Перегляд за Автор "Нестеренко, Анастасія"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозроблення процедур управління якістю та безпечністю при виробництві безалкогольного напою з антиоксидантними властивостями(ОНТУ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2022) Нестеренко, АнастасіяАктуальність теми. У теперішній час напої не лише вживаються для втамування спраги, але стали засобами для швидкого і зручного отримання корисних нутрієнтів. Одним із головних факторів розширення ринку функціональних напоїв є зростання обізнаності споживачів щодо здоров’я та благополуччя, і, як наслідок, постійно підвищується попит на продукти харчування та напої, спрямовані на підтримку здоров’я. Напої також представлені для певної вікової категорії та статі, причому все більше уваги приділяють продуктам, орієнтованим на дітей, жінок і людей похилого віку. До рецептур напоїв включають такі функціональні інгредієнти як пробіотики, ω-3 жирні кислоти, розчинні харчові волокна, вітаміни, мінеральні речовини та рослинні компоненти. У харчовій промисловості утворюється велика кількість цибулевих відходів, зокрема лушпиння тисячами тонн щорічно, які можуть завдати шкоди навколишньому середовищу. Тому виникає потреба в пошуку можливих шляхів їх утилізації, головним чином застосування у харчових потребах. Як відомо, лушпиння цибулі містить біоактивні сполуки, зокрема харчові волокна, фруктоолігосахариди, мінеральні речовини, терпени, сапоніни, алкалоїди, сульфуровмісні та фенольні речовини. Лушпиння цибулі є багатим джерелом фенольних сполук, особливо флавоноїдів – кверцетину й антоціанів, які застосовуються як антиоксиданти, антимікробні засоби і натуральні барвники. Сукупність викладеного вище зумовлює актуальність даної роботи, присвяченої розробці функціонального безалкогольного напою з використанням екстракту лушпиння цибулі як фізіологічно-функціонального інгредієнту. Мета роботи полягає у розробленні безалкогольного напою з включенням антиоксидантів лушпиння жовтої ріпчастої цибулі та розробленні процедур управління якістю та безпечністю в технології його виробництва. Обсяг і структура кваліфікаційної роботи. Кваліфікаційна робота викладена на 104 сторінках машинописного тексту, складається зі вступу, 5 розділів, загальних висновків та списку використаних джерел. Обсяг основного тексту кваліфікаційної роботи складає 93 сторінок друкованого тексту. Робота ілюстрована 30 таблицями та 10 рисунками. Список використаних джерел містить 47 найменувань.
- ДокументТехнологічна експертиза виробництва пшеничного батону «Нива» в умовах ТОВ «Берислав-Хлібзавод»(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) Нестеренко, АнастасіяУ дипломному проекті надано характеристику підприємства ТОВ «Берислав-Хлібзавод», а саме наведено історію його заснування і поетапного розвитку, управлінську структру, охарактеризовано сировинну зону та нведено асортимент продукції, яку випускає бериславський хлібокомбінат. Наведено технологію виробництва пшеничного батону «Нива» на ТОВ «Берислав-Хлібзавод», проведено її аналіз та обґрунтування. Надано характеристику сировини і матеріалів, які застосовуються у виробництві пшеничного батону «Нива», наведено відповідно до нормативної документації хлібозаводу його показники якості і безпечності, мікробіологічні показники, а також методи аналізу. Для технологічного процесу наведено схему контролю всіх виробничих етапів. Для готової продукції наведено вимоги до якості та безпечності, методи контролю показників якості та безпечності, вказано дефекти і способи можливої фальсифікації, методи їх виявлення та способи попередження. Проведено ідентифікацію та наліз небезпечних чинників, які можуть бути присутніми або зявлятись у процесі виробництва пшеничного батону «Нива», визначено з них суттєві небезпечні чинники, проведено їх розподіл за заходами керування і кправління, визначено критичні контрольні точки, розроблено план і операційні програми передумови. Запропонувано заходи з охорони праці та охорони навколишнього середовища при виробництві хлібобулочних виробів.