181-Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 181-Харчові технології за Автор "Ананко Анастасія"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозробка технології тонізуючого сироваткового напою з рослинним екстрактом(ОНТУ кафедра технології молока, олійно-жирових продуктів тта індустрії краси, 2023) Ананко АнастасіяУ кваліфікаційній роботі магістра розроблено обґрунтовану технологію тонізуючого неферментованого сироваткового напою з рослинним екстрактом з листя евкаліпту. Проведено аналіз науково-технічної документації щодо розв’язання проблем удосконалення рецептур сироваткових напоїв профілактичного напрямку та з тонізуючим ефектом. Систематизовано основні напрямки досліджень, визначені методологічні підходи і послідовність проведення досліджень, розроблена програма досліджень, що відобразила взаємозв’язок етапів рішення завдань щодо одержання цільового продукту. Отримано оптимальні параметри процесу екстрагування біологічно активних речовин з листя евкаліпту молочної сирною сироваткою. Підібрано раціональну концентрацію сироваткового екстракту з листя евкаліпту Встановлені раціональні параметри зберігання готового продукту. Розраховано рецептуру та розроблено науково обґрунтовану технологію виробництва неферментованого тонізуючого сироваткового напою на основі молочної сироватки з екстрактом з листя евкаліпту оздоровчого призначення. Проведено лабораторну апробацію та визначено показники якості готового продукту на граничний термін зберігання. Було виконано техніко-економічне обґрунтування наукової розробки та економічна ефективність від її впровадження. Розрахунково-пояснювальна записка включає в себе 74 сторінки, на яких розміщено 9 рисунків 19 таблиць; демонстраційний матеріал має 16 сторінок.