«Технологічна експертиза виробництва ковбаси вареної «Лікарської» в умовах ПП фірми «Гармаш»»
Ескіз недоступний
Дата
2021
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи
Анотація
Актуальність теми. В останні роки питання безпечності харчових
продуктів стали одним з головних занепокоєнь громадськості, починаючи з
генетично модифікованих продуктів, коров’ячого сказу і до відкликань продукції,
пов’язаних з харчовими інтоксикаціями. Традиційні системи управління
безпечністю харчових продуктів з притаманним їм акцентуванням уваги на
випробуванні кінцевого продукту більше не можуть вирішувати складні, глибокі
та швидко змінні проблеми глобальної економіки. Науково обґрунтовані підходи
до систем управління безпечністю харчових продуктів наразі є необхідною
умовою функціонування системи офіційного контролю у будь-якій країні світу.
Система НАССР дозволяє забезпечувати виробництво безпечної продукції
шляхом ідентифікації і контролю небезпечних чинників. Таким чином, експертиза
виробництва ковбаси і впровадження на ньому системи НАССР є необхідною
умовою для виготовлення безпечної для споживачів продукції.
Метою дипломного проекту є проведення технологічної експертизи та
розробка плану - НАССР виробництва ковбаси вареної «Лікарської» в умовах ПП
фірми «Гармаш». Для досягнення поставленої мети визначенні завдання:
- проаналізувати та обґрунтувати схему технологічного процесу та
технологічно-транспортного обладнання виробництва ковбаси вареної
«Лікарської»;
- провести аналіз сировини, допоміжних і пакувальних матеріалів;
- навести схему контролю технологічного процесу, контролю якості готової
продукції, розглянути можливі дефекти та види фальсифікації;
- запропонувати аналіз небезпечних чинників технології виробництва
ковбаси вареної «Лікарської»;
- розробити план - НАССР та операційні програми-передумови технології
виробництва ковбаси вареної «Лікарської».
Опис
Ключові слова
ковбаса варена, технологічна експертиза, система НАССР