Проєкт розвитку мережі ресторанів «Хінкальня» з організацією кафе української кухні у м. Чорноморськ Одеської обл. та впровадженням у меню страв оздоровчого напрямку

Ескіз недоступний
Дата
2024
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування
Анотація
Хінкалі – це страва грузинської кухні, що складається з м'ясного фаршу, який завернутий в тісто і варений у воді. Слово “хінкалі” в перекладі з грузинської мови означає “повний”. Ця страва з'явилася в Грузії багато віків тому і з тих пір стала дуже популярною. Хінкалі вважаються поживною і дуже ситною стравою. Тим не менш, вживання їжі, багатої жирами, вуглеводами і калоріями, великою кількістю солі та спецій не допоможе отримати від неї більше користі, ніж шкоди для свого здоров'я. Крім того все це несприятливо позначається і на фігурі. Занадто гостра начинка хінкалі, рясно присмачена перцем, може привести до розладу шлунково-кишкового тракту. Взагалі грузинська кухня це досить гості страви, тому в даному проекті пропонується відкрити кафе української кухні, що дозволить забезпечити споживачів повноцінним харчуванням. Крім того, до меню кафе української кухні будуть введені страви оздоровчого напрямку, такі що містять багато овочів, корисних злаків, білків та інших біологічно-активних речовин. Це позитивне вплине на здоров´я гостей закладів і приверне їх увагу до корисного харчування взагалі.
Опис
Ключові слова
кафе, українська кухня, оздоровче харчування, мережа ресторанів "Хінкальня"
Бібліографічний опис