Технология продуктов лечебно-профилактического назначения
Вантажиться...
Дата
2012
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
В учебном пособии рассмотрены технологии производства продуктов питания и блюд из сырья животного и растительного происхождения, их пищевая и биологическая ценность, физиологическое влияние на организм человека. Приведена характеристика традиционных и альтернативных видов питания. Особое внимание уделено основам диетического и лечебно-профилактического питания, особенностям питания людей пожилого возраста. Рассмотрены диеты и технологии приготовления блюд в зависимости от вида заболевания, трудовой деятельности и возрастных физиологических изменений организма человека. Дан анализ изменениям основного компонентного состава пищевого сырья в процессе кулинарной обработки. Приведены санитарно-гигиенические требования безопасности к пищевым продуктам, блюдам и предприятиям диетического и лечебно-профилактического питания.
Предназначено для студентов высших учебных заведений, специалистов пищевой промышленности, технологии питания, аспирантов, научных работников.
У навчальному посібнику розглянуті технології виробництва продуктів харчування та страв з сировини тваринного і рослинного походження, їх харчова і біологічна цінність, фізіологічний вплив на організм людини. Наведено характеристику традиційних та альтернативних видів харчування. Особливу увагу приділено основам дієтичного та лікувально-профілактичного харчування, особливостям харчування людей похилого віку. Розглянуто дієти і технології приготування страв в залежності від виду захворювання, трудової діяльності і вікових фізіологічних змін організму людини. Дано аналіз змін основного компонентного складу харчової сировини в процесі кулінарної обробки. Наведено санітарно-гігієнічні вимоги безпеки до харчових продуктів, страв і підприємствам дієтичного та лікувально-профілактичного харчування. Призначено для студентів вищих навчальних закладів, фахівців харчової промисловості, технології харчування, аспірантів, наукових працівників.
У навчальному посібнику розглянуті технології виробництва продуктів харчування та страв з сировини тваринного і рослинного походження, їх харчова і біологічна цінність, фізіологічний вплив на організм людини. Наведено характеристику традиційних та альтернативних видів харчування. Особливу увагу приділено основам дієтичного та лікувально-профілактичного харчування, особливостям харчування людей похилого віку. Розглянуто дієти і технології приготування страв в залежності від виду захворювання, трудової діяльності і вікових фізіологічних змін організму людини. Дано аналіз змін основного компонентного складу харчової сировини в процесі кулінарної обробки. Наведено санітарно-гігієнічні вимоги безпеки до харчових продуктів, страв і підприємствам дієтичного та лікувально-профілактичного харчування. Призначено для студентів вищих навчальних закладів, фахівців харчової промисловості, технології харчування, аспірантів, наукових працівників.
Опис
Салавелис, А. Д. Технология продуктов лечебно-профилактического назначения [Текст] : учеб. пособие / Салавелис Алла Дмитриевна, Дьяконова Анджела Константиновна ; Одес. нац. акад. пищевых технологий. - Одесса : Optimum, 2012. - 626 с. : табл., рис. - Библиогр.: с. 613-624. - ISBN 978-966-344-516-8.
Ключові слова
диетическое питание, лечебно-профилактическое питание, питание людей пожилого возраста, безопасность пищевых продуктов, санитарно-гигиенические требования, пищевой рацион, диетические блюда, дієтичне харчування, лікувально-профілактичне харчування, харчування людей похилого віку, безпека харчових продуктів, санітарно-гігієнічні вимоги, харчовий раціон, дієтичні страви