122504 Спосіб виробництва ординарного столового солодкого крижаного білого вина з червоних сортів винограду

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2020
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб виробництва ординарного столового солодкого крижаного білого вина із червоних сортів винограду, що передбачає збір винограду, замороженого на лозі при мінус 9-10 °C, пресування при вказаній температурі, підігрівання сусла, сульфітацію, зброджування, освітлювання і наступну стабілізацію, який відрізняється тим, що виноград сортів Марселан і Молдова, заморожений на лозі за вказаною температурою з концентрацією цукру 280-300 г/дм3, пресують окремо, одержане сусло підігрівають до 15-20 °C, а після освітлювання сусло сорту Марселан об'єднують із суслом сорту Молдова при їх масовому співвідношенні, рівному (35-50):(50-65) відповідно, додають культуру дріжджів Vin 2000 в кількості 5-10 г/дал, неактивні дріжджі Booster blanc в кількості 1-3 г/дал і комплексну підкормку Maxaferm в кількості 2-5 г/дал і зброджують, а при досягненні вмісту етанолу 9,5-11,5 % об. бродіння зупиняють охолодженням до мінус 4-6 °C, знімають з осаду, фільтрують при температурі мінус 4-6 °C, а оброблений у такий спосіб виноматеріал розливають.
Опис
Пат. на винахід 122504 Україна, МПК C12G 1/02 (2006.01). Спосіб виробництва ординарного столового солодкого крижаного білого вина з червоних сортів винограду / Ткаченко О. Б., Остапенко В. А. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. - № а201806852 ; заявл. 18.06.2018 ; опубл. 25.11.2020, Бюл. № 22.
Ключові слова
виробництво вина, крижане біле вино, столове солодке вино, заморожений виноград
Бібліографічний опис