C1 (051) - Економіка
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд C1 (051) - Економіка за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 109
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАнтикризове управління підприємствами хлібопекарської галузі(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2024) Пшеницький ОлександрМетою роботи є дослідження теоретико-методичних основ та практичних рекомендацій щодо антикризового управління на підприємствах хлібопекарської галузі. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси антикризового управління підприємствами хлібопекарської галузі. Предметом дослідження є теоретико-методичні засади та практичні рекомендації щодо антикризового управління підприємствами хлібопекарської галузі.
- ДокументВизначення показників якості та безпеки харчових продуктів і методів контролю(ОНТУ, кафедра економічної теорії та фінансово – економічної безпеки, 2023) Продан Олександр ПетровичГоловним призначенням держави є надійний захист інтересів і прав її громадян. Для цього потрібно сформувати відповідні важелі, які створювали б умови захисту цих прав та подальшій їх реалізації. Сьогодні питання, що стосуються забезпечення якості харчових продуктів і методів їх контролю серед вітчизняних суб’єктів підприємництва набувають все більшої актуальності. У сучасних економічних умовах ведення господарської діяльності, зокрема, кризових, спричинених наслідками повномасштабного вторгнення та всесвітньої пандемії COVID-19, розробка та впровадження стратегії якості відіграє ключову роль у забезпечення економічного зростання.
- Документ«Визначення та забезпечення конкурентоспроможності підприємств плодоовочеконсервної галузі України»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Стоянова, ІлонаКваліфікаційна робота магістра містить 114 сторінок, 59 таблиць, 6 рисунків, список джерел з 44 найменувань, 2 додатки. Метою кваліфікаційної роботи магістра є визначення поняття конкурентоспроможність підприємства та розробка шляхів забезпечення та підвищення конкурентоспроможності підприємств плодоовочеконсервної галузі України. Для досягнення мети було визначено наступні завдання: розкрити теоретичні засади конкурентоспроможності підприємства та управління нею; розглянути фактори, умови та функції конкурентоспроможності підприємств; проаналізувати стан плодоовочеконсервної галузі України; охарактеризувати, проаналізувати та оцінити внутрішнє середовище двох підприємств ПрАТ ВО «Одеський консервний завод» та Агрофірма «Евріка» ТОВ; запропонувати інтегральний підхід оцінки конкурентоспроможності підприємства; розрахувати конкурентоспроможність підприємств плодоовочеконсервної галузі інтегральним підходом; розробити стратегію підвищення конкурентоспроможності підприємств та плодоовочеконсервной галузі України. Об'єктом дослідження кваліфікаційної роботи магістра є процеси формування і розвитку конкурентних відносин підприємств плодоовочеконсервной галузі України. Предметом магістерської роботи є теоретичні та методичні основи забезпечення конкурентоспроможності підприємств плодоовочеконсервной галузі. Одержані результати можуть бути використанні в подальшій науковій роботі та на підприємствах плодоовочеконсервной галузі для підвищення конкурентоспроможності їх діяльності.
- Документ«Вимір рівня і шляхи підвищення конкурентоспроможності підприємств кондитерської галузі України»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Литвинчук, К.І.Метою та завданнями роботи: є визначення поняття конкурентоспроможності підприємства, аналіз методів оцінки конкурентоспроможності та розробка шляхів ії підвищення. Об'єктом дослідження є процеси оцінки та підвищення конкурентоспроможності підприємств кондитерської галузі України. Предметом дослідження виступають теоретичні та методичні основи конкурентоспрпоможності підприємств кондитерської галузі України. Одержані результати можуть бути використанні в подальшій науковій роботі з вирішення проблем кондитерської галузі України, на підприємстві як заходи по вдосконаленню його роботи.
- Документ«Вимір та шляхи підвищення інвестиційної привабливості підприємств кондитерської галузі України»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Ковтун, Юліяінвестиційна привабливість підприємства, кондитерська галузь, оцінка інвестиційної привабливості
- ДокументВплив психологічного фактору на організаційне забезпечення фінансово- економічної безпеки суб’єктів господарської діяльності(ОНТУ, кафедра економічної теорії та фінансово-економічної безпеки, 2024) СКАЛКА РусланКваліфікаційна робота присвячена дослідженню ролі психологічного фактору у забезпеченні фінансово-економічної безпеки підприємств, особливо в умовах воєнного стану, який суттєво ускладнює економічну та соціальну ситуацію. Розкрито сутність психологічного фактору, його складові та вплив на стабільність підприємства. Особлива увага приділена мотивації, емоційній стійкості та адаптивності працівників як ключовим елементам забезпечення стійкості до кризових ситуацій. Другий розділ базується на аналізі психологічних передумов економічної безпеки. Встановлено основні психологічні ризики, включаючи стрес, емоційне вигорання, міжособистісні конфлікти та зниження морального духу працівників. Виокремлено причини цих ризиків, серед яких надмірне робоче навантаження, відсутність чіткої комунікації та невизначеність майбутнього. Запропоновано механізми моніторингу психоемоційного стану персоналу, адаптаційні програми, планування дій у кризових ситуаціях, розвиток лідерських якостей керівників, створення здорового соціально-психологічного клімату та впровадження системи підтримки ментального здоров’я. Результати роботи доводять, що психологічний фактор є важливим елементом ефективного управління та сприяє підвищенню організаційної стійкості. Врахування психологічних аспектів дозволяє мінімізувати ризики, пов’язані з людським фактором, зберігати продуктивність та адаптивність підприємств у складних умовах.
- ДокументДиверсифікація діяльності підприємств кондитерської галузі України(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2024) Дудлєва ДіанаКРМ містить 87 сторінку, 18 таблиць, 3 рисунки, список використаних джерел з 34 найменувань, 14 додатків. Метою виконання роботи є розробка шляхів підвищення ефективності діяльності підприємств шляхом диверсифікації. Об’єктом дослідження є процеси диверсифікації діяльності підприємств. Предметом дослідження є шляхи підвищення ефективності діяльності підприємств через реалізацію стратегії диверсифікації. Завданнями роботи передбачено провести критичний аналіз визначень категорії «диверсифікація» вітчизняними та закордонними науковцями; дослідити види та форми диверсифікації діяльності підприємств; провести діагностику сучасного стану ринку кондитерських виробів України та визначити проблеми розвитку; провести техніко-економічний та фінансовий аналіз показників діяльності підприємств кондитерської галузі України; запропонувати заходи з підвищення ефективності діяльності підприємств через реалізацію стратегії диверсифікації. За результатами виконаної роботи сформульовані пропозиції з підвищення ефективності діяльності підприємств кондитерської галузі України. Отримані результати можуть бути використані на підприємствах кондитерської галузі України.
- ДокументДослідження проблем формування, оцінки та підвищення ділової репутації в аграрному секторі(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2024) Герецький РостиславВ сучасних умовах українські агропродовольчі підприємства намагаються досягти стратегічної орієнтації на європейські ринки і відповідати новим стандартам. Це є ключовим для багатьох виробників і експортерів сільськогосподарської продукції, що свідчать про необхідність змін у стратегічному плануванні та інтегруванні принципів сталого розвитку у свої стратегії. Репутаційні зміни стосується не лише виробничих процесів, а й корпоративної культури, управління трудовими ресурсами, сертифікації, екологізації, виробництва, постачання та переробки сільськогосподарської продукції, економії ресурсів. Репутаційні вигоди від дотримання світових стандартів підвищить капіталізацію українських компаній на міжнародному ринку як відповідальних та екологічно свідомих гравців. У першому розділі «Теоретичні основи формування ділової репутації аграрного підприємства» визначено сутність поняття «репутація» в контексті соціально відповідальної та стійкої стратегії конкурентоспроможності підприємства. Досліджено науково-теоретичні засади формування репутаційної стратегії, її ролі фінансового нематеріального активу. У другому розділі «Аналіз економічного стану, потенціалу та результатів діяльності ТОВ «Трофімова» діагностовано стан галузі та сучасні умови функціонування підприємства, здійснена оцінка профілю середовища ТОВ «Трофімова», та проведено аналіз виробничого потенціалу і результатів діяльності підприємства. У третьому розділі «Формування напрямів підвищення ділової репутації агропромислового підприємства ТОВ «Трофімова» запропоновані заходи з сертифікації аграрної продукції, сучасні методи оптимізації через концепцію «zero waste» у сталому агропромисловому бізнесі, та запропоновані заходи з підвищення ефективності діяльності та репутаційного розвитку. Кваліфікаційна робота магістра містить 107 сторінок, 35 таблиць, 14 рисунків. Перелік посилань нараховує 63 найменування.
- ДокументДіагностика виробничо-господарської діяльності підприємств кондитерської галузі(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2022) Новікова, ОльгаКРМ містить 114 сторінок, 59 таблиць, 9 рисунків, список використаних джерел з 35 найменувань, 10 додатків. Метою кваліфікаційної роботи магістра є теоретичне обґрунтування економічної діагностики як функціонального елемента управління виробничо-господарською діяльністю підприємства, представлення можливих методичних підходів до здійснення економічної діагностики виробничо-господарської діяльності підприємства та розробка пропозицій щодо покращення стану виробничо-господарської діяльності підприємства кондитерської галузі промисловості. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси діагностики виробничо-господарської діяльності підприємств кондитерської галузі. Предметом дослідження є теоретико-методологічні, організаційні та практичні основи покращення виробничо-господарської діяльності підприємств кондитерської галузі. Завданням роботи передбачено узагальнити теоретико-методологічні підходи проведення діагностики виробничо-господарської діяльності; охарактеризувати підходи до проведення діагностики виробничо-господарської діяльності; охарактеризувати стан кондитерської галузі України; проаналізувати ефективності діяльності ТОВ ВКП «Авеста»; розробити практичні рекомендації щодо покращення виробничо-господарської діяльності ТОВ ВКП «Авеста». За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та рекомендації щодо підвищення ефективності діяльності. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах кондитерської галузі як заходи щодо вдосконалення їх роботи. Рік виконання роботи 2022 Рік захисту роботи 2022
- ДокументДіагностика виробничо-господарської діяльності підприємств консервної галузі України(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Дзюбак ВладіславаМетою виконання роботи є проведення діагностики виробничо-господарської діяльності підприємств консервної галузі України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є методика діагностики виробничо-господарської діяльності підприємств консервної галузі України. Предметом дослідження є методи діагностики виробничо-господарської діяльності підприємств консервної галузі України. За результатами роботи сформульовано висновки та пропозиції із застосування методів діагностики виробничо-господарської діяльності підприємств в управлінні підприємствами консервної галузі України.
- ДокументДіагностика виробничо-господарської діяльності підприємств м'ясопереробної галузі(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) ВДОВИЧЕНКО ВалентинМетою роботи є дослідження теоретико-методичних основ та практичних рекомендацій щодо проведення діагностики виробничо-господарської діяльності м’ясопереробних підприємств. Відповідно до мети в роботі поставлені наступні завдання: – узагальнити теоретико-методологічні підходи до визначення категоріального апарату діагностики виробничо-господарської діяльності; – проаналізувати стан та перспективи розвитку ринку м’яса та продуктів його переробки в Україні; – провести комплексний аналіз ефективності виробничо-господарської діяльності двох м’ясопереробних підприємств; – розробити практичні рекомендації по підвищенню ефективності виробничо-господарської діяльності підприємств на основі виявлених резервів; – оцінити вплив впровадження практичних заходів на ефективність діяльності підприємств. Об’єкт дослідження ‒ процес діагностики виробничо-господарської діяльності підприємств м’ясопереробної галузі. Предметом дослідження єтеоретико-методичні засади та практичні рекомендації щодо діагностики виробничо-господарської діяльності підприємств м’ясопереробної галузі.
- ДокументДіагностика економічної безпеки підприємств молокопереробної галузі(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Федій ЮліяМетою виконання роботи є дослідження теоретичних та методологічних аспектів діагностики та забезпечення економічної безпеки підприємств, розробка практичних пропозицій з підвищення економічної безпеки. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси діагностики та забезпечення економічної безпеки підприємств. Предметом дослідження є методичні підходи до діагностики економічної безпеки підприємств молокопереробної галузі. Завданнями роботи передбачено: − дослідити науково-теоретичні основи економічної безпеки підприємств; − проаналізувати методичні підходи до діагностики економічної безпеки підприємств; − визначити сучасний стан молокопереробної галузі України; − провести діагностику економічної безпеки підприємств молокопереробної галузі України; − розробити пропозиції з підвищення економічної безпеки на підприємствах молокопереробної галузі; − розрахувати ефективність заходів з підвищення рівня економічної безпеки на підприємствах молокопереробної галузі. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та пропозиції з підвищення рівня економічної безпеки на підприємствах молокопереробної галузі. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах молокопереробної галузі.
- ДокументДіагностика інвестиційної діяльності підприємств консервної галузі України(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Цвірінкалова, ВікторіяВ роботі розглянуто теоретичні та методичні питання діагностики інвестиційної діяльності підприємств, проведено аналіз стану ринку плодоовочевої консервної продукції України та інвестиційної діяльності в консервній галузі України, здійснено аналіз методів діагностики підприємств та застосувати їх для оцінки результатів діяльності підприємств плодоовочевої промисловості консервної галузі України, визначено, що застосування моделі DuPont для діагностики інвестиційної діяльності є більш ефективним методом оцінки та прогнозування результатів інвестиційної діяльності серед інших методів та моделей аналізу інвестиційної діяльності підприємств.
- ДокументЕкономічна ефективність використання і відтворення основних засобів підприємств у хлібопекарській галузі(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Галайчук, КатеринаДосліджені теоретичні положення основних засобів підприємства; проведено аналіз зовнішнього середовища функціонування підприємств хлібопекарської галузі України; оцінено рівень технічної бази підприємств; запропоновано заходи щодо пфдвищення ефективності використання і відтворення основних засобів підприємств, дана економічна оцінка заходів.
- ДокументЕкономічна ефективність виробництва на підприємствах виноробної галузі(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Гуркіна НаталіяМетою кваліфікаційної роботи магістра є визначення поняття економічна ефективність, його сутність, оцінка, економічне обґрунтування та розробка заходів з підвищення економічної ефективності виробництва підприємств виноробної галузі. Для досягнення мети визначенні наступні завдання: розкрити теоретичні основи поняття «економічна ефективність» та його сутність, розглянути основні показники оцінки економічної ефективності виробництва; проаналізувати фактори, резерви і шляхи підвищення економічної ефективності; провести аналіз стану виноробної галузі України; проаналізувати стан внутрішнього середовища двох підприємств ПрАТ «Одесавинпром» і ПрАТ «Вікторія»; розробити заходи з підвищення економічної ефективності підприємств та розрахувати їх прибутковість. Об'єктом дослідження кваліфікаційної роботи магістра є процеси формування і розвитку відносин з підвищення економічної ефективності підприємств виноробної галузі України. Предметом магістерської роботи є теоретичні та методичні основи підвищення економічної ефективності підприємств виноробної галузі.
- Документ«Економічна ефективність виробництва на підприємствах хлібопекарної галузі»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Молчанов, О.О.Метою виконання даної кваліфікаційної роботи є аналіз ефективності виробництва на підприємствах хлібопекарської галузі та ви-значення основних шляхів її підвищення. Об'єктом дослідження є процеси підвищення ефективності виробни-цтва на підприємствах хлібопекарської галузі України. Предметом дослідження виступають теоретичні та методичні основи підвищення ефективності виробництва на підприємствах хлібопекарської галузі України. Завданням роботи передбачено: визначення сутності поняття «ефе-ктивність виробництва» та шляхів її підвищення, проведення аналізу виро-бничо-господарської діяльності підприємств та розробка рекомендацій щодо покращення роботи підприємства.
- ДокументЕкономічна ефективність виробництва продукції у молокопереробній галузі(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Ткаченко ДаріяМетою виконання роботи є дослідження теоретичних та методологічних визначення та оцінки ефективності виробничої діяльності підприємств, розробка практичних пропозицій з підвищення економічної ефективності виробництва. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси управління ефективністю виробничої діяльності підприємств. Предметом дослідження є методичні підходи до виміру, аналізу та оцінки ефективності виробництва у молокопереробній галузі. Завданнями роботи передбачено дослідити науково-теоретичні основи ефективності виробництва; проаналізувати методичні підходи до виміру та оцінки економічної ефективності виробництва; дослідження методичних підходів до оцінки ефективності виробничої діяльності підприємств; визначити сучасний стан молокопереробної галузі України; провести факторний аналіз ефективності виробництва на підприємствах молокопереробної галузі України; розробити пропозиції з підвищення ефективності виробництва на підприємствах молокопереробної галузі; розрахувати ефективність заходів з підвищення ефективності виробництва на підприємствах молокопереробної галузі. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та пропозиції з підвищення ефективності виробництва на підприємствах молокопереробної галузі. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах молокопереробної галузі.
- ДокументЕкономічна ефективність операційної діяльності підприємств кондитерської галузі та шляхи її підвищення(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Марчук, Діана ІгорівнаМетою виконання роботи є дослідження питань ефективності операційної діяльності, визначення теоретичних та методичних підходів до її оцінки та розробка напрямів підвищення на прикладі підприємств кондитерської галузі України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси управління операційною діяльністю підприємств. Предметом дослідження є методичні підходи до виміру, аналізу та оцінки ефективності операційної діяльності підприємств кондитерської галузі. Завданням роботи передбачено дослідити теоретичні аспекти ефективності операційної діяльності; вивчити підходи до оцінки ефективності операційної діяльності та ознайомитись з моделями оцінки; дослідити сучасний стан ринку кондитерських виробів; оцінити ефективність операційної діяльності та запропонувати шляхи її підвищення. За результатами виконаної роботи сфо галузі. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах кондитерської галузі.
- ДокументЕкономічне обгрунтування комплексу заходів з підвищення конкурентоспроможності підприємств плодовочеконсервної галузі(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Косолап ПолінаМетою кваліфікаційної роботи магістра є визначення поняття конкурентоспроможність, економічне обґрунтування та розробка рекомендацій з підвищення конкурентоспроможності підприємств плодоовочеконсервної галузі. Для досягнення мети визначенні наступні завдання: розкрити теоретичні основи поняття «конкурентоспроможність», розглянути його фактори, умови та функції; розглянути методичні підходи оцінювання конкурентоспроможності підприємств; проаналізувати існуючі шляхи підвищення конкурентоспроможності підприємств; провести аналіз стану плодоовочеконсервної галузі України; проаналізувати стан внутрішнього середовища двох підприємств ПрАТ ВО «Одеський консервний завод» і Агрофірма «Евріка» ТОВ; розробити заходи з підвищення конкурентоспроможності підприємств та розрахувати їх економічну ефективність. Об'єктом дослідження кваліфікаційної роботи магістра є процеси формування і розвитку відносин з підвищення конкурентоспроможності підприємств плодоовочеконсервної галузі України. Предметом магістерської роботи є теоретичні та методичні основи підвищення конкурентоспроможності підприємств плодоовочеконсервної галузі.
- ДокументЕфективність використання виробничого потенціалу підприємств харчоконцентратної галузі(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2024) Жирун АртемМетою роботи є дослідження теоретико-методичних основ та практичних рекомендацій щодо оцінки ефективності використання виробничого потенціалу підприємств харчоконцентратної галузі. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси оцінки ефективності використання виробничого потенціалу підприємств харчоконцентратної галузі. Предметом дослідження є теоретико-методичні засади та практичні рекомендації щодо оцінки ефективності використання виробничого потенціалу підприємств харчоконцентратної галузі.