133 - Галузеве машинобудування

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 15
  • Документ
    Дослідження та ІТ-сервіс ситовіяльної машини
    (ОНТУ, кафедра технологічного обладнання зернових виробництв, 2023) Штокерт Михайло
    Технологічні процеси розмелювання зерна на сучасних борошномельних заводах за своєю структурою (побудови) багатостадійні, безперервно-потокові, що характеризується поетапною побудовою, складними взаємозв'язками етапів і високою швидкістю протікання процесів. Прагнення до поліпшення якості борошна, що виготавлюється, розширенню його асортименту, кращого використання зерна та виробничих потужностей борошномельних заводів викликає необхідність постійного розвитку і вдосконалення структури технологічних процесів розмелювання зерна. Актуальність теми кваліфікаційної роботі, зумовлено необхідністю створення машини, споживання повітря якою було б максимально знижено, що забезпечить скорочення витрат енергії на опалення приміщень; а також зменшити витрати, пов'язані з очищенням повітря і, як наслідок, покращити екологічну обстановку навколишнього середовища. Метою кваліфікаційної роботи є модернізація ситовіяльної машини, що містить в своєму складі аспіраційне обладнання. Для досягнення поставленої мети: - досліджено аеродинаміку повітряних потоків в ситовіяльній машині із замкнутим циклом руху повітря з метою ліквідації недоліків; - виконано критичний огляд конструкцій ситовіяльних машин, наведено їх класифікацію, розглянуто опис патентів и винаходів; - запропоновано шляхи удосконалення машини; - проведено розрахунки та порівняння з існуючим обладнанням.
  • Документ
    Дослідження і модернізація преса-гранулятора
    (ОНТУ, кафедра технологічного обладнання зернових виробництв, 2023) Зубрицький Артем
    В цій роботі розглянуто існуючі види обладнання для гранулювання комбікормів, а також поточний стан промисловості та перспективи розвитку цих машин. Було зроблено висновок, що більше досліджень і впровадження цих машин у промисловість є необхідним. Наведені технічні вимоги та умови для сировини та готового продукту, а також зроблені висновки щодо вимог до машини, враховуючи характеристики продукту. У процесі виконання роботи було розглянуто існуючі конструкції пресів-грануляторів. Таким чином, прес-гранулятор Б6-ДГВ продемонстрував найкращі результати в порівнянні з іншими конструкціями, запропонованими. Пошук патентів і винаходів стосувався цієї теми. Було виявлено, що прес-гранулятор Б6-ДГВ можна модернізувати, збільшивши продуктивність за допомогою зміни конструкції матриці та роликів. Крім того, існує пропозиція заміни двох пресів-грануляторів Е8-ДГВ на один Б6-ДГВ. В результаті надано рекомендації. Технологічні, кінематичні та силові розрахунки, а також експерименти були проведені. Результатом було підвищення продуктивності машини без значних змін у її конструкції, і модернізація та подальша експлуатація машини були недорогими. В результаті дослідження було зроблено висновки щодо загальної ефективності конструкції преса-гранулятора Б6-ДГВ. При експлуатації та обслуговуванні машини особлива увага приділяється охороні труда.
  • Документ
    Обґрунтування технічних і геометричних параметрів елеваторів з контурним скребком, доцільність їх використання для транспортування зерна
    (ОНТУ, кафедра технологічного обладнання зернових виробництв, 2023) Галич Віталій
    Актуальність теми. Найважливішою складовою агропромислового комплексу є зернова галузь, що визначає основу економічної безпеки країни. Зернове виробництво займає провідне місце в структурі аграрного сектору економіки України. Від рівня ефективності його розвитку залежить добробут населення, експортні можливості країни. Також Україна є одним з найбільших експортерів зерна в Європі. Є необхідність постійного підвищення ефективності галузі, запроваджувати інноваційні технології з виробництва конкурентоспроможної продукції. У зв’язку з вище наданим, є потреба розвитку транспортуючого обладнання. Актуальність теми кваліфікаційної роботі, зумовлено необхідністю розібратися в технічних можливостях обладнання даного призначення, що забезпечить зменшення витрат енергії, а також надасть можливість знайти шляхи зменшення витрат, пов'язаних з транспортуванням (перевантаженням) зернових культур. Як наслідок – покращення екологічної обстановки навколишнього середовища. Метою кваліфікаційної роботи ставили проведення розрахунків з метою визначення геометричних параметрів елеваторів (конвеєрів) з контурним скребком і наступним використанням такого типу обладнання для транспортування зернових культур. У зв’язки з чим було зроблено наступне: - проведено аналіз існуючих конструкцій і технічних характеристик елеваторів (конвеєрів) з метою покращення умов роботи вузлів і деталей, а також зниження навантажень; - досліджено технічні дані запропонованих розрахункових конструкцій елеваторів; - зроблено висновки та наведено обґрунтування обраного напрямку проектування; - надано опис можливих варіантів і конструктивно - технологічних розробок; - наведено порівняльну оцінку варіантів і вибір очікуваного рішення.
  • Документ
    Дослідження технічних характеристик сепаратора для попередньої обробки зерна
    (ОНТУ, кафедра технологічного обладнання зернових виробництв, 2023) Нізовцев Олександр
    Актуальність теми. Галузь хлібопродуктів України кожного дня намагається вирішувати завдання пов’язані з заготовкою, прийомом і зберіганням зерна. В подальшому – переробка його в продовольчі товари, виробництво харчових продуктів, формування, зберігання, розподілу та реалізації готової продукції. Всі перераховані функції здійснюються на підприємствах зернопереробної галузі, а саме елеваторах, млинах, крупозаводах, комбікормових заводах, і інших. Актуальність теми кваліфікаційної роботі, зумовлено необхідністю розібратися в технічних можливостях машин даного призначення, способах зниження споживання повітря, що забезпечить зменшення витрат енергії, а також знайти шляхи зменшити витрат, пов'язаних з очищенням повітря. Останнє дає можливість покращити екологічну обстановку навколишнього середовища. Метою кваліфікаційної роботи є аналіз існуючих конструкцій і технічних характеристик сепараторів з метою поліпшення умов роботи вузлів і деталей сепаратора і зниження навантажень, а отже, збільшення терміну експлуатації машини, що в свою чергу дозволить поліпшити економічні показники її використання. У зв’язки з чим було зроблено наступне: - досліджено механічні властивості зернової сировини, а також зроблені висновки і також обґрунтування обраного напрямку проектування; - надано опис можливих варіантів і конструктивно - технологічних розробок; - наведено порівняльну оцінку варіантів і вибір очікуваного рішення.
  • Документ
    Удосконалення і модернізація реверсивної зернодробарки
    (ОНТУ, кафедра технологічного обладнання зернових виробництв, 2023) Дмитренко Андрій
    На базі реверсивної зернодробарки спроектована дробарка зі зміненими технологічними параметрами. Розроблено ротор з регульованим діаметром підвісу молотків та вдосконалено живильник. Розроблено робочі креслення деталей спроектованих механізмів та технологічний процес виготовлення зубчастого колеса, схема автоматичної лінії зернової сировини, технічні та організаційні заходи щодо безпечного обслуговування дробарки. Основні проектні рішення підтверджені технологічними, кінематичними, силовими та розрахунками на міцність. Доцільність проектування підтверджено економічними розрахунками.