Перегляд за Автор "Бурдо, О. Г."
Зараз показуємо 1 - 20 з 103
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ105271 Спосіб одержання олії з насіння амаранту(2014) Бурдо, О. Г.; Светлічний, П. І.; Капетула, С. М.1. Спосіб одержання олії із насіння амаранту, що включає подрібнення насіння, екстрагування розчинником і виділення олії, який відрізняється тим, що як розчинник використовують н-гексан, а екстрагування здійснюють при обробці НВЧ-полем потужністю 2,5-4,2 кВт/кг протягом 6-12 хвилин при температурі кипіння розчинника з наступною його відгонкою. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що екстрагування здійснюють при масовому співвідношенні подрібненого насіння і розчинника, рівному 1: (3-4) відповідно.
- Документ107734 Пристрій для нагрівання харчових рідин(2016) Бурдо, О. Г.; Безбах, І. В.; Зиков, О. В.Пристрій для нагрівання харчових рідин, що містить корпус, усередині якого розміщено ротор, виконаний у вигляді ротаційного термосифона, який відрізняється тим, що ротор виконано у вигляді ротаційного шнекового термосифона.
- Документ107735 Пристрій для сушіння харчових дисперсних продуктів(2016) Бурдо, О. Г.; Безбах, І. В.; Зиков, О. В.Пристрій для сушіння харчових дисперсних продуктів, що містить корпус, усередині якого розміщено ротор, виконаний у вигляді ротаційного термосифона, який відрізняється тим, що ротор виконано у вигляді ротаційного шнекового термосифона, корпус виконано герметичним, в корпус вмонтовано патрубок для завантаження продукту та колектор для відведення пари продукту.
- Документ107736 Пристрій для випарювання харчових рідин(2016) Бурдо, О. Г.; Безбах, І. В.; Зиков, О. В.Пристрій для випарювання харчових рідин, що містить корпус, усередині якого розміщено ротор, виконаний у вигляді ротаційного термосифону, який відрізняється тим, що ротор виконано у вигляді ротаційного шнекового термосифону, корпус виконано герметичним, а в корпус вмонтовано патрубок для завантаження продукту та відведення вторинної пари.
- Документ109743 Екстрактор безперервної дії для системи «Тверде тіло-рідина»(2015) Бурдо, О. Г.; Терзієв, С. Г.; Ружицька, Н. В.; Макієвська, Т. Л.Екстрактор безперервної дії для системи "тверде тіло-рідина", що містить вертикальний корпус, фільтр та магнетрони, розташовані рівномірно по висоті корпуса, який відрізняється тим, що в корпусі розташовані каскадом резонаторні камери з магнетронами, при цьому дно кожної вищої камери сполучене з верхньою поверхнею нижчої камери за допомогою шлюзів, камери та шлюзи утворюють шахту для переміщення в ній за допомогою домкрата касет із сировиною, причому кожна касета має вхідний отвір в кришці і вихідний патрубок на дні касети, який розміщено в протилежній від вхідного отвору стороні, на дні кожної касети розміщено фільтр, причому касети, патрубки і фільтри, виконані з радіопрозорого матеріалу, вхідний отвір верхньої касети сполучений з патрубком для подачі екстрагенту, а вихідний патрубок нижньої касети розташований в зоні накопичення екстракту, який має можливість відведення через вихідний патрубок, розміщений у нижній частині корпусу.
- Документ116404 Спосіб одержання дієтичної добавки(2017) Черно, Н. К.; Бурдо, О. Г.; Науменко, К. І.; Бабінець, О. М.1. Спосіб одержання дієтичної добавки, що включає обробку свіжих пресованих хлібопекарських дріжджів хімічним реагентом, відокремлення осаду, видалення глікогену шляхом обробки 3 % розчином оцтової кислоти, відокремлення осаду від супернатанту і сушіння етиловим спиртом, який відрізняється тим, що свіжі пресовані хлібопекарські дріжджі обробляють 3 %-им розчином натрію гідроксиду, а отриману суспензію піддають обробці НВЧ-променями в надвисокочастотному електричному полі з частотою 2,45 ГГц протягом 120…360 сек. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що суспензію обробляють НВЧ-променями циклічно з наступною періодичністю: 30 сек. - обробка, 30 сек. - пауза. 3. Спосіб п. 1, який відрізняється тим, що суспензію обробляють НВЧ-променями циклічно з наступною періодичністю: 18 сек. - обробка, 42 сек. - пауза.
- Документ116750 Спосіб одержання структурного β-глюкану дріжджів Saccharomyces cerevisiae(2017) Черно, Н. К.; Бурдо, О. Г.; Науменко, К. І.1. Спосіб одержання структурного b-глюкану дріжджів Saccharomyces cerevisiae, що включає руйнування клітинних оболонок і подальше очищення цільового продукту, який відрізняється тим, що свіжі пресовані хлібопекарські дріжджі роду Saccharomyces cerevisiae, обробляють 6-% розчином натрію гідроксиду, отриману суспензію піддають обробці НВЧ-променями в надвисокочастотному електричному полі з частотою 2,45 ГГц протягом 120…360 секунд, після чого центрифугуванням відокремлюють осад, який обробляють 3 % розчином оцтової кислоти, при гідромодулі 1:(1-3) і температурі 75 °C, отриманий осад відокремлюють від супернатанту і сушать етиловим спиртом. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що суспензію обробляють НВЧ-променями циклічно з наступною періодичністю: 30 сек. обробка, 30 сек. пауза. 3. Спосіб п. 1, який відрізняється тим, що суспензію обробляють НВЧ-променями циклічно з наступною періодичністю: 18 сек. обробка, 42 сек. пауза. 4. Спосіб п. 1, який відрізняється тим, що суспензію обробляють НВЧ-променями циклічно з наступною періодичністю: 42 сек. обробка, 18 сек. пауза.
- Документ130467 Пристрій для нагрівання харчових рідин(2018) Бурдо, О. Г.; Безбах, І. В.; Шишов, С. В.; Зиков, О. В.Пристрій для нагрівання харчових рідин, що містить корпус, всередині якого розміщено ротор, сполучений з випарником, який відрізняється тим, що ротор виконаний у вигляді вертикального ротаційного шнекового термосифона, випарник виконаний у вигляді конуса, при цьому частина випарника безпосередньо контактує з продуктом, а корпус установлений на валу з можливістю переміщення.
- Документ132732 Спосіб одержання сушеного м`ясного напівфабрикату із м`яса птиці(2019) Поварова, Н. М.; Бурдо, О. Г.; Мельник, Л. А.В основу корисної моделі поставлено задачу одержання сушеного м'ясного напівфабрикату із м'яса птиці, в якому шляхом проведення процесу в умовах вакууму з використанням електромагнітних джерел енергії надвисокої частоти, забезпечити одержання виробів з високими функціонально-технологічними властивостями: водозв'язуючої, водоутримуючої, жироутримуючої здатності, з меншими витратами енергії і за менший термін роботи.
- Документ134824 Спосіб одержання наноструктур селену(2019) Зикова, Н. С.; Капрельянц, Л. В.; Бурдо, О. Г.; Зиков, О. В.Згідно з корисною моделлю, поставлено задачу розробити покращений спосіб одержання наноструктур селену, в якому шляхом заміни середовища культивування і джерела селену, а також зміни порядку використання операції заморожування, забезпечується більш швидке отримання наноструктур селену
- Документ138938 Спосіб одержання глікопептидного продукту із клітинних стінок пробіотичних бактерій /(2019) Капустян, А. І.; Черно, О. Г.; Бурдо, О. Г.В основу корисної моделі поставлено задачу розробити удосконалений спосіб отримання глікопептидного продукту шляхом деструкції клітинних стінок серії пробіотичних бактерій, із використанням як додаткового деградуючого фактора - обробки хвилями надвисокої частоти (НВЧ) та ферментативного гідролізу із залученням протеолітичного ферменту із більш широким ареалом субстратної специфічності - папаїну. Даний спосіб забезпечує скорочення тривалості процесу отримання ІНМГП та збільшення їхнього вмісту у складі ферментолізату.
- Документ1811043 Шкаф радиоэлектронной аппаратуры(1993) Бойкова, Т. И.; Бурдо, О. Г.; Ефимов, А. М.; Клячко, А. В.; Маклющина, М. К.; Рева, Н. В.Изобретение относится к радиоэлектронике и может быть использовано в приборостроении для размещения функциональных модулей с повышенным тепловыделением элементов схемы; Целью изобретения является повышение эффективности охлаждения устройства,
- Документ18460 Спосіб екстрагування з твердого тіла(2007) Бурдо, О. Г.; Ряшко, Г. М.Спосіб екстрагування з твердого тіла, що передбачає контактування твердого тіла з розчинником та діяння на систему тверде тіло - розчинник при періодичній зміні тиску, який відрізняється тим, що як тверде тіло використовують тверду рослинну сировину, а періодичну зміну тиску в інтервалі від 0,04МПа до 0,16МПа здійснюють шляхом обробки системи імпульсним мікрохвильовим полем з частотою хвиль 2450 ± 0,05Мгц.
- Документ18461 Екстрактор безперервної дії для системи «тверде пористе тіло-рідина»(2007) Бурдо, О. Г.; Ряшко, Г. М.Екстрактор безперервної дії для системи "тверде пористе тіло-рідина", що містить вертикальний циліндричний корпус з перфорованим днищем та фільтром, під яким розташований збірник екстракту, верхню конусну кришку, вал, що встановлений з можливістю обертання усередині корпусу, верхню конусну кришку та стакан, розташовані на валу, циліндричний завантажувальний шнек і подавальний шнек, закріплений на валу, і вхідний у верхню конусну кришку конус з перфорованим днищем, розвантажувальним конічним шнеком, розвантажувальним штуцером і напрямним ножем, бункер завантажування сировини та шнек подачі сировини, який відрізняється тим, що по висоті вертикального циліндричного корпусу рівномірно розташовані генератори імпульсної мікрохвильової енергії з частотою хвиль 245050 МГц, а вал і пластини подавального шнека виконані з матеріалу, який здатний пропускати мікрохвилі.
- Документ18607 Спосіб отримання шляхом виморожування концентрованих рідких продуктів(2007) Бурдо, О. Г.; Коваленко, О. О.; Мілінчук, С. І.; Хоренко, Д. О.; Василів, О. Б.Спосіб отримання шляхом виморожування концентрованих рідких продуктів, що передбачає занурення у ємність з попередньо охолодженим продуктом стрижневих робочих органів, відвід тепла від поверхні стрижневих робочих органів, наморожування на них блоків льоду, вилучення робочих органів з ємності, витримування їх на повітрі при температурі вище 0° С, збір розчину, який стікає з блоків льоду та його змішування з концентрованим розчином і знімання з робочих органів блоків льоду, який відрізняється тим, що додатково продукт під час виморожування піддають обробці акустичними коливаннями, з частотою 18-23 кГц.
- Документ26171 Спосіб отримання прісної води шляхом виморожування(2007) Бурдо, О. Г.; Коваленко, О. О.; Євдокимова, О. О.Спосіб отримання прісної води шляхом виморожування, який передбачає занурення у ємність з рідиною стрижневих робочих органів, відведення тепла від поверхні стрижневих робочих органів, наморожування на них блоків льоду, вилучення робочих органів з ємності, витримування їх на повітрі при температурі вище 0°С, видалення розсолу у ємність, знімання з робочих органів блоків льоду та їх топлення, який відрізняється тим, що додатково під час виморожування рідину піддають механічному перемішуванню в діапазоні значень відцентрованого числа Рейнольдса .
- Документ26425 Спосіб пастеризації рідких харчових продуктів(2007) Бурдо, О. Г.; Рибіна, О. Б.Спосіб пастеризації рідких водовмісних харчових продуктів, який включає обробку продуктів НВЧ-енергією, який відрізняється тим, що обробка здійснюється у мікроплівці продукту, товщина якої не перебільшує одного міліметра.
- Документ28889 Спосіб сушіння термолабільних дисперсних матеріалів(2007) Бурдо, О. Г.; Казмірук, Ю. О.Спосіб сушіння термолабільних дисперсних матеріалів, що включає одночасну електрофізичну (в мікрохвильовому полі) та фізичну дії, який відрізняється тим, що фізична дія забезпечується режимом псевдозрідження шару шляхом продування його повітрям температурою оточуючого середовища, при цьому процес бародифузії вологи з продукту підтримується питомою потужністю електрохвильового поля на рівні 2,8-3,6 Вт/г, а механічне винесення вологи з поверхні частинок забезпечується швидкістю холодного повітря в шарі на рівні 2-5 м/с.
- Документ34280 Спосіб отримання концентрованих рідких продуктів шляхом виморожування(2008) Бурдо, О. Г.; Коваленко, О. О.; Ремінна, Л. П.Спосіб отримання концентрованих рідких продуктів шляхом виморожування, який передбачає часткове занурення у ємність з попередньо охолодженим продуктом робочих органів паралельно поверхні продукту, відвід тепла від поверхні робочих органів, наморожування на них блоків льоду, вилучення робочих органів з ємності, витримування їх на повітрі при температурі вище 0 °С, збір розчину, який стікає з блоків льоду, та його змішування з концентрованим продуктом і знімання з робочих органів блоків льоду, який відрізняється тим, що додатково під час наморожування блоків льоду на робочих органах здійснюється механічне коливання розчину у границі "лід - розчин".
- Документ35815 Пристрій для стерилізації та пастеризації рідких харчових продуктів(2008) Бурдо, О. Г.; Семков, С. В.; Рибіна, О. Б.1. Пристрій для стерилізації та пастеризації рідких харчових продуктів, що містить з'єднані між собою системою технологічних трубопроводів накопичувальну ємність, насос, генератор НВЧ-енергії, хвилевід, камеру для НВЧ-обробки, який відрізняється тим, що він додатково містить модуль-стерилізатор, розташований в камері НВЧ-обробки, який має принаймні дві пластини з радіопрозорого матеріалу, а щілинний канал між пластинами дорівнює 100-750 мкм, і який зафіксовано за допомогою ряду вертикальних прошарків, причому насос з'єднаний з входом накопичувальної ємності, вихід якої з'єднаний з входом модуля-стерилізатора, який з'єднаний з ємністю для обробленого харчового продукту, генератор НВЧ-енергії з'єднаний з входом камери НВЧ-обробки. 2. Пристрій за п. 1, який відрізняється тим, що бокові зони між пластинами герметизовані, а відкриті верхні та нижні торці введені в напірний та вихідний колектори.