051-Економіка

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 80
  • Документ
    Шляхи підвищення ефективності використання і відтворення основних засобів ПрАТ «Київська кондитерська фабрика «Рошен»
    (ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Нгуєн Хіу Тоан
    Мета дослідження полягає у визначенні шляхів підвищення ефективності використання та відтворення основних засобів ПрАТ «Київська кондитерська фабрика «Рошен». Об’єкт дослідження: ефективності використання та відтворення основних засобів підприємства. Предметом дослідження є шляхи підвищення ефективності використання та відтворення основних засобів підприємства. Завдання роботи полягають у дослідженні теоретичних аспектів підвищення ефективності використання і відтворення основних засобів підприємств; аналізі стану кондитерської галузі України та діагностиці зовнішнього середовища підприємства; аналізі виробничо-господарської діяльності ПрАТ «Київська кондитерська фабрика «Рошен» та ефективності використання основних засобів підприємства; розробці проєкту заходів з підвищення ефективності використання основних засобів підприємства. За результатами виконаної роботи сформульовані пропозиції з підвищення ефективності використання і відтворення основних засобів підприємств кондитерської галузі України. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах кондитерської галузі України.
  • Документ
    Основні напрями зниження собівартості продукції ПрАТ «Домінік» на основі поліпшення використання основних засобів
    (ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Барбицька Дар'я
    Мета дослідження полягає у визначенні напрямів зниження собівартості продукції за рахунок підвищення ефективності використання та відтворення основних засобів підприємств кондитерської промисловості України. Об`єктом дослідження є процеси підвищення ефективності операційної діяльності (зокрема зниження собівартості продукції). Предмет дослідження – шляхи підвищення ефективності використання та відтворення основних виробничих засобів підприємства. Завдання роботи полягають у дослідженні теоретичних аспектів формування собівартості продукції та ефективності зниження витрат на виробництво продукції; встановленні факторів та шляхів підвищення ефективності використання та відтворення основних виробничих засобів; проведенні діагностики зовнішнього середовища кондитерської галузі України та внутрішнього стану ПрАТ «Домінік» за 2020-2021 рр.; розробленні комплексу заходів з підвищення ефективності операційної діяльності за рахунок кращого використання та відтворення основних засобів підприємства. За результатами виконаної роботи сформульовані пропозиції з підвищення ефективності операційної діяльності (зниженні собівартості продукції) за рахунок підвищення ефективності використання та відтворення основних засобів підприємств кондитерської галузі України. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах кондитерської галузі України.
  • Документ
    «Діагностика та шляхи поліпшення фінансово-економічного стану ТДВ «Яготинський маслозавод»
    (ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Сімон Олена
    Метою роботи є дослідження теоретичних аспектів діагностики ф-нансово-економічного стану підприємства, оцінка фінансового стану підприємства та сприяння подальшому розвитку і поліпшенню його економічної роботи. В роботі вирішені наступні завдання: розкрито поняття та сутність фінансово-економічної діагностики підприємства; досліджено зовнішнє середовище ТДВ «Яготинський маслозавод»; проаналізовано сучасний фінансовий стан ТДВ «Яготинський маслозавод»; запропоновано
  • Документ
    «Шляхи підвищення ефективності використання основного капіталу ПрАТ «Домінік»
    (ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Іовчева Анжеліка
    Метою виконання роботи є аналіз стану і розробка заходів щодо підвищення ефективності використання основного капіталу підприємства. В роботі розглянуто економічну сутність, класифікацію, показники ефективності використання основного капіталу підприємства; оцінено зовнішнє середовище досліджуваного підприємства, визначено його місце на ринку кондитерських виробів; проаналізовано виробничо – господарську діяльність підприємства ПрАТ "Домінік", стан його основних засобів; запропоновано можливі шляхи підвищення економічної ефективності використання основних засобів підприємства.
  • Документ
    «Фактори та резерви зростання прибутку підприємства ПрАТ «ЧУМАК»»
    (ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Комарніцька Руслана
    Метою даної роботи є дослідження теоретичних основ прибутку і шляхів його підвищення на підприємстві. В роботі досліджена сутність прибутку, його види, механізми формування та розподілу на підприємстві; виявлені шляхи та інструменти керування прибутком, що забезпечують ефективну діяльність підприємства; проаналізувано зовнішнє середовище ПрАТ «Чумак» як об’єкта дослідження; проведено фінансово-економічний аналіз діяльності ПрАТ «Чумак» і визначено резерви росту прибутку на ньому; запропоновано проєкт та оцінено його економічну ефективність щодо підвищення прибутку на досліджуваному підприємстві.