подачею хімічного піногасника, регулюють тиск в ферментері випуском одержуваних газів, компенсують контрольоване збурення (тиск пари) у контурі регулювання температури попереджуючою корекцією, компенсують шкідливий вплив перехресного зв'язку в об'єкті, коректуючи його.
- Документ63081 Спосіб автоматичного керування пресом-гранулятором(2011) Воінова, С. О.; Світий, І. М.; Чайков, С. О.Спосіб автоматичного керування пресом-гранулятором, який містить регулювання струму навантаження головного двигуна преса-гранулятора, регулювання температури комбікорму, корегування сигналів контурів регулювання струму та температури, який відрізняється тим, що додатково регулюють тиск в експандері, корегують сигнали контурів регулювання струму навантаження головного двигуна преса-гранулятора та тиску в експандері.
- Документ71647 Спосіб автоматичного керування процесом варки ковбас в універсальній пароварильній камері(2012) Нітаєва, М. Г.; Воінова, С. О.Спосіб автоматичного керування процесом варки ковбас в універсальній пароварильній камері, що передбачає вимірювання і регулювання температури пароповітряної суміші в робочій зоні камери шляхом зміни витрат пароповітряної суміші для підігріву і шляхом зміни потужності електричного нагрівача; вимірювання і регулювання відносної вологості в робочій зоні камери шляхом зміни витрат пари для зволоження і шляхом зміни потужності електричного нагрівача, який відрізняється тим, що додатково регулюється вологість пароповітряної суміші в робочій зоні камери за допомогою нейронного регулятора, що покращує динамічну точність управління; додатково компенсують вплив контуру регулювання відносної вологості в робочій зоні термокамери, на канал регулювання пароповітряної суміші в робочій зоні термокамери за допомогою міжрегуляторного перехресного зв'язку, алгоритм роботи якого здійснюється згідно з формулою і який призводить до покращення якості управління.
- Документ71802 Спосіб автоматичного керування процесом пастеризації соку та інших рідких продукті(2012) Воінова, С. О.; Тодорова, І. К.Спосіб автоматичного керування процесом пастеризації соків та інших рідких продуктів, що включає автоматичний контроль та регулювання температури пастеризації продукту і температури його на виході з апарата, який відрізняється тим, що вводять корегуючий зв'язок, на вхід якого надходить контрольоване збурення - тиск пари, який забезпечує інваріантність системи до контрольованого збурення, чим підвищується динамічна точність управління.
- Документ72557 Спосіб автоматичного керування процесом сушіння екстракту кави в розпилювальній сушарці(2012) Воінова, С. О.; Світий, І. М.; Івчанська, О. А.Спосіб автоматичного керування процесом сушіння екстракту кави в розпилювальній сушарці, який включає вимірювання температури сушильного агента на вході в сушарку, вимірювання температури сушильного агента на виході з сушарки, вимірювання температури продукту перед розпилюванням, вимірювання розрідження в топці та в конусі сушарки, регулювання температури сушильного агента на вході в сушарку шляхом зміни витрати палива на горіння в топці, регулювання температури сушильного агента на виході сушарки шляхом зміни витрати продукту на розпилювання, регулювання розрідження в топці шляхом зміни продуктивності димососа, регулювання розрідження в конусі сушарки шляхом зміни продуктивності витяжного вентилятора, вимірювання витрат палива на горіння в топці, змінювання витрат екстракту кави на розпилювання в сушарці і продуктивності витяжного вентилятора сушарки, який відрізняється тим, що вводять корегуючі зв'язки, які забезпечують автономність контурів температури на виході від температури вхідної та тиску розрідження від вихідної температури.
- Документ72559 Спосіб автоматичного керування процесом сушіння зерна(2012) Воінова, С. О.; Аккерман, Д. М.Спосіб автоматичного керування процесом сушіння зерна, який включає автоматичне регулювання температури і вологості продукту на виході, який відрізняється тим, що вводять корегуючий зв'язок, на вхід якого надходить контрольоване збурення - температура зерна, що забезпечує інваріантність системи до контрольованого збурення, чим підвищується динамічна точність управління.
- Документ72564 Спосіб автоматичного керування процесом випічки хлібобулочних виробів(2012) Воінова, С. О.; Світий, І. М.; Рябоконь, М. О.Спосіб автоматичного керування процесом випічки хлібобулочних виробів, що включає регулювання температури випічки і вологості повітря в пекарній камері, який відрізняється тим, що вводять коректуючі зв'язки, які компенсують взаємний вплив контурів регулювання температури і вологості, чим підвищують динамічну точність системи управління за каналом регулювання та не дозволяють виходити рівню за задані значення.
- Документ72627 Спосіб автоматичного керування вакуумним котлом для виробництва м’ясо-кісткового борошна(2012) Воінова, С. О.; Лозівець, С.О.Спосіб автоматичного керування вакуумним котлом для виробництва м'ясо-кісткового борошна, що передбачає вимірювання та регулювання тиску в котлі, вимірювання та регулювання температури в котлі, вимірювання вологості продукту в котлі, температура та тиск у котлі регулюються шляхом зміни витрат гріючої пари через регулюючий клапан і зміною витрат відпрацьованої пари через спускний клапан, який відрізняється тим, що застосовують корегуючий зв'язок, який компенсує вплив контуру регулювання температури в котлі на контур регулювання тиску в котлі, чим забезпечується їх автономність, що в свою чергу, підвищує динамічну точність.
- Документ72959 Спосіб автоматичного керування процесом хлібопекарної печі(2012) Воінова, С. О.; Світий, І. М.; Хорошилов, Д. Г.Спосіб автоматичного керування процесом хлібопекарної печі, який включає регулювання температури в першій і другій зоні випічки, регулювання температури в другій зоні випічки, який відрізняється тим, що додатково регулюють температуру в третій зоні випічки та вводять корегуючий зв'язок, який забезпечує автономність контурів регулювання температури в першій зоні відносно температури в другій зоні та в другій відносно третьої.
- Документ74626 Спосіб автоматичного керування процесом вакуумної випарки молочної продукції(2012) Воінова, С. О.; Олійник, О. М.Спосіб автоматичного керування процесом вакуумної випарки молочної продукції, який включає автоматичний контроль та регулювання температури та рівня продукту у вакуумно-випарному апараті, який відрізняється тим, що вводять корегувальний зв'язок, на вхід якого надходить контрольоване збурення - тиск пари, який забезпечує інваріантність системи до нього, чим підвищується динамічна точність керування.
- Документ76055 Спосіб автоматичного управління процесом сушіння зернових культур в шахтній зерносушарці(2012) Воінова, С. О.; Таужнянський, І. П.Спосіб автоматичного керування процесом сушіння зерна в шахтній зерносушарці, що включає вимірювання температури сушильного агента на вході в кожну зону сушіння та температури зерна в кожній зоні сушіння, регулювання температури зерна в першій зоні сушіння шляхом зміни потоку повітря, яке змішується з сушильним агентом першої зони сушіння, регулювання температури зерна у другій зоні сушіння шляхом зміни витрат палива на горіння в топці, а також регулювання температури сушильного агента в першій зоні сушіння, регулювання температури сушильного агента у другій зоні сушіння, який відрізняється тим, що додатково вимірюють та регулюють вологість зерна на виході з зерносушарки шляхом зміни витрат зерна, компенсують вплив температури зерна (контрольовані збурення) на його вологість на виході з сушарки за допомогою корегуючого зв'язку, компенсують запізнювання сигналу в контурах регулювання шляхом введення додаткового корегуючого зв'язку (упереджувача Сміта).
- Документ76543 Спосіб автоматичного керування процесом сушіння крупи(2013) Воінова, С. О.; Патрушева, Г. В.Спосіб автоматичного керування процесом сушіння крупи, який включає її завантаження, витримку протягом заданого проміжку часу, підтримку температури й відносної вологості середовища здійснюють згідно з ПІД алгоритмом в повному об'ємі крупи одночасно й безупинно, в діапазоні температури - 100-150 °C, вологість середовища - 14-30 %, та розвантаження сухої крупи, який відрізняється тим, що запізнення в контурі регулювання температури компенсують за допомогою упереджувача Сміта.
- Документ79875 Спосіб автоматичного керування процесом темперування шоколадної маси у темперуючій машині(2013) Воінова, С. О.; Михайленко, А. О.Спосіб автоматичного керування процесом темперування шоколадної маси у темперуючій машині, що здійснюється шляхом вимірювання температури шоколадної маси на виході з кожної із зон темперування та її регулювання шляхом зміни витрат гарячої та холодної води, який відрізняється тим, що додатково корегують високий рівень запізнення за рахунок введення корегуючого зв'язку по типу попереджувача Сміта.
- Документ83056 Спосіб автоматичного керування нагріву масла в трубопроводі(2013) Воінова, С. О.; Гнатишен, І. М.Спосіб автоматичного регулювання нагріву масла в трубопроводі, який включає регулювання тиску масла в трубопроводі шляхом зміни швидкості обертів двигуна на насосі і регулювання температури масла в трубопроводі шляхом зміни потужності тенів нагрівача, який відрізняється тим, що додатково корегують вплив контуру регулювання тиску масла на контур регулювання температури масла шляхом введення корегуючої ланки.
- Документ83058 Спосіб автоматичного управління технологічним процесом уварювання карамел(2013) Павлов, А. І.; Пентковська, К. О.; Воінова, С. О.Спосіб автоматичного управління технологічним процесом уварювання карамелі, який включає вимірювання та регулювання температури карамелі на виході зі змійовика шляхом зміни положення клапана, встановленого на паропроводі подачі гріючої пари до змійовикового апарата, вимірювання та регулювання температури карамелі на виході з вакуумної камери шляхом зміни положення клапана, встановленого на паропроводі подачі гріючої пари до сорочки вакуумної камери, який відрізняється тим, що додатково вимірюють та регулюють розрідження у вакуумній камері шляхом зміни частоти обертання привідного вала вакуумного насоса, вимірюють та регулюють вологість карамелі на виході з вакуумної камери шляхом зміни частоти обертання привідного вала насоса подачі карамельного сиропу до змійовикового апарата, регулюють температуру карамелі у проміжній та кінцевій точках вимірювання шляхом зміни завдання регулятора температури карамельної маси на виході зі змійовикового апарата (проміжна точка) в залежності від температури карамелі на виході з вакуумної камери (кінцева точка).
- Документ83881 Спосіб автоматичного управління процесом пастеризації томатного соку(2013) Воінова, С. О.; Грабчук, О. П.Спосіб автоматичного управління процесом пастеризації томатного соку, що включає в себе вимірювання і регулювання температури пастеризації томатного соку в секції пастеризації шляхом зміни положення регулюючого органа подачі пари, вимірювання і регулювання температури охолоджування томатного соку в секції охолоджування шляхом зміни положення регулюючого органа подачі крижаної води, компенсацію впливу температури пастеризації на температуру соку в секції охолоджування, компенсацію впливу зміни температури пари на температуру пастеризації, який відрізняється тим, що компенсують запізнення в каналі управління з допомогою упереджувача Сміта, компенсацію впливу температури пастеризації в секції пастеризації на температуру соку в секції охолоджування шляхом корекції заданого значення температури в пастеризаторі за рахунок введення корегуючого зв'язку; компенсацію впливу зміни температури пари на температуру пастеризації шляхом зміни положення регулюючого органу подачі пари за рахунок введення корегуючого зв'язку.
- Документ83900 Спосіб автоматичної підтримки технологічних параметрів в екстракційних колонах(2013) Воінова, С. О.; Новицький, А. В.Спосіб автоматичної підтримки технологічних параметрів в екстракційних колонах, який включає регулювання температури та регулювання тиску в екстракційних колонах, який відрізняється тим, що компенсують шкідливий вплив контуру регулювання тиску на контур регулювання температури шляхом введення корегуючого зв'язку.
- Документ87028 Спосіб автоматичного регулювання тиску повітря в компресорі(2014) Воінова, С. О.; Мягченко, І. С.Спосіб автоматичного регулювання тиску повітря в компресорі, який включає регулювання тиску повітря шляхом зміни швидкості обертів двигуна на насосі і регулювання температури повітря в осушувачі шляхом зміни потужності тенів нагрівача, який відрізняється тим, що додатково корегують вплив контура регулювання тиску повітря на контур регулювання температури повітря шляхом введення корегуючої ланки.
- Документ87097 Спосіб автоматизованого управління виробництвом рослинної олії(2014) Муратов, В. Г.; Грабарчук, А. А.; Воінова, С. О.Спосіб автоматизованого управління виробництвом рослинної олії, що включає вимірювання і регулювання температури у першій та другій зонах екструдера пресу шляхом зміни ступеня навантаження електронагрівачів, вимірювання і регулювання струму навантаження електроприводу екструдера пресу шляхом зміни швидкості обертання шнека-дозатора сировини, компенсації впливу перехресного зв'язку з контуру регулювання струму навантаження електроприводу екструдера на контур регулювання температури у другій зоні екструдера пресу, який відрізняється тим, що за значенням зміни швидкості обертання шнека-дозатора сировини за допомогою упереджувача Сміта компенсують транспортне запізнення у контурі регулювання струму навантаження електроприводу екструдера пресу.