Перегляд за Автор "Ольховський, Іван"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ«Технологічна експертиза виробництва ковбаси вареної «Лікарської» в умовах ПП фірми «Гармаш»»(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) Ольховський, ІванАктуальність теми. В останні роки питання безпечності харчових продуктів стали одним з головних занепокоєнь громадськості, починаючи з генетично модифікованих продуктів, коров’ячого сказу і до відкликань продукції, пов’язаних з харчовими інтоксикаціями. Традиційні системи управління безпечністю харчових продуктів з притаманним їм акцентуванням уваги на випробуванні кінцевого продукту більше не можуть вирішувати складні, глибокі та швидко змінні проблеми глобальної економіки. Науково обґрунтовані підходи до систем управління безпечністю харчових продуктів наразі є необхідною умовою функціонування системи офіційного контролю у будь-якій країні світу. Система НАССР дозволяє забезпечувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації і контролю небезпечних чинників. Таким чином, експертиза виробництва ковбаси і впровадження на ньому системи НАССР є необхідною умовою для виготовлення безпечної для споживачів продукції. Метою дипломного проекту є проведення технологічної експертизи та розробка плану - НАССР виробництва ковбаси вареної «Лікарської» в умовах ПП фірми «Гармаш». Для досягнення поставленої мети визначенні завдання: - проаналізувати та обґрунтувати схему технологічного процесу та технологічно-транспортного обладнання виробництва ковбаси вареної «Лікарської»; - провести аналіз сировини, допоміжних і пакувальних матеріалів; - навести схему контролю технологічного процесу, контролю якості готової продукції, розглянути можливі дефекти та види фальсифікації; - запропонувати аналіз небезпечних чинників технології виробництва ковбаси вареної «Лікарської»; - розробити план - НАССР та операційні програми-передумови технології виробництва ковбаси вареної «Лікарської».
- ДокументТехнологічна експертиза рису пакетованого та визначення складу пластикової упаковки(ОНТУ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2022) Ольховський, ІванРис вживає як щоденну їжу більше половини населення Землі. І хоча в Україні це не настільки популярне зерно, його все ж нерідко купують. При цьому споживачі можуть обирати рис, розфасований у пластикові пакети для варки, через його зручність. Нещодавні дослідження показують, що термічна обробка продукту разом з пластиковою упаковкою викликає забруднення мікро- та нанопластиком. Мікропластик накопичується в організмі продовж життя, і продовжує розкладатись з виділенням різноманітних речовин, серед яких багато токсичних. Дослідження показують, що він не лише шкодить здоров'ю людини, а навіть пливає на майбутні покоління. Враховуючи, що виробники не завжди вказують матеріал упаковки, а також можливе недбале ставлення до здоров’я споживачів, актуальним є визначення хімічного складу пакетів для варки рису. Об’єкт дослідження: Крупа рисова. Рис шліфований «Камоліно преміум» (круглозернистий), «Своя Лінія»; Крупа рисова шліфована «Рис довгозернистий пропарений Таїланд», «Трапеза»; Рис шліфований довгозернистий ароматний «Жасмін», «Жменька»; Рис довгозернистий шліфований, «Art Foods» Предмет дослідження: технологічна експертиза рису пакетованого, склад пластикової упаковки для варки рису. Методи дослідження: FTIR-спектроскопія, оптична мікроскопія, атомно-абсорбційна спектроскопія Наукова новизна одержаних результатів: Вперше для ідентифікації матеріалів з яких виготовлено пакетики для варки рису застосовані методи FTIR - спектроскопії та оптичної мікроскопії. Робота обсягом 114 сторінок складається із вступу, 6 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 53 найменування (6 сторінок), 20 рисунків (2 сторінки), 18 таблиць (14 сторінок).