Перегляд за Автор "Назарук, Вікторія"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументЕкспертиза технологічного процесу виробництва бринзи «Балканської», 45 % ТМ «Кілія»(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) Назарук, ВікторіяАктуальність теми. Якість та безпечність готових молочних продуктів значною мірою залежать від умов виробництва молока, яке є сировиною для молокопереробної промисловості. Одержання молока за будь-яких умов і способів утримання корів завжди супроводжується мікробіологічними ризиками. Невід’ємною складовою формування продовольчої безпеки є забезпечення належної якості та безпеки продуктів харчування. Адже продовольча безпека має гарантувати не лише наявність, різноманітність та економічну доступність продовольства, а й його високу якість та безпечність споживання для людського організму. Тому безпечність продуктів харчування має стати пріоритетним напрямом державної політики у сфері продовольчої безпеки. Сир – джерело кальцію, але в ньому також містяться калій, фосфор, магній, залізо, які не менш важливі для нас. Сир містить набір вітамінів: А, група В, С, Н, РР, Е, а особливо багато в ньому вітаміну В9 – фолієвої кислоти. Отже, головною метою молокопереробного підприємства є ефективний збут молочної продукції, адже при споживанні, забезпечення високої якості і конкурентоспроможності набуває особливої значущості. Тому метою дипломного проєкту є проведення технологічної експертизи виробництва розсільного сиру бринзи «Балканської» з масовою часткою жиру у сухій речовині 45 % торгівельної марки «Кілія» на ТОВ «Титан» та розробка плану НАССР її виробництва. Для досягнення поставленої мети вирішенню підлягають наступні завдання: – ознайомитися із структурою та асортиментом підприємства ТОВ «Титан», до асортименту виробництва якого входить бринза «Балканська»; – здійснити аналіз технологічного процесу виробництва бринзи «Балканської»; – здійснити аналіз технологічно-транспортного обладнання виробництва цільового продукту; – провести технологічну експертизу виробництва продукту; – визначити можливу фальсифікацію та дефекти виробництва продукту; – розробити план НАССР, визначити критичні контрольні точки виробництва та операційні програми-передумов; – визначити шляхи організації охорони праці та навколишнього середовища підприємства. Об’єкт дослідження: технологічна експертиза виробництва розсільного сиру бринзи «Балканської».