Група 4МХ-55

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 14
  • Документ
    Розробка холодильної установки для кафе швидкого харчування на 73 відвідувача, м. Хмельницький
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2023) Янковського Дмитра Олександровича
    Громадське харчування являє собою галузь народного господарства, основу якої складають підприємства, що характеризуються єдністю форм організації виробництва та обслуговування споживачів і різняться за типами, спеціалізації. Розвиток громадського харчування: дає істотну економію суспільної праці внаслідок раціональнішого використання техніки, сировини, матеріалів; надає робітникам та службовцям протягом робочого дня гарячу їжу, що підвищує їхню працездатність, зберігає здоров'я; дає можливість організації збалансованого раціонального харчування у дитячих та навчальних закладах. Багато підприємств громадського харчування є суто комерційними, але поряд із цими розвивається і соціальне харчування: їдальня при виробничих підприємствах, студентська, шкільна їдальня. З'являються комбінати харчування, фірми, які беруть він завдання організації соціального харчування. Основним завданням кожного підприємства є підвищення якості виробленої продукції та послуг. Успішна діяльність підприємства має забезпечуватися виробництвом продукції та послуг, які: відповідають чітко визначеним потребам; задовольняють вимогам споживача; відповідають застосовуваним стандартам та технічним умовам; відповідають чинному законодавству та іншим вимогам товариства; пропонують споживачеві за конкурентними цінами; зумовлюють отримання прибутку. Для досягнення поставленої мети підприємство має організувати свою діяльність так, щоб тримати під контролем усі технічні, адміністративні та людські фактори, що впливають на якість продукції та її безпеку. У громадському харчуванні необхідне вдосконалення форм поділу праці та впровадження досягнень науково-технічного прогресу.
  • Документ
    Розробка холодильника при фермерському господарстві для зберігання і переробки томатів ємністю 330 т., Кіровоградська об
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2023) СЕБОВА АРТУРА КОСТЯНТИНОВИЧА
    Штучний холод використовується в технологічних процесах не тільки в харчовій, м’ясо-молочній , рибній галузях промисловості, на транспорті і в торгівлі, але й хімічній, металургійній, текстильній, фармацевтичній та інших галузях промисловості і народного господарства (далі н/г). Використання штучного холоду – важлива умова зберігання якості і зниження втрат харчових продуктів при їх заготовці, транспортуванні, переробці та реалізації. Основні ланки цього ланцюга повинні бути повністю забезпечені холодом як у кількісному, так і в якісному відношенні. Використання штучного холоду не тільки пов’язане із зберіганням харчових продуктів, але й все в найбільшій ступені стає одним з факторів, що визначають можливість виробництва і реалізації ряду високоякісних продуктів харчування (напівфабрикати , продукти кулінарії). Одночасно з цим технологічне використання холоду відкриває нові можливості подальшого розширення асортименту харчових продуктів, сировинні компоненти яких не витримують тривалого зберігання. Завданням холодильного підприємства є термічна обробка і зберігання великих мас швидкопсувних продуктів, в організації безпосереднього безперервного холодильного ланцюга і виробництва продукції з використанням штучного холоду, в створенні спеціального холодильного режиму, що забезпечує зберігання первинної якості і кількості продукції на всіх стадіях їх промислової переробки, транспортування, зберігання і реалізації, в систематичному підвищенні ефективності виробництва шляхом найбільш повного використання виробничих ресурсів робочого часу. Холодильна техніка, що використовується майже у будь якій галузі життєдіяльності людини, є одним з найважливіших напрямків розвитку технічної думки.
  • Документ
    Розробка холодильної установки для універсаму «Копійка», площею 930 м. кв., м. Чорноморськ
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2023) Постоленко Івана Дмитровича
    Торгівля як галузь господарської діяльності має розгорнуту мережу оптових і роздрібних підприємств, забезпечує зберігання, транспортування і реалізацію товарної продукції предметів споживання. Оскільки більшість продуктів харчування проходить через торгівлю, то рівень її розвитку характеризує обсяг і структуру споживання. Торгівля інформує і впроваджує в споживання нові товари. Таким чином, розвиток торгівлі, будучи обумовленим рівнем і темпами розвитку виробництва товарів, в свою чергу, здійснює вплив на промисловість, сільське господарство з одного боку, і на споживання людей - з іншого. Актуальною проблемою сучасної науки є забезпечення населення повноцінними продуктами харчування високої якості, доступними за ціною широкому колу споживачів. Таку задачу виконує торгівля, а в її структурі Останнім часом в усьому світі широкого розповсюдження набуло застосування низьких температур як метода короткочасного і тривалого зберігання продовольчих товарів рослинного і тваринного походження.
  • Документ
    Розробка холодильної установки для фермерського господарства з виробництва м'ясо-молочної продукції продуктивністю 5,3 т. на добу в Одеській області
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2023) ПОПЗОГЛО ВАДИМА МИХАЙЛОВИЧА
    Штучний холод використовується в технологічних процесах не тільки в харчовій, м’ясо-молочній , рибній галузях промисловості, на транспорті і в торгівлі, але й хімічній, металургійній, текстильній, фармацевтичній та інших галузях промисловості і народного господарства (далі н/г). Використання штучного холоду – важлива умова зберігання якості і зниження втрат харчових продуктів при їх заготовці, транспортуванні, переробці та реалізації. Основні ланки цього ланцюга повинні бути повністю забезпечені холодом як у кількісному, так і в якісному відношенні. Використання штучного холоду не тільки пов’язане із зберіганням харчових продуктів, але й все в найбільшій ступені стає одним з факторів, що визначають можливість виробництва і реалізації ряду високоякісних продуктів харчування (напівфабрикати , продукти кулінарії). Одночасно з цим технологічне використання холоду відкриває нові можливості подальшого розширення асортименту харчових продуктів, сировинні компоненти яких не витримують тривалого зберігання. Завданням холодильного підприємства є термічна обробка і зберігання великих мас швидкопсувних продуктів, в організації безпосереднього безперервного холодильного ланцюга і виробництва продукції з використанням штучного холоду, в створенні спеціального холодильного режиму, що забезпечує зберігання первинної якості і кількості продукції на всіх стадіях їх промислової переробки, транспортування, зберігання і реалізації, в систематичному підвищенні ефективності виробництва шляхом найбільш повного використання виробничих ресурсів робочого часу. Молочна промисловість – одна з декількох галузей, яка активно використовує помірний штучний холод для дотримання технології зберігання та виробництва.
  • Документ
    Розробка холодильної установки для камер зберігання рибних напівфабрикатів ємністю 130 т., м. Миколаїв.
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2023) Пєєва Олександра Геннадійовича
    Останнім часом в усьому світі широкого розповсюдження набуло застосування низьких температур як метода тривалого зберігання продовольчих товарів. Заморожування швидкопсувних харчових продуктів є основним широко розповсюдженим та на дійним методом консервування, який сприяє максимальному збереженню високої якості харчових продуктів у результаті мінімальних змін харчової цінності та органолептичних властивостей. Висока стійкість заморожених продуктів під час зберігання обумовлюється пригніченням у них життєдіяльності мікроорганізмів, сповільненням ферментативних та окислювальних процесів Аналіз літературних джерел щодо стану сучасного ринку продовольчих товарів в Україні свідчить про те, що з кожним роком зростає питома вага різних видів напівфабрикатів, серед яких значне місце посідають заморожені напівфабрикати, виготовлені з сировини тваринного, рослинного походження та комбіновані. Це зумовлено високим попитом населення на продукти харчування швидкого приготування, у зв’язку з наступними чинниками: • по - перше, прискорюється спосіб життя, який мотивує до придбання напівфабрикатів практичність використання яких відповідає сучасним вимогам суспільства; • по - друге, підвищується освіченість споживача, який розуміє, що сучасні методи заморожування дозволяють максимально зберегти біологічно активні речовини, зокрема вітаміни та мінеральні речовини, в рослинній сировині; • по - третє, заморожування як спосіб консервування, дозволяє на основі безвідходної технології переробити сезонний врожай плодоовочевої продукції; • по - четверте, покращується якість продуктів (за останні 2 роки виробники почали використовувати більш якісні інгредієнти для виготовлення заморожених напівфабрикатів.