Експертиза технологічного процесу виробництва бринзи «Балканської», 45 % ТМ «Кілія»

Ескіз недоступний
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи
Анотація
Актуальність теми. Якість та безпечність готових молочних продуктів значною мірою залежать від умов виробництва молока, яке є сировиною для молокопереробної промисловості. Одержання молока за будь-яких умов і способів утримання корів завжди супроводжується мікробіологічними ризиками. Невід’ємною складовою формування продовольчої безпеки є забезпечення належної якості та безпеки продуктів харчування. Адже продовольча безпека має гарантувати не лише наявність, різноманітність та економічну доступність продовольства, а й його високу якість та безпечність споживання для людського організму. Тому безпечність продуктів харчування має стати пріоритетним напрямом державної політики у сфері продовольчої безпеки. Сир – джерело кальцію, але в ньому також містяться калій, фосфор, магній, залізо, які не менш важливі для нас. Сир містить набір вітамінів: А, група В, С, Н, РР, Е, а особливо багато в ньому вітаміну В9 – фолієвої кислоти. Отже, головною метою молокопереробного підприємства є ефективний збут молочної продукції, адже при споживанні, забезпечення високої якості і конкурентоспроможності набуває особливої значущості. Тому метою дипломного проєкту є проведення технологічної експертизи виробництва розсільного сиру бринзи «Балканської» з масовою часткою жиру у сухій речовині 45 % торгівельної марки «Кілія» на ТОВ «Титан» та розробка плану НАССР її виробництва. Для досягнення поставленої мети вирішенню підлягають наступні завдання: – ознайомитися із структурою та асортиментом підприємства ТОВ «Титан», до асортименту виробництва якого входить бринза «Балканська»; – здійснити аналіз технологічного процесу виробництва бринзи «Балканської»; – здійснити аналіз технологічно-транспортного обладнання виробництва цільового продукту; – провести технологічну експертизу виробництва продукту; – визначити можливу фальсифікацію та дефекти виробництва продукту; – розробити план НАССР, визначити критичні контрольні точки виробництва та операційні програми-передумов; – визначити шляхи організації охорони праці та навколишнього середовища підприємства. Об’єкт дослідження: технологічна експертиза виробництва розсільного сиру бринзи «Балканської».
Опис
Ключові слова
молоко коров’яче, СаСl 2, МФ, закваска DVS, кухонна сіль, НАССР-план виробництва, технологічна експертиза, бринза
Бібліографічний опис