Патенти на винахід

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 133
  • Документ
    92033 Спосіб одержання інгібітора амілази
    (2010) Крусір, Г. В.; Кушнір, Н. А.
    Спосіб одержання інгібітору амілази, що передбачає обробку компонента зерна вівса екстрагентом, відокремлення осаду, обробку осаду екстрагентом, хроматографічне очищення виділеного білка і сушіння цільового продукту, який відрізняється тим, що як компонент зерна вівса використовують борошенця вівса, які обробляють бікарбонатним буферним розчином при рН =7,0-11,0, відокремлюють осад і фракціюють білки подвійною обробкою сульфатом амоніаку, після чого видаляють сульфат амонію і здійснюють очищення білка афінною хроматографією.
  • Документ
    91141 Спосіб автоматично керованого виробництва рослинних олій методом пресування
    (2010) Доскач, М. В.; Муратов, В. Г.
    Спосіб автоматично керованого виробництва рослинних олій методом пресування, що включає подавання сировини в шнек-дозатор, магнітне сепарування металодомішок із сировини з подальшим подаванням її в прес-екструдер, вимірювання і регулювання струму навантаження електроприводу преса-екструдера шляхом зміни швидкості обертання шнека-дозатора сировини, вимірювання і регулювання температури в зоні нагріву преса-екструдера шляхом вмикання-вимикання його електронагрівачів, який відрізняється тим, що зону нагріву розподіляють на дві в напрямку руху сировини в пресі-екструдері, в кожній з цих зон вимірюють і регулюють температуру шляхом плавної зміни електричної потужності електронагрівачів, макуху, одержувану з виходу преса-екструдера, подрібнюють до розміру частинок не більших 1-3 мм в діаметрі, вимірюють і регулюють олійність цих частинок шляхом зміни кільцевого зазору для виходу макухи з преса-екструдера переміщенням уздовж осей шнекових валів їхніх вихідних конусів, компенсують вплив зміни сигналу регулювання олійності макухи на процес регулювання струму навантаження електроприводу преса-екструдера шляхом корекції заданого значення цього струму пропорційно зміні вказаного сигналу регулювання олійності макухи, компенсують вплив зміни сигналу регулювання швидкості обертання шнека-дозатора сировини на процес регулювання температури в першій зоні нагрівання преса-екструдера шляхом корекції заданого значення цієї температури пропорційно зміні вказаного сигналу регулювання швидкості, компенсують вплив зміни сигналу регулювання температури в першій зоні нагрівання преса-екструдера на процес регулювання температури в його другій зоні нагрівання шляхом корекції заданого значення температури в другій зоні пропорційно зміні вказаного сигналу регулювання температури в першій зоні.
  • Документ
    91080 Біологічно активна добавка
    (2010) Крусір, Г. В.; Кушнір, Н. А.
    Біологічно активна добавка, що містить харчові волокна та біорегулятор, яка відрізняється тим, що як харчові волокна містить водорозчинні харчові волокна полісахаридів, а як біорегулятор містить інгібітор амілази в кількості 1,0-3,0 мас. %, виділений з борошенець вівса.
  • Документ
    90749 Машина для миття рослинної сировини
    (2010) Всеволодов, О. М.; Гладушняк, О. К.
    1. Машина для миття рослинної сировини, що містить ванну-основу, похилий приймальний лоток, під яким розташований барботер, похилий роликовий транспортер, над яким розміщений душовий пристрій для чистового ополіскування проточною водою, яка відрізняється тим, що барботер виконано у вигляді камери, в яку введено послідовно, один навпроти одного, вихідний патрубок насоса і вхідний патрубок ежектора, а камера, в свою чергу, поєднана патрубком з зовнішнім середовищем. 2. Машина за п. 1, яка відрізняється тим, що водозабірна труба насоса розташована в зоні, вільній від бруду. 3. Машина за п. 1, яка відрізняється тим, що довжина проміжку між вихідним патрубком насоса і вхідним патрубком ежектора така, що площа поперечного перерізу струменя рідини дорівнює площі поперечного перерізу вхідного патрубка ежектора.
  • Документ
    89575 Універсальна машина для відокремлення м’якоті від кісточок
    (2010) Гладушняк, О. К.; Нужин, Є. В.; Пісцов, Б. О.; Іоргачова, К. Г.
    Машина для відокремлення м'якоті від кісточок, яка включає бункер для підведення кісточкової сировини, корпус з двома лотками для виведення кісточок і протертої м'якоті, вертикально розташований перфорований циліндр, закритий знизу перфорованим диском, центральний обертовий вал із закріпленими на ньому бичетримачем у формі зрізаного конуса з бичами, лопатей для виводу кісточок і лопатей для виводу м'якоті, яка відрізняється тим, що бичетримач розміщено з можливістю осьового переміщення і фіксації, зверху на перфорований циліндр встановлено додатковий перфорований циліндр меншого діаметра, а лопаті для виводу кісточок мають шарнірно закріплені кінці.