051-Економіка
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 051-Економіка за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 101
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументКонкурентоспроможність підприємства та шляхи її підвищення на ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Шинкаренко, МихайлоМетою виконання роботи є визначення факторів підвищення конкурентоспроможності підприємства ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика». Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступає виробничо-господарська діяльність «Запорізької кондитерської фабрики» Предметом дослідження є фактори, що впливають на конкурентоспроможність. Завданням роботи передбачено вивчення теоретичних і практичних аспектів сутності конкурентоспроможності підприємства, факторів, що впливають на неї, показників, що використовуються для розрахунку конкурентоспроможності, провести огляд існуючих методик визначення конкурентоспроможності підприємств. А також провести аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища підприємства, виявити напрямки щодо підвищення ефективності його діяльності та запропонувати пропозиції щодо покращення роботи підприємства, провести відповідні економічні розрахунки. За результатами роботи, були сформульовані висновки, щодо економічного стану ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика» та впливу запропонованого заходу на підвищення основних показників роботи підприємства, а також на підвищення конкурентоспроможності підприємства. Одержані результати можуть бути використанні на підприємстві як заходи по вдосконаленню його роботи.
- ДокументУправління ефективністю ПАТ «Південна винокурня» та обґрунтування напрямів її підвищення(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Горбель, ІринаМетою роботи є дослідження питань ефективності виробництва, виачення теоретичних та методичних підходів до її оцінки та розробка напрямів підвищення на прикл аді підприємства виноробної галузі харчової промисловості України. Об’єктом дослідження є процеси управління ефективністю ПАТ «Південна винокурня». Для проведення дослідження залучені статистичні дані, звітні дані підприємства, закони України, інші нормативні матеріали, а також матеріали електронних сайтів.зн
- Документ«Оцінка інвестиційної привабливості реконструкції Агрофірми «Евріка» ТОВ в Одеської області з метою розширення асортименту та технічним(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Смолянець, ЄвгеніяВипускна робота містить 115 сторінок, 53 таблиці, 4 рисунки, список літератури з 22 найменувань, 1 додаток. Метою економічної частини комплексного дипломного проєкту є оцінка інвестиційної привабливості реконструкції Агрофірми «Евріка» ТОВ в Одеської області з метою розширення асортименту та технічним переоснащенням виробництва фруктових консервів. Завданням роботи передбачено: розглянути поняття, структуру і класифікацію інвестиційних проектів; розглянути поняття, класифікацію та фактори, що впливають на інвестиційну привабливість; вивчити критерії інвестиційної привабливості та оцінювання економічної ефективності інноваційного проєкту; виявити основні методи оцінки інвестиційних проєктів; проаналізувати стан плодоовочевоконсервної промисловості України; провести техніко-економічний аналіз виробничо-господарської діяльності Агрофірми «Евріка» ТОВ; розрахувати та обґрунтувати основні показники оцінки інвестиційної привабливості проєкту реконструкції Агрофірми «Евріка» ТОВ в Одеської області з метою розширення асортименту та технічним переоснащенням виробництва фруктових консервів. Об'єктом дослідження випускної роботи бакалавра є реконструкція Агрофірми «Евріка» ТОВ. Предметом випускної роботи є процеси та методи оцінки інвестиційної привабливості проєкту. За результатами роботи сформульовано висновки щодо оцінки інвестиційної привабливості проєкту реконструкції. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах плодоовочеконсервної галузі України, а саме на Агрофірми «Евріка» ТОВ для підвищення ефективності та конкурентоспроможності його діяльності. Рік виконання роботи – 2021. Рік захисту роботи – 2021.
- ДокументШляхи підвищення ефективності використання оборотних коштів на підприємстві « Каланчацький комбінат хлібопродуктів»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Паук, ЯнаМетою роботи є дослідження теоретико-методологічних аспектів визначення та оцінки використання оборотних активів підприємства та обґрунтування шляхів її підвищення на ПрАТ «Каланчацьий комбінат хлібопродуктів». Завданням роботи передбачено дослідження сутність поняття оборотних активів підприємства; оцінка внутрішнього та зовнішнього середовища підприємства; аналіз фінансово-економічних показників діяльності підприємства; оцінка та підвищення використання оборотних коштів підприємства ПрАТ «Каланчацький комбінат хлібопродуктів. Об’єкт дослідження ‒ аналіз та оцінка оборотних активів підприємства ПрАТ «Каланчацький комбінат хлібопродуктів». Предметом дослідження є теоретичні та практичні оцінки оборотних активів ПрАТ «Каланчацький комбінат хлібопродуктів». За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та рекації щодо підвищення ефективності використання оборотних активів підприємства ПрАТ «Каланчацький комбінат хлібопродуктів».
- ДокументУправління оборотним капіталом ПрАТ «Кондитерська фабрика «АВК» м. Дніпро(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Пустовіт, Дар'я ОлександрівнаМетою виконання роботи є обґрунтування теоретичних, методичних і практичних засад щодо управління оборотним капіталом підприємства, визначення напрямків удосконалення системи управління оборотним капіталом на ПрАТ Кондитерська фабрика «АВК» м. Дніпро. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступає процес управління оборотним капіталом підприємства в умовах економічної кризи та фінансової нестабільності. Предметом дослідження є оборотний капітал підприємства, його аналіз та всебічна оцінка для визначення напрямків покращення та вдосконалення. Завданням роботи передбачено удосконалення системи управління оборотним капіталом. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та пропозиції щодо поліпшення управління оборотним капіталом підприємства. Одержані результати можуть бути використані як стратегія діяльності підприємства з метою отримання кращих фінансових результатів.
- ДокументВитрати підприємства та шляхи їх зниження на ПП Фірма «ГАРМАШ»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Рогозін, Владислав ВолодимировичМетою виконання роботи є дослідження та виявлення шляхів зниження витрат підприємства. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси зниження витрат виробничо-господарської діяльності підприємства. Предметом дослідження є витрати підприємства ПП Фірми «Гармаш» та виявлення шляхів щодо їх зниження. Дана мета обумовила вирішення таких завдань: 1. дослідити теоретико-методичні аспекти зниження витрат підприємства; 2. здійснити діагностику стану м’ясопереробної галузі України; 3. провести аналіз виробничо-господарської діяльності 4. запропонувати та обґрунтувати заходи щодо зниження витрат на підприємстві ПП Фірма «Гармаш» та оцінити їх економічну ефективність. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки, в яких зазначені результати проведених дослідженнях, а також ефективність впровадження обраного заходу щодо підвищення ефективності виробництва за рахунок зниження витрат підприємства. Одержані результати можуть бути використані для покращення виробничої діяльності ПП Фірма «Гармаш».
- Документ«Оцінка інвестиційної привабливості реконструкції ПрАТ ВО «Одеський консервний завод» з метою розширення асортименту плодових консервів»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Чернишова, Вікторія ВіталіївнаВипускна робота містить 97 сторінок, 32 таблиці, 3 рисунки, список літератури з 28 найменувань, 1 додаток. Метою економічної частини комплексного дипломного проєкту є оцінка інвестиційної привабливості реконструкції ПрАТ ВО «Одеський консервний завод» з метою розширення асортименту плодових консервів. Об'єктом дослідження випускної роботи бакалавра є реконструкція ПрАТ ВО «Одеський консервний завод». Завданням роботи передбачено розглянути теоретичні питання оцінки інвестиційної привабливості, вивчити фактори та умови формування інвестиційної привабливості, розглянути ризики та їх види, які впливають на інвестиційну привабливість, виявити основні методи оцінки інвестиційної привабливості проєкту, проаналізувати стан плодоовочевоконсервної галузі України, провести техніко-економічний аналіз виробничо-господарської діяльності ПрАТ ВО «Одеський консервний завод», розрахувати та обґрунтувати основні показники оцінки інвестиційної привабливості проєкту реконструкції ПрАТ ВО «Одеський консервний завод» з метою розширення асортименту плодових консервів. За результатами роботи сформульовано висновки щодо оцінки інвестиційної привабливості проєкту реконструкції. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах плодоовочеконсервної галузі України, а саме на ПрАТ ВО «Одеський консервний завод» для підвищення ефективності та конкурентоспроможності його діяльності. Рік виконання роботи – 2021. Рік захисту роботи – 2021.
- Документ«Основні напрями зниження собівартості продукції ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод»»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Гарасим, Є.П.Метою виконання роботи є дослідження теоретичних основ витрат підприємства та собівартості продукції, напрямів їх зниження на ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод»». Завданням роботи передбачено: дослідження сутності поняття витрати підприємства, собівартості продукції, калькулювання продукції, класифікації витрат, показників оцінки витрат, оцінка зовнішнього середовища ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод»», визначення місця підприємства на ринку консервної продукції; аналіз виробничо- господарської діяльності підприємства, стан, структура його витрат, розробка проекту заходів для зниження витрат підприємства, оцінка їх економічної ефективності та вплив на основні показники виробничо-господарської діяльності підприємства. Об’єктом дослідження даної роботи є ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод»» та процес якій впливає на зниження собівартості продукції. Предметом дослідження є теоретичні та методичні підходи до зниження собівартості продукції. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та пропозиції щодо скорочення витрат ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод»».
- ДокументІнноваційна політика ПрАТ «Київхліб(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Шмаліш, НадіяДосліджено теоретичні аспекти інноваційно-інвестиційної діяльності підприємства, її економічна оцінка; виконано аналіз зовнішнього і внутрішнього середовища функціонування ПрАТ «Київхліб» за два роки; розроблено проєкт заходу та дана його економічна оцінка щодо підвищення інноваційності діяльності ПрАТ «Київхліб»; сформульовані висновки і пропозиції.
- ДокументОсновні напрями мінімізації витрат ПрАТ «Кондитерська фабрика «АВК» м. Дніпро»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Арабський, АнатолійМетою роботи є виявлення можливих напрямів мінімізації витрат на даному підприємстві. Об'єктом дослідження виступає процес мінімізації витрат воробничо-господарської діяльності ПрАТ «Кондитерська фабрика «АВК» м. Дніпро». Предметом дослідження є виробничо-господарська діяльність ПрАТ «Кондитерська фабрика «АВК» м. Дніпро».
- Документ«Оцінка інвестиційної привабливості впровадження інноваційного проєкту на Агрофірма «Евріка» ТОВ»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Юраш, Тетяна ЮріївнаВипускна робота бакалавра містить 110 сторінок, 36 таблиць, 2 рисунки, список використаних джерел з 30 найменувань, 1 додаток. Метою дипломної роботи є оцінка інвестиційної привабливості інноваційного проєкту підвищення прибутку на Агрофірма «Евріка» ТОВ. Відповідно до мети, в дипломній роботи поставлені наступні завдання: розглянути теоретичні основи поняття інвестиційна привабливість проєкту, виявити послідовність аналізу інвестиційного проєкту, проаналізувати фактори та умови формування інвестиційної привабливості; розглянути існуючі методи оцінки ризиків інвестиційної привабливості проєкту та основні методи оцінки інвестиційних проєктів; проаналізувати стан плодоовочеконсервної галузі харчової промисловості України; зробити оцінку інвестиційної привабливості інноваційного проєкту реконструкції Агрофірма «Евріка» ТОВ з метою розширення асортименту овочевих консервів та технічним переоснащенням виробництва. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступає інноваційний проєкт реконструкції Агрофірма «Евріка» ТОВ. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки щодо економічного стану підприємства, впливу запропонованого заходу на основні показники роботи підприємства, ефективність та конкурентоспроможність його діяльності. Одержані результати можуть бути використані на підприємстві як заходи щодо вдосконалення його роботи. Рік виконання роботи 2021. Рік захисту роботи 2021.
- ДокументШляхи підвищення ефективності виробництва ПрАТ «Одесавинпром»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Бодак, Д.Ю.Метою виконання роботи є визначення шляхів підвищення ефективності виробництва ПрАТ «Одесавинпром». Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають підприємство виноробної галузі України ПрАТ «Одесавинпром» та процес якій впливає на підвищення ефективності виробництва. Предметом дослідження є теоретичні та методичні підходи до підвищення ефективності виробництва. Завданням роботи передбачено: розглянути теорію підвищення ефективності виробництва, дослідити промисловий об’єкт, провести усесторонній аналіз виробничо-господарської діяльності, запропонувати заходи поліпшення ефективності виробництва. Для вирішення поставлених у роботі завдань було використано загальнонаукові й прикладні методи дослідження: емпіричний, факторний, ситуаційний аналіз; системний аналіз і метод групування. За результатами виконаної роботи сформульовані пропозиції з підвищення економічної ефективності виробництва ПрАТ «Одесавинпром».
- ДокументШляхи покращення управління якістю продукції на ПАТ «Виробничо-торгова кондитерська фiрма «Ласощi»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Логінов, СергійМетою виконання роботи є оцінка якості продукції ПАТ «Виробничо-торгова кондитерська фiрма «Ласощi» та шляхи її підвищення. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступає діяльність ПАТ «Виробничо-торгова кондитерська фiрма «Ласощi». Завданням роботи передбачено вивчення теоретичних основ виміру, оцінки та аналізу якості продукції, проведення аналізу виробничо-господарської діяльності підприємства за два послідуючі роки та розробка пропозицій щодо впровадження заходів покращення роботи підприємства та підвищення якості продукції.
- ДокументДіагностика фінансово-економічного стану ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Новікова, ОльгаВипускна робота бакалавра містить 102 сторінки, 59 таблиць, 8 рисунків, список використаних джерел з 35 найменувань, 7 додатків. Мета випускної роботи: дослідження теоретико-методичних основ та практичних рекомендацій щодо діагностики економічного стану ПрАТ "Запорізька кондитерська фабрика" та обґрунтування напрямів його покращення. Завданням роботи передбачено узагальнити теоретико-методологічні підходи проведення діагностики економічного стану; охарактеризувати підходи до проведення діагностики економічного стану; охарактеризувати стан кондитерської галузі України; проаналізувати ефективності діяльності ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика»; розробити практичні рекомендації по покращенню економічного стану ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика». Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є процеси діагностики економічного стану ПрАТ "Запорізька кондитерська фабрика". Предметом дослідження є теоретико-методологічні, організаційні та практичні основи покращення економічного стану ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика». За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та рекомендації щодо підвищення ефективності діяльності. Одержані результати можуть бути використані на підприємстві як заходи щодо вдосконалення його роботи. Рік виконання роботи 2021 Рік захисту роботи 2021
- ДокументШляхи підвищення ефективності використання необоротних активів ПрАТ «Київська кондитерська фабрика «Рошен»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Ковальчук, Анастасія ЄвгенівнаМетою виконання роботи є підвищення ефективності використання необоротних активів підприємства. Об’єктом аналізу є шляхи підвищення ефективності використання необоротних активів підприємства ПрАТ Київська кондитерська фабрика «Рошен». Предметом дослідження є необоротні активи приватного акціонерного товариства «Київська кондитерська фабрика «Рошен». Завданням випускної роботи є дослідження теоретичних аспектів підвищення ефективності використання необоротних активів підприємств; аналіз стану кондитерської галузі України та діагностика зовнішнього середовища підприємства; аналіз виробничо-господарської діяльності ПрАТ «Київська кондитерська фабрика «Рошен» та ефективності використання необоротних активів підприємства; розробка проєкту заходів з підвищення ефективності використання необоротних активів підприємства. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та обґрунтовані шляхи підвищення ефективності використання необоротних активів підприємства ПрАТ «Київська кондитерська фабрика «Рошен».
- ДокументВимір та шляхи реалізації резервів підвищення прибутку та рентабельності на ТОВ «Козятинський м’ясокомбінат»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Андрієш, ДанилоМетою виконання роботи є вимір прибутку та рентабельності на підприємстві, дослідження та визначення шляхів щодо їх підвищення. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступає виробничо-господарська діяльність ТОВ «Козятинський м’ясокомбінат». Предметом дослідження є прибуток та рентабельність на підприємства. Завданням роботи передбачено розкриття сутності прибутку та рентабельності, їх видів та функцій; визначення формування прибутку та резервів його збільшення з урахування рівня рентабельності; дослідити шляхи підвищення прибутку та рентабельності. А також провести аналіз виробничо-господарської діяльності ТОВ "Козятинський м’ясокомбінат"; визначити резерви щодо підвищення ефективності діяльності підприємства та провести розрахунок економічної ефективності заходу щодо підвищення його прибутку та рентабельності. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки, в яких зазначено результати проведених досліджень а також ефективність впровадження запропонованого заходу щодо підвищення виробничого потенціалу підприємства, зокрема його прибутку та рентабельності. Одержані результати можуть бути використанні на ТОВ «Козятинський м’ясокомбінат» для покращення ефективності його виробничої діяльності, а також більш повного використання виробничого потенціалу підприємства і підвищення його прибутковості.
- Документ«Підвищення ефективності діяльності ПрАТ ВО «Одеський консервний завод»»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Волченко, Крістіна ДмитрівнаВипускна робота бакалавра містить 89 сторінок, 25 таблиць, 5 рисунків список використаних джерел з 28 найменувань, 1 додаток. Метою дипломної роботи є визначення напрямків підвищення ефективності діяльності ПрАТ ВО «Одеський консервний завод», пропонування та розрахунок економічної ефективності заходу з підвищення ефективності діяльності підприємства. Відповідно до мети в роботі поставлені наступні завдання: визначити теоретичні питання та значення економічної ефективності; охарактеризувати показники і методи оцінки економічної ефективності виробництва; визначити основні фактори і резерви зростання економічної ефективності; проаналізувати стан зовнішнього середовища підприємства; провести техніко-економічна характеристика виробничо-господарської діяльності ПрАТ ВО «Одеський консервний завод»; розробити та розрахувати економічну ефективність заходу спрямованого на підвищення ефективності діяльності підприємства; визначити вплив запропонованого заходу на основні показники ефективності діяльності підприємства. Об'єктом дослідження є рівень використання основних засобів і обігових активів, матеріальних витрат і живої праці та їх вплив на узагальнюючі показники ефективності діяльності ПрАТ ВО «Одеський консервний завод». За результатами виконаної роботи сформульовані висновки щодо економічного стану підприємства, впливу запропонованого заходу на основні показники роботи підприємства, ефективність та конкурентоспроможність його діяльності. Одержані результати можуть бути використані на підприємстві як заходи щодо вдосконалення його роботи. Рік виконання роботи 2021. Рік захисту роботи 2021.
- ДокументНапрями підвищення ефективності зовнішньоекономічної діяльності підприємства «Кулиндоровский КХП»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Смолій, АнастасіяМетою да ної роботи є виявлення основних напрямів покращення зовнішньоекономічної діяльності вітчизняних підприємств на прикладі ДП «Кулиндоровский КХП». Об’єктом дослідження є процес підвищення ефективності зовнішньоекономічної діяльності ДП «Кулиндоровский КХП». Предметом дослідження є основні напрями підвищення ефективності зовнішньоекономічної діяльності підприємства ДП «Кулиндоровский КХП
- Документ«Основні напрямки відтворення основного капіталу ПАТ «Куп’янський молочноконсервний комбінат»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Красніченко, Наталія ВіталіївнаВР містить 93 сторінки, 37 таблиць, 15 рисунків, список літератури з 34 найменувань, 11 додатків. Метою дипломної роботи є підвищення ефективності використання та відтворення основного капіталу підприємства, виявлення можливих шляхів розвитку молочної галузі. Відповідно до мети в роботі поставлені наступні завдання: - розглянути поняття основного капіталу підприємства, економічної ефективності виробництва, і пошук шляхів її підвищення в умовах трансформаційної економіки; - представити техніко-економічну характеристику та визначити перспективи розвитку досліджуваного підприємства; - охарактеризувати стан зовнішнього середовища молочної галузі промисловості; - провести аналіз виробничо-господарської діяльності ПАТ «Куп’янський молочноконсервний комбінат» за два роки; - запропонувати захід стосовно підвищення ефективності використання основного капіталу на даному підприємстві, виявлення оптимальних шляхів для досягнення цієї мети. Об’єктом дослідження є процеси підвищення ефективності відтворення основного капіталу підприємств молочної галузі. Предметом дослідження є організаційні та практичні основи побудови механізму управління основним капіталом на прикладі підприємства ПАТ «Куп’янський молочноконсервний комбінат».
- ДокументФактори та резерви зростання прибутку ПрАТ «Домінік»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Алєксєєнко, Аліна ДмитрівнаМетою роботи є визначення факторів та резервів зростання прибутку підприємства. Об'єктом дослідження є процеси формування прибутку на підприємствах. Предметом дослідження є фактори та резерви зростання прибутку на ПрАТ «Домінік». Завданнями роботи є розкриття економічної суті та змісту поняття «прибуток підприємства»; виявлення механізму формування, розподілу та використання прибутку підприємств; встановлення факторів та резервів зростання прибутку підприємств; проведення діагностики зовнішнього та внутрішнього середовища підприємства; запровадження заходів щодо збільшення прибутку підприємства. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки, в яких зазначені результати проведених дослідженнях, а також ефективність впровадження обраного заходу. Одержані результати можуть бути використані для покращення виробничої діяльності ПрАТ «Домінік».