Перегляд за Автор "Остапенко, В. А."
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ122504 Спосіб виробництва ординарного столового солодкого крижаного білого вина з червоних сортів винограду(2020) Ткаченко, О. Б.; Остапенко, В. А.Спосіб виробництва ординарного столового солодкого крижаного білого вина із червоних сортів винограду, що передбачає збір винограду, замороженого на лозі при мінус 9-10 °C, пресування при вказаній температурі, підігрівання сусла, сульфітацію, зброджування, освітлювання і наступну стабілізацію, який відрізняється тим, що виноград сортів Марселан і Молдова, заморожений на лозі за вказаною температурою з концентрацією цукру 280-300 г/дм3, пресують окремо, одержане сусло підігрівають до 15-20 °C, а після освітлювання сусло сорту Марселан об'єднують із суслом сорту Молдова при їх масовому співвідношенні, рівному (35-50):(50-65) відповідно, додають культуру дріжджів Vin 2000 в кількості 5-10 г/дал, неактивні дріжджі Booster blanc в кількості 1-3 г/дал і комплексну підкормку Maxaferm в кількості 2-5 г/дал і зброджують, а при досягненні вмісту етанолу 9,5-11,5 % об. бродіння зупиняють охолодженням до мінус 4-6 °C, знімають з осаду, фільтрують при температурі мінус 4-6 °C, а оброблений у такий спосіб виноматеріал розливають.
- Документ132306 Спосіб виробництва ординарного столового солодкого крижаного білого вина з червоних сортів винограду(2019) Ткаченко, О. Б.; Остапенко, В. А.В основу корисної моделі поставлено задачу створити спосіб виробництва ординарного столового солодкого крижаного білого вина з червоних сортів винограду, в якому шляхом вибору вихідної виноградної сировини, гармонізації її складу та розробки технологічних режимів забезпечити суттєве підвищення якості вина за рахунок надання йому приємних та оригінальних для споживачів комплексних органолептичних характеристик готового продукту, тобто забарвлення, аромат, смак, післясмак. Також додати до існуючої номенклатури високоякісних десертних солодких вин нового конкурентоздатного на вітчизняному та міжнародному ринках вина типу "Icewine".
- ДокументВплив кріогенної екстракції на фізико–хімічні властивості сортів винограду шабського теруару(2017) Остапенко, В. А.; Ткаченко, О. Б.; Іукурідзе, Е. Ж.Метою даної роботи було дослідження фізико-хімічних параметрів сортів винограду – Рислінгу, Тельті Куйрук, Ркацителі, Марселану шабського теруару при застосуванні низьких температур у рефрижераторі.
- ДокументІнтенсифікація інноваційної діяльності у формі впровадження технології крижаного вина(2016) Остапенко, В. А.; Ткаченко, О. Б.Розглянуто можливість застосування нетрадиційної технології, а саме організації виробництва крижаного вина шляхом заморожування винограду взимку, що формує напрямок інноваційного розвитку виноробних підприємств, розширюючи існуючий асортимент продукцією преміум сегменту. Показано, що інтенсифікація інноваційної діяльності у формі впровадження технології крижаного вина призведе до підвищення рівня конкурентоспроможності на мікро- та макрорівні суб'єкта господарювання.