051-Економіка
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 051-Економіка за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 80
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАналіз і шляхи поліпшення фінансового стану на ТОВ «Вознесенський коньячний завод»(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Арутюнян АрінаКРБ містить 93 сторінки, 46 таблиць, 1 рисунок, список використаних джерел з 32 найменувань, 7 додатків. Метою виконання роботи є аналіз фінансового стану підприємства та його поліпшення. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають фінансовий стан підприємств. Предметом дослідження є аналіз і поліпшенні фінансового стану підприємств. Завданням роботи передбачено: розкриття сутності фінансового стану підприємств – визначення факторів, що впливають на фінансовий стан підприємств – дослідження методів підвищення фінансового стану підприємств – аналіз техніко-економічного стану ТОВ «Вознесенський коньячний завод» – введення і розрахунок нового проекту задля підвищення фінансового стану ТОВ «Вознесенський коньячний завод» За результатами виконаної роботи сформульовані відповідні висновки і пропозиції. Одержані результати можуть бути використані в практичній діяльності на ТОВ «Вознесенський коньячний завод» та інших підприємствах України з метою поліпшення фінансового стану на підприємстві.
- ДокументБанкрутство та шляхи фінансового оздоровлення(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2022) Янієв, ДаніїлМетою виконання роботи є виявлення шляхів подолання кризового стану підприємства та профілактики банкрутства Об’єктом дослідження є фінансово-господарська діяльність підприємства. Предмет дослідження – ймовірність банкрутства та шляхи фінансового оздоровлення підприємства ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика». Завдання роботи полягають у вивченні поняття «банкрутство» та визначення чинників та причин, які призводять до фінансової неспроможності; дослідженні методів діагностики ймовірності банкрутства і аналізі внутрішнього стану ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика» та оцінці ефективності використання виробничого потенціалу; розробці пропозицій з фінансового оздоровлення. За результатами виконаної роботи сформульовані шляхи подолання банкрутства та покращення внутрішнього фінансового стану. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах кондитерської галузі України.
- ДокументБізнес-планування виробничо-господарської діяльності прАТ "Єнні Фудз"(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Жирун АртемПроаналізовано теоретико-методологічні основи бізнес-планування на підприємстві; оцінено стан та перспективи розвитку ринку харчоконцентратної продукції в Україні; визначено техніко-економічну характеристику та перспективи розвитку ПрАТ «Єнні Фудз»; проаналізовано виробничо-господарську діяльність ПрАТ «Єнні Фудз»; розроблено бізнес-план, спрямований на підвищення ефективності діяльності ПрАТ «Єнні Фудз».
- Документ«Вимір та шляхи підвищення прибутку АТ «Львівська кондитерська фабрика «СВІТОЧ»(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2022) Панеєва, ТетянаВипускна робота бакалавра містить 94 сторінки, 32 таблиці, 7 рисунків, список використаних джерел з 35 найменувань, 1 додаток. Метою дипломної роботи бакалавра є розробка та обґрунтування заходу щодо виміру та підвищення прибутку АТ «Львівська кондитерська фабрика «СВІТОЧ»». Відповідно до мети в роботі поставлені наступні завдання: - вивчити поняття прибуток, його види та механізм формування і використання прибутку; - запропонувати основні шляхи підвищення прибутку підприємства; - зробити аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища АТ «Львівська кондитерська фабрика «СВІТОЧ»»; - провести техніко-економічний аналіз основних показників виробничо-господарської діяльності підприємства; - розробити захід з підвищення прибутку підприємства, розрахувати його ефективність та вплив на основні показники техніко-економічної діяльності підприємства. Об’єктом дослідження є вимір рівню прибутку АТ «Львівська кондитерська фабрика «СВІТОЧ»». Предметом дослідження є процеси визначення шляхів підвищення прибутку підприємства. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки щодо впливу запропонованого заходу на основні техніко-економічні показники роботи підприємства. Одержані результати можуть бути використані на підприємстві як заходи щодо вдосконалення його роботи. Рік виконання роботи 2022.
- ДокументВимір та шляхи реалізації резервів підвищення прибутку та рентабельності на ТОВ «Козятинський м’ясокомбінат»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Андрієш, ДанилоМетою виконання роботи є вимір прибутку та рентабельності на підприємстві, дослідження та визначення шляхів щодо їх підвищення. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступає виробничо-господарська діяльність ТОВ «Козятинський м’ясокомбінат». Предметом дослідження є прибуток та рентабельність на підприємства. Завданням роботи передбачено розкриття сутності прибутку та рентабельності, їх видів та функцій; визначення формування прибутку та резервів його збільшення з урахування рівня рентабельності; дослідити шляхи підвищення прибутку та рентабельності. А також провести аналіз виробничо-господарської діяльності ТОВ "Козятинський м’ясокомбінат"; визначити резерви щодо підвищення ефективності діяльності підприємства та провести розрахунок економічної ефективності заходу щодо підвищення його прибутку та рентабельності. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки, в яких зазначено результати проведених досліджень а також ефективність впровадження запропонованого заходу щодо підвищення виробничого потенціалу підприємства, зокрема його прибутку та рентабельності. Одержані результати можуть бути використанні на ТОВ «Козятинський м’ясокомбінат» для покращення ефективності його виробничої діяльності, а також більш повного використання виробничого потенціалу підприємства і підвищення його прибутковості.
- Документ«Вимір та шляхи реалізації резервів підвищення прибутку та рентабельності підприємства ПрАТ ВО «Одеський консервний завод»(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Мазурик АннаКваліфікаційна робота бакалавра містить 111 сторінок, 27 таблиць, 13 рисунків, список використаних джерел з 67 найменувань, 12 додатків. Мета кваліфікаційної роботи: дослідження теоретичних та методичних основ реалізації резервів підвищення прибутку та рентабельності підприємства, а також обґрунтування заходів з підвищення прибутковості ПрАТ ВО «Одеський консервний завод» на основі фінансового аналізу. Завданням роботи передбачено охарактеризувати економічну сутність прибутку та рентабельності; розглянути порядок формування прибутку підприємства, його види та функції; визначити фактори формування прибутку підприємства; проаналізувати динаміку прибутку підприємств України на сучасному етапі; проаналізувати ринок консервної продукції України; дати характеристику діяльності ПрАТ ВО «Одеський консервний завод»; проаналізувати фінансово-господарську діяльність ПрАТ ВО «Одеський консервний завод»; проаналізувати динаміку прибутку та рентабельності ПрАТ ВО «Одеський консервний завод»; визначити резерви збільшення прибутку та рентабельності підприємства; визначити шляхи підвищення прибутку ПрАТ ВО «Одеський консервний завод». Об’єктом дослідження є фінансова-господарська діяльність ПрАТ ВО «Одеський консервний завод», а також динаміка прибутку та рентабельності підприємства.. Предметом дослідження є вимір та шляхи реалізації резервів підвищення прибутку та рентабельності підприємства. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та рекомендації щодо підвищення прибутковості підприємства. Одержані результати можуть бути використані на підприємстві як заходи щодо вдосконалення його роботи.
- ДокументВитрати підприємства та шляхи їх зниження на ПП Фірма «ГАРМАШ»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Рогозін, Владислав ВолодимировичМетою виконання роботи є дослідження та виявлення шляхів зниження витрат підприємства. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси зниження витрат виробничо-господарської діяльності підприємства. Предметом дослідження є витрати підприємства ПП Фірми «Гармаш» та виявлення шляхів щодо їх зниження. Дана мета обумовила вирішення таких завдань: 1. дослідити теоретико-методичні аспекти зниження витрат підприємства; 2. здійснити діагностику стану м’ясопереробної галузі України; 3. провести аналіз виробничо-господарської діяльності 4. запропонувати та обґрунтувати заходи щодо зниження витрат на підприємстві ПП Фірма «Гармаш» та оцінити їх економічну ефективність. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки, в яких зазначені результати проведених дослідженнях, а також ефективність впровадження обраного заходу щодо підвищення ефективності виробництва за рахунок зниження витрат підприємства. Одержані результати можуть бути використані для покращення виробничої діяльності ПП Фірма «Гармаш».
- ДокументВитрати підприємства та шляхи їх зниження на ПрАТ ВО "Конті"(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Ташніченко ЄлизаветаВивчено теоретичні основи виміру, оцінки та аналізу витрат підприємства, проведено аналіз виробничо-господарської діяльності підприємства за два послідуючі роки, розроблено пропозиції щодо впровадження заходу покращення роботи підприємства та мінімізації витрат виробничо-господарської діяльності ПрАТ ВО «Конті»
- Документ«Діагностика та шляхи поліпшення фінансово-економічного стану ТДВ «Яготинський маслозавод»(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Сімон ОленаМетою роботи є дослідження теоретичних аспектів діагностики ф-нансово-економічного стану підприємства, оцінка фінансового стану підприємства та сприяння подальшому розвитку і поліпшенню його економічної роботи. В роботі вирішені наступні завдання: розкрито поняття та сутність фінансово-економічної діагностики підприємства; досліджено зовнішнє середовище ТДВ «Яготинський маслозавод»; проаналізовано сучасний фінансовий стан ТДВ «Яготинський маслозавод»; запропоновано
- ДокументДіагностика фінансово-економічного стану ПрАТ «Світоч» і шляхи його поліпшення(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Ковригіна, МайяДосліджені теоретичні аспекти діагностики фінансово-економічного стану підприємства. Виконано комплексний аналіз і дана оцінка фінансового стану ПрАТ "ЛКФ "Світоч" за два роки. Запропоновано захід щодо поліпшення фінансово-економічного стану підприємства, дана оцінка економічної ефективності заходу.
- ДокументДіагностика фінансово-економічного стану ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Новікова, ОльгаВипускна робота бакалавра містить 102 сторінки, 59 таблиць, 8 рисунків, список використаних джерел з 35 найменувань, 7 додатків. Мета випускної роботи: дослідження теоретико-методичних основ та практичних рекомендацій щодо діагностики економічного стану ПрАТ "Запорізька кондитерська фабрика" та обґрунтування напрямів його покращення. Завданням роботи передбачено узагальнити теоретико-методологічні підходи проведення діагностики економічного стану; охарактеризувати підходи до проведення діагностики економічного стану; охарактеризувати стан кондитерської галузі України; проаналізувати ефективності діяльності ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика»; розробити практичні рекомендації по покращенню економічного стану ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика». Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є процеси діагностики економічного стану ПрАТ "Запорізька кондитерська фабрика". Предметом дослідження є теоретико-методологічні, організаційні та практичні основи покращення економічного стану ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика». За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та рекомендації щодо підвищення ефективності діяльності. Одержані результати можуть бути використані на підприємстві як заходи щодо вдосконалення його роботи. Рік виконання роботи 2021 Рік захисту роботи 2021
- Документ«Діагностика фінансово-економічного стану ПрАТ «Миронівська птахофабрика»(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Шевченко ОлександрКваліфікаційна робота бакалавра містить 91 сторінки, 31 таблиця, 1 рисункок, список використаних джерел з 35 найменувань, 9 додатків. Мета кваліфікаційної роботи: дослідження теоретичних та практичних аспектів проведення діагностики фінансово-економічного стану ПрАТ «Миронівська птахофабрика» та виявлення напрямів його покращення. Завданням роботи передбачено дослідити теоретичні та методичні основи діагностики фінансово-економічного стану сучасного підприємства; провести аналіз проблем та перспектив ринку м’яса птиці; представити техніко-економічна характеристику ПрАТ «Миронівська птахофабрика»; провести діагностику фінансово-економічного стану ПрАТ «Миронівська птахофабрика»; визначити напрями покращення фінансово-економічного стану ПрАТ «Миронівська птахофабрика»; обґрунтувати економічну ефективність проекту з покращення фінансово-економічного стану ПрАТ «Миронівська птахофабрика». Предмет дослідження – теоретичні та практичні аспекти проведення діагностики фінансово-економічного стану ПрАТ «Миронівська птахофабрика». Об’єктом дослідження є процес проведення діагностики фінансово-економічного стану ПрАТ «Миронівська птахофабрика» За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та рекомендації щодо покращення фінансово-економічного стану ПрАТ «Миронівська птахофабрика». Одержані результати можуть бути використані на підприємстві як заходи щодо вдосконалення його роботи.
- ДокументЕкономічна та соціальна ефективність впровадження інноваційних проектів на ПП «Фірма «Гармаш»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Новотний, ДмитроВ роботі розглянуто теоретичні основи інноваційної діяльності підприємств, проведено аналіз виробничо-господарської діяльності промислового підприємства «Фірма «Гармаш» та його місця на українському ринку м'ясо-ковбасних виробів, визначено форми здійснення інноваційної діяльності промислового підприємства «Фірма «Гармаш», з метою підвищення ефективності діяльності підприємства й одержання додаткового прибутку запропонувати економічно та соціально ефективний інноваційний проєкт з виробництва ковбаси Лікарської в середньому ціновому сегменті з підвищеним утримуванням перцю запашного.
- Документ«Економічна та соціальна ефективність впровадження інноваційних проєктів на ТОВ «Аграрна технологічна компанія»(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Слєзко КатеринаКваліфікаційна робота бакалавра містить 95 сторінок, 54 таблиці, 2 рисунки, список літератури з 27 найменувань, 1 пропонування. Метою виконання кваліфікаційної роботи є розробка заходу щодо підвищення економічної та соціальної ефективності впровадження інноваційних проєктів на ТОВ «Аграрна технологічна компанія» в сучасних умовах. Мета роботи обумовила вирішення наступних завдань: вивчити теоретичні аспекти оцінки інновацій на підприємстві; провести техніко-економічну діагностику діяльності ТОВ «Аграрна технологічна компанія»; обґрунтувати та оцінити ефективність інвестиційного проєкту із заміни обладнання на ТОВ «Аграрна технологічна компанія». Об'єктом дослідження є господарська діяльність ТОВ «Аграрна технологічна компанія». Предметом дослідження є процеси підвищення економічної та соціальної ефективності впровадження інноваційних проєктів ТОВ «Аграрна технологічна компанія». За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та пропозиції з оптимізації інвестиційної політики ТОВ «Аграрна технологічна компанія». Отримані результати можуть бути використані підприємством у подальшої виробничо-господарської діяльності.
- Документ«Ефективність використання та відтворення основних виробничих засобів Агрофірма «Евріка» ТОВ»(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2022) Лебедєв, МаксимВипускна робота бакалавра містить 92 сторінки, 34 таблиці, 6 рисунків, список використаних джерел з 32 найменувань, 1 додаток. Метою дипломної роботи бакалавра є розробка та обґрунтування заходу щодо підвищення ефективності використання та відтворення основних виробничих засобів Агрофірма «Евріка» ТОВ. Відповідно до мети в роботі поставлені наступні завдання: вивчити поняття основні засоби підприємства та їх класифікацію; проаналізувати структуру основних засобів підприємства; запропонувати основні шляхи підвищення ефективності використання та відтворення основних виробничих засобів підприємства; зробити аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища Агрофірма «Евріка» ТОВ; провести техніко-економічний аналіз основних показників виробничо-господарської діяльності підприємства; розробити захід з підвищення ефективності використання та відтворення основних виробничих засобів підприємства, розрахувати його ефективність та вплив на основні показники техніко-економічної діяльності підприємства. Об’єктом дослідження є рівень використання основних виробничих засобів Агрофірма «Евріка» ТОВ. Предметом дослідження є процеси визначення резервів і розробка проєкту підвищення ефективності використання та відтворення основних виробничих засобів підприємства. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки щодо впливу запропонованого заходу на основні техніко-економічні показники роботи підприємства. Одержані результати можуть бути використані на підприємстві як заходи щодо вдосконалення його роботи. Рік виконання роботи 2022.
- ДокументЕфективність розвитку бізнесу ПАТ «Виробничо–торгова кондитерська фірма «Ласощі»(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2022) Кобиляцька, КсеніяМетою роботи є дослідження питань ефективності виробництва, визначення теоретичних та методичних підходів до її оцінки та розробка напрямів підвищення на прикладі підприємства кондитерської галузі харчової промисловості України. Об’єктом дослідження є теоретико-методичні та прикладні процеси виробничо-господарської діяльності ПАТ «Виробничо–торгової кондитерської фірми «Ласощі». Предмет дослідження даної роботи – виробничі відносини, які виникають у процесі створення, використання та підвищення економічної ефективності діяльності досліджуваного підприємства.
- ДокументЕфективність інвестиційної діяльності та її вплив на господарську діяльність на ПрАТ «Одесакондитер»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Притула, ВолодимирВ роботі визначено сутність, зміст та особливості інвестиційної діяльності, розкрити місце інвестиційного проекту в інвестиційній діяльності підприємства, надано характеристику ефектам інвестиційної діяльності, проведено аналіз інвестиційної діяльності ПрАТ «Одесакондитер», розроблено інвестиційний проект із заміни обладнання на ПрАТ «Одесакондитер» та оцінено його ефективність.
- ДокументКонкурентоспроможність продукції ПрАТ «Домінік» та шляхи її підвищення(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2022) Мінасян, АртемДосліджені теоретичні аспекти оцінки конкурентоспроможності продукції підприємства; проведено аналіз виробничо-господарської діяльності ПрАТ «Домінік» за 2019-2020 рр.; розроблено захід щодо підвищення конкурентоспроможності продукції ПрАТ «Домінік»; оцінена інвестиційна привабливість і економічна ефективність заходу.
- ДокументКонкурентоспроможність підприємства та шляхи її підвищення на ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Шинкаренко, МихайлоМетою виконання роботи є визначення факторів підвищення конкурентоспроможності підприємства ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика». Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступає виробничо-господарська діяльність «Запорізької кондитерської фабрики» Предметом дослідження є фактори, що впливають на конкурентоспроможність. Завданням роботи передбачено вивчення теоретичних і практичних аспектів сутності конкурентоспроможності підприємства, факторів, що впливають на неї, показників, що використовуються для розрахунку конкурентоспроможності, провести огляд існуючих методик визначення конкурентоспроможності підприємств. А також провести аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища підприємства, виявити напрямки щодо підвищення ефективності його діяльності та запропонувати пропозиції щодо покращення роботи підприємства, провести відповідні економічні розрахунки. За результатами роботи, були сформульовані висновки, щодо економічного стану ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика» та впливу запропонованого заходу на підвищення основних показників роботи підприємства, а також на підвищення конкурентоспроможності підприємства. Одержані результати можуть бути використанні на підприємстві як заходи по вдосконаленню його роботи.
- Документ«Напрями зниження собівартості продукції на ТОВ «Тростянецьхліб»»(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2022) Шелест, А. І.Метою виконання роботи є дослідження теоретичних основ витрат підприємства та собівартості продукції, напрямів їх зниження на ТОВ «Тростянецьхліб». Завданням роботи передбачено: дослідження сутності витрат підприємства та шляхів зниження собівартості продукції; аналіз стану зовнішнього та внутрішнього середовища ТОВ «Тростянецьхліб»; розробка проєкту заходів визначення економічної ефективності впровадження нового обладнання. Об’єктом дослідження даної роботи є ТОВ «Тростянецьхліб»» та процес якій впливає на зниження собівартості продукції. Предметом дослідження є теоретичні та методичні підходи до зниження собівартості продукції. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та пропозиції щодо скорочення витрат ТОВ «Тростянецьхліб».