Фізіологічні аспекти оцінки якості харчових продуктів

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОЛДІ-ПЛЮС
Анотація
Навчальний посібник містить сучасні матеріали щодо теоретичних основ харчування, біологічної дії їжі на організм та її ролі у харчуванні сучасної людини, відомості про основні забруднювачі, харчові добавки і їх вплив на фізіологічну цінність і якість харчових продуктів, особливості складу та фізіологічну цінність нутрієнтів різних груп і видів харчової сировини. Охарактеризовано методологічні основи органолептичних, фізичних, фізико-хімічних, біологічних методів оцінки якості та безпеки, регламентованих для контролю харчової сировини, рослинної, тваринної продукції та гідробіонтів. В посібнику наведено відомості про зміну харчової та фізіологічної цінності продуктів при зберіганні, різних видах їх технологічної обробки, висвітлено сучасні напрями і шляхи розробки нових продуктів, надано рекомендації для фізіологічної корекції раціону харчування.
Опис
Решта, С. П. Фізіологічні аспекти оцінки якості харчових продуктів : навч. посіб. / С. П. Решта, Л. М. Пилипенко, О. І. Данилова ; за ред. Л. М. Пилипенко. — Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2021. — 334 с.
Ключові слова
харчування людини, харчові продукти, харчова сировина, фізіологічні аспекти, якість продуктів і сировини, харчова цінність, забруднювачі, харчові добавки, фізіологічна цінність, зміни при зберіганні, біохімічні процеси, розробка нових продуктів, показники якості продуктів, фізіологічна цінність, раціони харчування, фізіологічна корекція, нутрієнти
Бібліографічний опис