Технологічна експертиза виробництва пшеничного батону «Нива» в умовах ТОВ «Берислав-Хлібзавод»
Ескіз недоступний
Дата
2021
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи
Анотація
У дипломному проекті надано характеристику підприємства ТОВ
«Берислав-Хлібзавод», а саме наведено історію його заснування і поетапного
розвитку, управлінську структру, охарактеризовано сировинну зону та
нведено асортимент продукції, яку випускає бериславський хлібокомбінат.
Наведено технологію виробництва пшеничного батону «Нива» на ТОВ
«Берислав-Хлібзавод», проведено її аналіз та обґрунтування. Надано
характеристику сировини і матеріалів, які застосовуються у виробництві
пшеничного батону «Нива», наведено відповідно до нормативної документації
хлібозаводу його показники якості і безпечності, мікробіологічні показники, а
також методи аналізу. Для технологічного процесу наведено схему контролю
всіх виробничих етапів. Для готової продукції наведено вимоги до якості та
безпечності, методи контролю показників якості та безпечності, вказано
дефекти і способи можливої фальсифікації, методи їх виявлення та способи
попередження.
Проведено ідентифікацію та наліз небезпечних чинників, які можуть
бути присутніми або зявлятись у процесі виробництва пшеничного батону
«Нива», визначено з них суттєві небезпечні чинники, проведено їх розподіл за
заходами керування і кправління, визначено критичні контрольні точки,
розроблено план і операційні програми передумови.
Запропонувано заходи з охорони праці та охорони навколишнього
середовища при виробництві хлібобулочних виробів.
Опис
Ключові слова
пшеничний батон, технологія виробництва пшеничного батону, якість, безпечність, небезпечні чинники, план НАССР