«Технологічна експертиза виробництва ковбаси вареної «Лікарської» в умовах ПП фірми «Гармаш»»

Ескіз недоступний
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи
Анотація
Актуальність теми. В останні роки питання безпечності харчових продуктів стали одним з головних занепокоєнь громадськості, починаючи з генетично модифікованих продуктів, коров’ячого сказу і до відкликань продукції, пов’язаних з харчовими інтоксикаціями. Традиційні системи управління безпечністю харчових продуктів з притаманним їм акцентуванням уваги на випробуванні кінцевого продукту більше не можуть вирішувати складні, глибокі та швидко змінні проблеми глобальної економіки. Науково обґрунтовані підходи до систем управління безпечністю харчових продуктів наразі є необхідною умовою функціонування системи офіційного контролю у будь-якій країні світу. Система НАССР дозволяє забезпечувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації і контролю небезпечних чинників. Таким чином, експертиза виробництва ковбаси і впровадження на ньому системи НАССР є необхідною умовою для виготовлення безпечної для споживачів продукції. Метою дипломного проекту є проведення технологічної експертизи та розробка плану - НАССР виробництва ковбаси вареної «Лікарської» в умовах ПП фірми «Гармаш». Для досягнення поставленої мети визначенні завдання: - проаналізувати та обґрунтувати схему технологічного процесу та технологічно-транспортного обладнання виробництва ковбаси вареної «Лікарської»; - провести аналіз сировини, допоміжних і пакувальних матеріалів; - навести схему контролю технологічного процесу, контролю якості готової продукції, розглянути можливі дефекти та види фальсифікації; - запропонувати аналіз небезпечних чинників технології виробництва ковбаси вареної «Лікарської»; - розробити план - НАССР та операційні програми-передумови технології виробництва ковбаси вареної «Лікарської».
Опис
Ключові слова
ковбаса варена, технологічна експертиза, система НАССР
Бібліографічний опис