Переглянути
Нові надходження
- ДокументШляхи підвищення ефективності використання основних засобів ПрАТ ВО «Одеський консервний завод(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2025) Редька ГаннаКваліфікаційна робота містить 112 сторінок, 34 таблиці, 3 рисунки, список літератури з 68 найменувань, 1 додаток. Метою роботи є оцінка ефективності використання основних засобів на ПрАТ Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод» та розробка відповідних практичних рекомендацій по її підвищенню. Завданнями роботи передбачено: проаналізувати та узагальнити теоретико-методичні основи щодо визначення сутності категорії «основні засоби», особливостей їх оцінки та управління в сучасних умовах; проаналізувати методичні підходи до оцінки ефективності використання основних засобів підприємств; дослідити стан плодоовочеконсервної галузі України; оцінити ефективність діяльності та використання основних засобів на ПрАТ ВО «Одеський консервний завод», визначити відповідні резерви її підвищення; розробити захід, спрямований на підвищення ефективності використання основних засобів досліджуваного підприємства. Об’єктом дослідження є оцінка ефективності використання основних засобів ПрАТ ВО «Одеський консервний завод». Предметом дослідження є є теоретико-методичні та практичні аспекти оцінки ефективності використання основних засобів ПрАТ ВО «Одеський консервний завод». За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та рекомендації щодо підвищення ефективності використання основних засобів та діяльності в цілому ПрАТ ВО «Одеський консервний завод». Одержані результати можуть бути використані на підприємстві як заходи щодо вдосконалення його роботи.
- ДокументУправління ефективністю ПрАТ «Домінік» та обґрунтування напрямів її підвищення(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2025) Стожук ВікторіяКваліфікаційна робота містить 118 сторінок, 41 таблицю, 3 рисунки, список літератури з 65 найменувань, 1 додаток. Метою роботи є дослідження теоретико-методичних, організаційних та практичних засад підвищення ефективності діяльності ПрАТ «Домінік». Завданнями роботи передбачено: узагальнити теоретичні та методичні підходи до визначення категорії «ефективність»; оцінити рівень ефективності діяльності підприємства та охарактеризувати фактори та резерви її зростання; проаналізувати сучасний стан ринку кондитерських виробів; оцінити загальну ефективність діяльності ПрАТ «Домінік»; визначити шляхи та напрями підвищення ефективності діяльності підприємства та на цій основі запропонувати організаційно-технічний захід. Об’єкт дослідження ‒ процеси оцінки ефективності діяльності ПрАТ «Домінік». Предметом дослідження є теоретико-методичні, організаційні та практичні основи управління ефективністю діяльності ПрАТ «Домінік». За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та рекомендації щодо підвищення ефективності діяльності ПрАТ «Домінік». Одержані результати можуть бути використані на підприємстві як заходи щодо вдосконалення його роботи.
- ДокументВитрати підприємства та шляхи їх зниження на ТДВ «Яготинський маслозавод(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2025) Бузаджи ДмитроМетою дослідження є теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо зниження витрат на ТДВ «Яготинський маслозавод» шляхом виявлення внутрішніх резервів ефективності та оптимізації використання ресурсів у виробничо-економічній діяльності підприємства. Об’єктом дослідження є економічна діяльність підприємства ТДВ «Яготинський маслозавод» у сфері виробництва та реалізації молочної продукції. Предметом дослідження є процес формування, структурування та управління витратами підприємства, а також механізми їх оптимізації. Завданнями роботи передбачено дослідити теоретико-методологічні засади управління витратами підприємства; проаналізувати сучасний стан молокопереробної галузі України; провести діагностику внутрішнього стану ТДВ «Яготинський маслозавод за два роки; виявити основні фактори, що впливають на структуру та рівень витрат; обґрунтувати напрями оптимізації витрат з урахуванням технологічних, логістичних та організаційних чинників; оцінити економічний ефект від впровадження запропонованих заходів. За результатами виконаної роботи сформульовані пропозиції з оптимізації витрат на підприємствах молокопереробної галузі України. Отримані результати можуть бути використані на підприємствах молокопереробної галузі України.
- ДокументФактори та резерви зростання прибутку та рентабельності ТОВ «МК Галичина» в сучасних умовах(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2025) Стратулат ТетянаМетою виконання роботи є пошук шляхів та резервів зростання прибутку та рентабельності ТОВ «Молочна компанія «Галичина» та розробка практичних пропозицій для їх запровадження. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси управління прибутковістю підприємства. Предметом дослідження є шляхи та резерви зростання прибутку та рентабельності ТОВ «Молочна компанія «Галичина». Завданнями роботи передбачено дослідити науково-теоретичні основи управління прибутком та рентабельністю підприємства; проаналізувати стан зовнішнього середовища молокопереробної галузі України; провести діагностику внутрішнього стану ТОВ «Молочна компанія «Галичина» за 2023-2024 рр.; розробити пропозиції з підвищення прибутку та рентабельності на підприємстві; оцінити ефективність проєкту з підвищення прибутку та рентабельності на підприємстві. За результатами виконаної роботи сформульовані пропозиції з покращення фінансово-економічного стану підприємств молокопереробної галузі України. Отримані результати можуть бути використані на підприємствах молокопереробної галузі України.
- ДокументІнноваційна політика ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат у сучасних умовах(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2025) Поліщук ІнессаМетою кваліфікаційної роботи бакалавра є аналіз теоретичних підходів та розробка практичних рекомендацій щодо удосконалення інноваційної політики на ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат». Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси удосконалення інноваційної політики ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат». Предметом дослідження є сукупність теоретичних, організаційних та практичних аспектів удосконалення інноваційної політики ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат». Завданнями роботи передбачено розглянути теоретичні аспекти сутності та особливості інноваційної політики на ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» та розробити заходи щодо її удосконалення.