051-Економіка
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 051-Економіка за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 80
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументЕфективність інвестиційної діяльності та її вплив на господарську діяльність на ПрАТ «Одесакондитер»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Притула, ВолодимирВ роботі визначено сутність, зміст та особливості інвестиційної діяльності, розкрити місце інвестиційного проекту в інвестиційній діяльності підприємства, надано характеристику ефектам інвестиційної діяльності, проведено аналіз інвестиційної діяльності ПрАТ «Одесакондитер», розроблено інвестиційний проект із заміни обладнання на ПрАТ «Одесакондитер» та оцінено його ефективність.
- ДокументЕкономічна та соціальна ефективність впровадження інноваційних проектів на ПП «Фірма «Гармаш»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Новотний, ДмитроВ роботі розглянуто теоретичні основи інноваційної діяльності підприємств, проведено аналіз виробничо-господарської діяльності промислового підприємства «Фірма «Гармаш» та його місця на українському ринку м'ясо-ковбасних виробів, визначено форми здійснення інноваційної діяльності промислового підприємства «Фірма «Гармаш», з метою підвищення ефективності діяльності підприємства й одержання додаткового прибутку запропонувати економічно та соціально ефективний інноваційний проєкт з виробництва ковбаси Лікарської в середньому ціновому сегменті з підвищеним утримуванням перцю запашного.
- ДокументДіагностика фінансово-економічного стану ПрАТ «Світоч» і шляхи його поліпшення(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Ковригіна, МайяДосліджені теоретичні аспекти діагностики фінансово-економічного стану підприємства. Виконано комплексний аналіз і дана оцінка фінансового стану ПрАТ "ЛКФ "Світоч" за два роки. Запропоновано захід щодо поліпшення фінансово-економічного стану підприємства, дана оцінка економічної ефективності заходу.
- ДокументУправління ефективністю ПАТ «Південна винокурня» та обґрунтування напрямів її підвищення(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Горбель, ІринаМетою роботи є дослідження питань ефективності виробництва, виачення теоретичних та методичних підходів до її оцінки та розробка напрямів підвищення на прикл аді підприємства виноробної галузі харчової промисловості України. Об’єктом дослідження є процеси управління ефективністю ПАТ «Південна винокурня». Для проведення дослідження залучені статистичні дані, звітні дані підприємства, закони України, інші нормативні матеріали, а також матеріали електронних сайтів.зн
- ДокументРесурсний потенціал ПАТ «Миколаївський КХП» та ефективність його використання(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Нестерук, ВіталійМетою роботи є обґрунтування підходів щодо підвищення ефективності використання ресурсного потенціалу ПАТ «Миколаївський КХП». Об’єктом дослідження є ефективність використання ресурсного потенціалу ПАТ «Миколаївський КХП». Предмет дослідження – напрями та шляхи використання ресурсного потенціалу ПАТ «Миколаївський КХП» для підвищення ефективності.
- ДокументШляхи підвищення ефективності використання основного капіталу AB InBev Efes Миколаївське відділення(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Кічук, Ю.О.Метою виконання роботи є визначення шляхів зростання ефективності використання основного капіталу AB InBev Efes Миколаївське відділення. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступає діяльність AB InBev Efes Миколаївське відділення та процес якій впливає на підвищення ефективності основного капіталу. Завданням роботи передбачено вивчення теоретичних основ виміру, оцінки та аналізу ефективності основного капіталу AB InBev Efes Миколаївське відділення, проведення аналізу виробничо-господарської діяльності підприємства за два послідуючі роки та розробка пропозицій щодо впровадження заходів покращення роботи підприємства. За результатами роботи сформульовані пропозиції з підвищення ефективності основного капіталу AB InBev Efes Миколаївське відділення.
- Документ«Оцінка інвестиційної привабливості реконструкції Агрофірми «Евріка» ТОВ в Одеської області з метою розширення асортименту та технічним(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Смолянець, ЄвгеніяВипускна робота містить 115 сторінок, 53 таблиці, 4 рисунки, список літератури з 22 найменувань, 1 додаток. Метою економічної частини комплексного дипломного проєкту є оцінка інвестиційної привабливості реконструкції Агрофірми «Евріка» ТОВ в Одеської області з метою розширення асортименту та технічним переоснащенням виробництва фруктових консервів. Завданням роботи передбачено: розглянути поняття, структуру і класифікацію інвестиційних проектів; розглянути поняття, класифікацію та фактори, що впливають на інвестиційну привабливість; вивчити критерії інвестиційної привабливості та оцінювання економічної ефективності інноваційного проєкту; виявити основні методи оцінки інвестиційних проєктів; проаналізувати стан плодоовочевоконсервної промисловості України; провести техніко-економічний аналіз виробничо-господарської діяльності Агрофірми «Евріка» ТОВ; розрахувати та обґрунтувати основні показники оцінки інвестиційної привабливості проєкту реконструкції Агрофірми «Евріка» ТОВ в Одеської області з метою розширення асортименту та технічним переоснащенням виробництва фруктових консервів. Об'єктом дослідження випускної роботи бакалавра є реконструкція Агрофірми «Евріка» ТОВ. Предметом випускної роботи є процеси та методи оцінки інвестиційної привабливості проєкту. За результатами роботи сформульовано висновки щодо оцінки інвестиційної привабливості проєкту реконструкції. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах плодоовочеконсервної галузі України, а саме на Агрофірми «Евріка» ТОВ для підвищення ефективності та конкурентоспроможності його діяльності. Рік виконання роботи – 2021. Рік захисту роботи – 2021.
- ДокументШляхи підвищення ефективності використання оборотних коштів на підприємстві « Каланчацький комбінат хлібопродуктів»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Паук, ЯнаМетою роботи є дослідження теоретико-методологічних аспектів визначення та оцінки використання оборотних активів підприємства та обґрунтування шляхів її підвищення на ПрАТ «Каланчацьий комбінат хлібопродуктів». Завданням роботи передбачено дослідження сутність поняття оборотних активів підприємства; оцінка внутрішнього та зовнішнього середовища підприємства; аналіз фінансово-економічних показників діяльності підприємства; оцінка та підвищення використання оборотних коштів підприємства ПрАТ «Каланчацький комбінат хлібопродуктів. Об’єкт дослідження ‒ аналіз та оцінка оборотних активів підприємства ПрАТ «Каланчацький комбінат хлібопродуктів». Предметом дослідження є теоретичні та практичні оцінки оборотних активів ПрАТ «Каланчацький комбінат хлібопродуктів». За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та рекації щодо підвищення ефективності використання оборотних активів підприємства ПрАТ «Каланчацький комбінат хлібопродуктів».
- ДокументУправління оборотним капіталом ПрАТ «Кондитерська фабрика «АВК» м. Дніпро(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Пустовіт, Дар'я ОлександрівнаМетою виконання роботи є обґрунтування теоретичних, методичних і практичних засад щодо управління оборотним капіталом підприємства, визначення напрямків удосконалення системи управління оборотним капіталом на ПрАТ Кондитерська фабрика «АВК» м. Дніпро. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступає процес управління оборотним капіталом підприємства в умовах економічної кризи та фінансової нестабільності. Предметом дослідження є оборотний капітал підприємства, його аналіз та всебічна оцінка для визначення напрямків покращення та вдосконалення. Завданням роботи передбачено удосконалення системи управління оборотним капіталом. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та пропозиції щодо поліпшення управління оборотним капіталом підприємства. Одержані результати можуть бути використані як стратегія діяльності підприємства з метою отримання кращих фінансових результатів.
- ДокументВитрати підприємства та шляхи їх зниження на ПП Фірма «ГАРМАШ»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Рогозін, Владислав ВолодимировичМетою виконання роботи є дослідження та виявлення шляхів зниження витрат підприємства. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси зниження витрат виробничо-господарської діяльності підприємства. Предметом дослідження є витрати підприємства ПП Фірми «Гармаш» та виявлення шляхів щодо їх зниження. Дана мета обумовила вирішення таких завдань: 1. дослідити теоретико-методичні аспекти зниження витрат підприємства; 2. здійснити діагностику стану м’ясопереробної галузі України; 3. провести аналіз виробничо-господарської діяльності 4. запропонувати та обґрунтувати заходи щодо зниження витрат на підприємстві ПП Фірма «Гармаш» та оцінити їх економічну ефективність. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки, в яких зазначені результати проведених дослідженнях, а також ефективність впровадження обраного заходу щодо підвищення ефективності виробництва за рахунок зниження витрат підприємства. Одержані результати можуть бути використані для покращення виробничої діяльності ПП Фірма «Гармаш».
- ДокументФактори та резерви зростання прибутку ПрАТ «Домінік»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Алєксєєнко, Аліна ДмитрівнаМетою роботи є визначення факторів та резервів зростання прибутку підприємства. Об'єктом дослідження є процеси формування прибутку на підприємствах. Предметом дослідження є фактори та резерви зростання прибутку на ПрАТ «Домінік». Завданнями роботи є розкриття економічної суті та змісту поняття «прибуток підприємства»; виявлення механізму формування, розподілу та використання прибутку підприємств; встановлення факторів та резервів зростання прибутку підприємств; проведення діагностики зовнішнього та внутрішнього середовища підприємства; запровадження заходів щодо збільшення прибутку підприємства. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки, в яких зазначені результати проведених дослідженнях, а також ефективність впровадження обраного заходу. Одержані результати можуть бути використані для покращення виробничої діяльності ПрАТ «Домінік».
- ДокументКонкурентоспроможність підприємства та шляхи її підвищення на ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Шинкаренко, МихайлоМетою виконання роботи є визначення факторів підвищення конкурентоспроможності підприємства ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика». Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступає виробничо-господарська діяльність «Запорізької кондитерської фабрики» Предметом дослідження є фактори, що впливають на конкурентоспроможність. Завданням роботи передбачено вивчення теоретичних і практичних аспектів сутності конкурентоспроможності підприємства, факторів, що впливають на неї, показників, що використовуються для розрахунку конкурентоспроможності, провести огляд існуючих методик визначення конкурентоспроможності підприємств. А також провести аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища підприємства, виявити напрямки щодо підвищення ефективності його діяльності та запропонувати пропозиції щодо покращення роботи підприємства, провести відповідні економічні розрахунки. За результатами роботи, були сформульовані висновки, щодо економічного стану ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика» та впливу запропонованого заходу на підвищення основних показників роботи підприємства, а також на підвищення конкурентоспроможності підприємства. Одержані результати можуть бути використанні на підприємстві як заходи по вдосконаленню його роботи.
- ДокументДіагностика фінансово-економічного стану ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Новікова, ОльгаВипускна робота бакалавра містить 102 сторінки, 59 таблиць, 8 рисунків, список використаних джерел з 35 найменувань, 7 додатків. Мета випускної роботи: дослідження теоретико-методичних основ та практичних рекомендацій щодо діагностики економічного стану ПрАТ "Запорізька кондитерська фабрика" та обґрунтування напрямів його покращення. Завданням роботи передбачено узагальнити теоретико-методологічні підходи проведення діагностики економічного стану; охарактеризувати підходи до проведення діагностики економічного стану; охарактеризувати стан кондитерської галузі України; проаналізувати ефективності діяльності ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика»; розробити практичні рекомендації по покращенню економічного стану ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика». Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є процеси діагностики економічного стану ПрАТ "Запорізька кондитерська фабрика". Предметом дослідження є теоретико-методологічні, організаційні та практичні основи покращення економічного стану ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика». За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та рекомендації щодо підвищення ефективності діяльності. Одержані результати можуть бути використані на підприємстві як заходи щодо вдосконалення його роботи. Рік виконання роботи 2021 Рік захисту роботи 2021
- ДокументШляхи підвищення ефективності використання необоротних активів ПрАТ «Київська кондитерська фабрика «Рошен»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Ковальчук, Анастасія ЄвгенівнаМетою виконання роботи є підвищення ефективності використання необоротних активів підприємства. Об’єктом аналізу є шляхи підвищення ефективності використання необоротних активів підприємства ПрАТ Київська кондитерська фабрика «Рошен». Предметом дослідження є необоротні активи приватного акціонерного товариства «Київська кондитерська фабрика «Рошен». Завданням випускної роботи є дослідження теоретичних аспектів підвищення ефективності використання необоротних активів підприємств; аналіз стану кондитерської галузі України та діагностика зовнішнього середовища підприємства; аналіз виробничо-господарської діяльності ПрАТ «Київська кондитерська фабрика «Рошен» та ефективності використання необоротних активів підприємства; розробка проєкту заходів з підвищення ефективності використання необоротних активів підприємства. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та обґрунтовані шляхи підвищення ефективності використання необоротних активів підприємства ПрАТ «Київська кондитерська фабрика «Рошен».
- ДокументШляхи підвищення ефективності виробництва ПрАТ «Одесавинпром»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Бодак, Д.Ю.Метою виконання роботи є визначення шляхів підвищення ефективності виробництва ПрАТ «Одесавинпром». Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають підприємство виноробної галузі України ПрАТ «Одесавинпром» та процес якій впливає на підвищення ефективності виробництва. Предметом дослідження є теоретичні та методичні підходи до підвищення ефективності виробництва. Завданням роботи передбачено: розглянути теорію підвищення ефективності виробництва, дослідити промисловий об’єкт, провести усесторонній аналіз виробничо-господарської діяльності, запропонувати заходи поліпшення ефективності виробництва. Для вирішення поставлених у роботі завдань було використано загальнонаукові й прикладні методи дослідження: емпіричний, факторний, ситуаційний аналіз; системний аналіз і метод групування. За результатами виконаної роботи сформульовані пропозиції з підвищення економічної ефективності виробництва ПрАТ «Одесавинпром».
- ДокументШляхи покращення управління якістю продукції на ПАТ «Виробничо-торгова кондитерська фiрма «Ласощi»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Логінов, СергійМетою виконання роботи є оцінка якості продукції ПАТ «Виробничо-торгова кондитерська фiрма «Ласощi» та шляхи її підвищення. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступає діяльність ПАТ «Виробничо-торгова кондитерська фiрма «Ласощi». Завданням роботи передбачено вивчення теоретичних основ виміру, оцінки та аналізу якості продукції, проведення аналізу виробничо-господарської діяльності підприємства за два послідуючі роки та розробка пропозицій щодо впровадження заходів покращення роботи підприємства та підвищення якості продукції.
- ДокументІнноваційна політика ПрАТ «Київхліб(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Шмаліш, НадіяДосліджено теоретичні аспекти інноваційно-інвестиційної діяльності підприємства, її економічна оцінка; виконано аналіз зовнішнього і внутрішнього середовища функціонування ПрАТ «Київхліб» за два роки; розроблено проєкт заходу та дана його економічна оцінка щодо підвищення інноваційності діяльності ПрАТ «Київхліб»; сформульовані висновки і пропозиції.
- ДокументОсновні напрями мінімізації витрат ПрАТ «Кондитерська фабрика «АВК» м. Дніпро»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Арабський, АнатолійМетою роботи є виявлення можливих напрямів мінімізації витрат на даному підприємстві. Об'єктом дослідження виступає процес мінімізації витрат воробничо-господарської діяльності ПрАТ «Кондитерська фабрика «АВК» м. Дніпро». Предметом дослідження є виробничо-господарська діяльність ПрАТ «Кондитерська фабрика «АВК» м. Дніпро».
- Документ«Оцінка інвестиційної привабливості впровадження інноваційного проєкту на Агрофірма «Евріка» ТОВ»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Юраш, Тетяна ЮріївнаВипускна робота бакалавра містить 110 сторінок, 36 таблиць, 2 рисунки, список використаних джерел з 30 найменувань, 1 додаток. Метою дипломної роботи є оцінка інвестиційної привабливості інноваційного проєкту підвищення прибутку на Агрофірма «Евріка» ТОВ. Відповідно до мети, в дипломній роботи поставлені наступні завдання: розглянути теоретичні основи поняття інвестиційна привабливість проєкту, виявити послідовність аналізу інвестиційного проєкту, проаналізувати фактори та умови формування інвестиційної привабливості; розглянути існуючі методи оцінки ризиків інвестиційної привабливості проєкту та основні методи оцінки інвестиційних проєктів; проаналізувати стан плодоовочеконсервної галузі харчової промисловості України; зробити оцінку інвестиційної привабливості інноваційного проєкту реконструкції Агрофірма «Евріка» ТОВ з метою розширення асортименту овочевих консервів та технічним переоснащенням виробництва. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступає інноваційний проєкт реконструкції Агрофірма «Евріка» ТОВ. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки щодо економічного стану підприємства, впливу запропонованого заходу на основні показники роботи підприємства, ефективність та конкурентоспроможність його діяльності. Одержані результати можуть бути використані на підприємстві як заходи щодо вдосконалення його роботи. Рік виконання роботи 2021. Рік захисту роботи 2021.
- Документ«Основні напрями зниження собівартості продукції ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод»»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Гарасим, Є.П.Метою виконання роботи є дослідження теоретичних основ витрат підприємства та собівартості продукції, напрямів їх зниження на ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод»». Завданням роботи передбачено: дослідження сутності поняття витрати підприємства, собівартості продукції, калькулювання продукції, класифікації витрат, показників оцінки витрат, оцінка зовнішнього середовища ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод»», визначення місця підприємства на ринку консервної продукції; аналіз виробничо- господарської діяльності підприємства, стан, структура його витрат, розробка проекту заходів для зниження витрат підприємства, оцінка їх економічної ефективності та вплив на основні показники виробничо-господарської діяльності підприємства. Об’єктом дослідження даної роботи є ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод»» та процес якій впливає на зниження собівартості продукції. Предметом дослідження є теоретичні та методичні підходи до зниження собівартості продукції. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та пропозиції щодо скорочення витрат ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод»».