051-Економіка
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 051-Економіка за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 109
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ«Оцінка економічного потенціалу пивоварних підприємств»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Ролевич, Д.С.Метою виконання роботи є дослідження теоретичних засад виміру та оцінки економічного потенціалу, методичних підходів до оцінки економічного потенціалу підприємства, а також розробка напрямів підвищення ефективності використання економічного потенціалу пивоварних підприємств. Об’єктом дослідження є оцінка економічного потенціалу підприємств. Завдання роботи: 1. Вивчити досвід, спроби вирішення поставленої економічної проблеми, які представлені в сучасній економічній літературі. 2. Дослідити підходи до оцінки економічного потенціалу підприємства. 3. Здійснити діагностику зовнішнього та внутрішнього середовищ підприємств пивоварної галузі України. 4. Здійснити аналіз показників основних складових елементів економічного потенціалу підприємств пивоварної галузі 5. Запропонувати напрями підвищення ефективності використання економічного потенціалу підприємств пивоварної галузі. Предметом КРМ є теоретико-методологічні, організаційні та практичні основи оцінки економічного потенціалу підприємств пивоварної галузі
- ДокументОцінка конкурентоспроможності та розробка конкурентної стратегії розвитку підприємств кондитерської галузі(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Мовчан, Наталія ВолодимирівнаМетою виконання роботи є визначення рівня конкурентоспроможності підприємств кондитерської галузі та розробка конкурентної стратегії їх розвитку. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси управління конкурентоспроможністю підприємств. Предметом дослідження є оцінка конкурентоспроможності та розробка конкурентної стратегії розвитку підприємств кондитерської галузі. Завданням роботи передбачено дослідити науково-теоретичні основи управління конкурентоспроможністю підприємств; проаналізувати методичні підходи до оцінки конкурентоспроможності підприємств та розробки конкурентної стратегії; визначити стан конкуренції на ринку кондитерських виробів; оцінити конкурентоспроможність підприємств кондитерської галузі України; розробити пропозиції з стратегії розвитку кондитерських підприємств; розрахувати ефективність заходів з підвищення конкурентоспроможності підприємств. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та пропозиції з підвищення конкурентоспроможності та розробки конкурентної стратегії підприємств кондитерської галузі. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах кондитерської галузі.
- ДокументДіагностика інвестиційної діяльності підприємств консервної галузі України(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Цвірінкалова, ВікторіяВ роботі розглянуто теоретичні та методичні питання діагностики інвестиційної діяльності підприємств, проведено аналіз стану ринку плодоовочевої консервної продукції України та інвестиційної діяльності в консервній галузі України, здійснено аналіз методів діагностики підприємств та застосувати їх для оцінки результатів діяльності підприємств плодоовочевої промисловості консервної галузі України, визначено, що застосування моделі DuPont для діагностики інвестиційної діяльності є більш ефективним методом оцінки та прогнозування результатів інвестиційної діяльності серед інших методів та моделей аналізу інвестиційної діяльності підприємств.
- Документ«Формування та використання прибутку на підприємствах кондитерської галузі України»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Мовчан, КатеринаКРМ містить 105 сторінок, 57 таблиць, 14 рисунків, список використаних джерел з 37 найменування, 2 додатки. Метою кваліфікаційної роботи магістра є визначення поняття «прибуток», вивчення особливостей його формування та напрямків використання, розробка шляхів підвищення прибутковості на підприємствах кондитерської галузі України. Для досягнення мети поставлені наступні завдання: вивчити поняття «прибуток», розкрити його сутність та особливості формування; ознайомитися з основними методиками розрахунку прибутку та специфікою використання; розглянути та деталізувати шляхи підвищення прибутку підприємств кондитерської галузі України; дослідити зовнішнє та внутрішнє середовище двох підприємств кондитерської галузі: ПрАТ «Домінік» та АТ «ЛКФ «Світоч»; запропонувати заходи щодо підвищення прибутку підприємств; розрахувати ефективність та вплив запропонованих заходів та їх впровадження на підприємство. Об’єктом дослідження є процеси формування та використання прибутку підприємств кондитерської галузі України. Предметом дослідження є теоретичні та методичні підходи підвищення прибутку підприємств кондитерської галузі України. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах кондитерської галузі України. Рік виконання роботи 2021. . Рік захисту роботи 2021. .
- ДокументШляхи підвищення інвестиційної привабливості підприємств молокопереробної галузі(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Бєлікова, Марина ВіталіївнаМетою виконання роботи є дослідження інвестиційної привабливості підприємств молокопереробної галузі та розроблення пропозицій щодо підвищення їх інвестиційної привабливості. Об’єктом аналізу, узагальнення i дослідження виступає процес управління інвестиційною привабливістю підприємства. Предметом дослiдження є методичні підходи до виміру, аналізу та оцінки інвестиційної привабливості підприємств молокопереробної галузі. Завданням роботи передбачено: розглянути теоретичні аспекти управління інвестиційною привабливістю на підприємстві; дослідити методики оцінки інвестиційної привабливості підприємств; дослідити стан ринку молочних виробів; оцінити інвестиційну привабливість підприємств молокопереробної галузі; запропонувати заходи з підвищення інвестиційної привабливості підприємств молокопереробної галузі. За результатами роботи сформульована висновки та шляхи підвищення інвестиційної привабливості підприємств молокопереробної галузі України. Отримані результати можуть бути використані на підприємствах як заходи з вдосконалення їх роботи.
- ДокументУправління інвестиційною діяльністю підприємств коньячної галузі України(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Левченко, МаринаРозглянуто теоретико-методичні основи управління інвестиційною діяльністю підприємств, оцінено стан управління інвестиційною діяльністю підприємств коньячної галузі України, визначено об’єкт та метод оцінки ефективності результатів інвестиційної діяльності підприємств, обгрунтувано методичний підхід до оцінки результатів управління інвестиційною діяльністю на підприємствах за моделлю «Золоте правило економіки».
- ДокументУправління оборотним капіталом підприємств кондитерської галузі(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Петренко, ОлегРозглянуто теоретичнв основи оборотного капіталу підприємства; данв оцінка сучасного стану ринку кондитерських виробів; методами факторного аналізу праналізована господарська дфяльність за 2 роки ПрАТ ЛКФ "Світоч" та ПрАТ "Домінік; запропоновано заходи пфдвищення ефективності викоритсання оборотного капіталу підприємств, дана економічна оцінка заходів.
- Документ«Вимір та шляхи підвищення інвестиційної привабливості підприємств кондитерської галузі України»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Ковтун, Юліяінвестиційна привабливість підприємства, кондитерська галузь, оцінка інвестиційної привабливості
- Документ«Шляхи та фактори підвищення ефективності діяльності підприємств м'ясопереробної галузі»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Вербицька, О.О.Метою роботи є дослідження теоретико-методичних основ та практичних рекомендацій щодо оцінки ефективності діяльності м’ясопереробних підприємств і обґрунтування напрямів її підвищення. Об’єктом дослідження є процеси оцінки рівня та ефективності діяльності у м’ясопереробній галузі. Предметом дослідження є теоретико-методологічні, організаційні та практичні основи оцінки ефективності діяльності ПрАТ «Український бекон» та ПрАТ «Богодухiвський м'ясокомбiнат». Завданням роботи передбачено узагальнити теоретико-методологічні підходи до визначення категорії «ефективність діяльності підприємства»; охарактеризувати підходи до оцінки ефективності діяльності підприємств; охарактеризувати стан м’ясопереробної галузі України; провести комплексний аналіз ефективності діяльності двох м’ясопереробних підприємств; розробити практичні рекомендації по підвищенню ефективності діяльності м’ясопереробних підприємств на основі виявлених резервів.
- Документ«Економічна ефективність виробництва на підприємствах хлібопекарної галузі»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Молчанов, О.О.Метою виконання даної кваліфікаційної роботи є аналіз ефективності виробництва на підприємствах хлібопекарської галузі та ви-значення основних шляхів її підвищення. Об'єктом дослідження є процеси підвищення ефективності виробни-цтва на підприємствах хлібопекарської галузі України. Предметом дослідження виступають теоретичні та методичні основи підвищення ефективності виробництва на підприємствах хлібопекарської галузі України. Завданням роботи передбачено: визначення сутності поняття «ефе-ктивність виробництва» та шляхів її підвищення, проведення аналізу виро-бничо-господарської діяльності підприємств та розробка рекомендацій щодо покращення роботи підприємства.
- Документ«Визначення та забезпечення конкурентоспроможності підприємств плодоовочеконсервної галузі України»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Стоянова, ІлонаКваліфікаційна робота магістра містить 114 сторінок, 59 таблиць, 6 рисунків, список джерел з 44 найменувань, 2 додатки. Метою кваліфікаційної роботи магістра є визначення поняття конкурентоспроможність підприємства та розробка шляхів забезпечення та підвищення конкурентоспроможності підприємств плодоовочеконсервної галузі України. Для досягнення мети було визначено наступні завдання: розкрити теоретичні засади конкурентоспроможності підприємства та управління нею; розглянути фактори, умови та функції конкурентоспроможності підприємств; проаналізувати стан плодоовочеконсервної галузі України; охарактеризувати, проаналізувати та оцінити внутрішнє середовище двох підприємств ПрАТ ВО «Одеський консервний завод» та Агрофірма «Евріка» ТОВ; запропонувати інтегральний підхід оцінки конкурентоспроможності підприємства; розрахувати конкурентоспроможність підприємств плодоовочеконсервної галузі інтегральним підходом; розробити стратегію підвищення конкурентоспроможності підприємств та плодоовочеконсервной галузі України. Об'єктом дослідження кваліфікаційної роботи магістра є процеси формування і розвитку конкурентних відносин підприємств плодоовочеконсервной галузі України. Предметом магістерської роботи є теоретичні та методичні основи забезпечення конкурентоспроможності підприємств плодоовочеконсервной галузі. Одержані результати можуть бути використанні в подальшій науковій роботі та на підприємствах плодоовочеконсервной галузі для підвищення конкурентоспроможності їх діяльності.
- ДокументОцінка та підвищення інвестиційної привабливості підприємств зернопереробної галузі(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2021) Буга, ЯрославМетою кваліфікаційної роботи є дослідження теоретико-методичних основ інвестиційної привабливості підприємств зернопереробної галузі та напрямів її підвищення. Об’єктом дослідження є процеси оцінки та підвищення інвестиційної привабливості підприємств зернопереробної галузі Предметом дослідження є методи виміру й оцінки інвестиційної приваб¬ливості підприємств харчової промисловості і їх використання в сучасних умовах.
- ДокументОцінка ефективності інноваційної діяльності підприємств молокопереробної галузі(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Куделько, СергійМетою виконання роботи є дослідження теоретико-методологічних основ та практичних рекомендацій щодо оцінки ефективності інноваційної діяльності молокопереробних підприємств і обґрунтування напрямів її підвищення. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси оцінки рівня та ефективності інноваційної діяльності у молокопереробній галузі. Предметом дослідження є теоретико-методологічні, організаційні та практичні основи оцінки ефективності інноваційної діяльності ТДВ «Баштанський сирзавод» та ПрАТ «Юрія».
- Документ«Розробка рекомендацій з підвищення прибутку та рентабельності підприємств хлібопекарної галузі»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Немикіна, ЛєрікаРік захисту робоств хлібопекарної га лузі. За результатами роботи сформульовано висновкКваліфікаційна робота магістра містить 115 сторінок, 51 таблицю, 12 рисунків, список джерел з 44 найменувань, 2 додатки. Метою кваліфікаційної роботи магістра є визначення поняття прибуток, рентабельність та розробка рекомендацій з підвищення прибутку та рентабельності підприємств хлібопекарної галузі. Для досягнення поставленої мети визначенні наступні завдання: розкрити теоретичні та методичні основи поняття «прибуток» та «рентабельність» підприємства, розглянути їх види та функції; вивчити методи визначення показників прибуток та рентабельність підприємства; розглянути існуючі шляхи підвищення прибутковості підприємства; провести аналіз та характеристику стану хлібопекарної галузі України; проаналізувати стан внутрішнього середовища та розрахувати основні техніко-економічні показники двох підприємств хлібопекарної галузі ТОВ «Білгород-Дністровська паляниця» і ПрАТ «Херсонський хлібокомбінат»; запропонувати заходи щодо підвищення прибутку та рентабельності підприємств; оцінити ефективність запропонованих заходів та розробити рекомендацій з підвищення прибутку та рентабельності підприємств. Об'єктом дослідження кваліфікаційної роботи магістра є процеси формування і розвитку відносин з підвищення прибутковості підприємств хлібопекарної галузі України. Предметом магістерської роботи є теоретичні та методичні основи підвищення прибутку та рентабельності підприєми і пропозиції, що мають прикладний характер, можуть бути використані на підприємствах хлібопекарної галузі. Рік виконання роботи – 2021. ти – 2021.
- ДокументПідвищення конкурентоспроможності підприємств кондитерської галузі на основі оцінки факторів внутрішнього і зовнішнього середовища(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Бова, ТетянаМетою виконання роботи є вивчення теоретичних і практичних аспектів щодо визначення шляхів підвищення конкурентоспроможності підприємств кондитерської галузі на основі оцінки факторів їх внутрішнього і зовнішнього середовища на прикладі ПрАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч»» та ПрАТ «Київська кондитерська фабрика «Рошен»». Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси підвищення конкурентоспроможності підприємств кондитерської галузі. Предметом дослідження є методи виміру й оцінки конкурентоспроможності підприємств кондитерської галузі на основі оцінки факторів внутрішнього і зовнішнього середовища.
- ДокументУправління капіталом підприємств кондитерської галузі(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Гончарук, Ігор ДмитровичМетою виконання роботи є оцінка ефективності управління капіталом підприємств кондитерської галузі та розробці пропозицій з його покращення. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси управління капіталом підприємств. Предметом дослідження є методичні підходи до виміру, аналізу та оцінки ефективності управління капіталом підприємств кондитерської галузі. Завданням роботи передбачено дослідити науково-теоретичні основи управління капіталом підприємств; проаналізувати методичні підходи до виміру, аналізу та оцінки ефективності управління капіталом підприємств; визначити стан конкуренції на ринку кондитерських виробів; оцінити рівень управління капіталом підприємств кондитерської галузі України; розробити пропозиції з покращення управління капіталом підприємств кондитерської галузі; розрахувати ефективність заходів з покращення управління капіталом підприємств. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та пропозиції з покращення управління капіталом підприємств кондитерської галузі. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах кондитерської галузі.
- Документ«Вимір рівня і шляхи підвищення конкурентоспроможності підприємств кондитерської галузі України»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Литвинчук, К.І.Метою та завданнями роботи: є визначення поняття конкурентоспроможності підприємства, аналіз методів оцінки конкурентоспроможності та розробка шляхів ії підвищення. Об'єктом дослідження є процеси оцінки та підвищення конкурентоспроможності підприємств кондитерської галузі України. Предметом дослідження виступають теоретичні та методичні основи конкурентоспрпоможності підприємств кондитерської галузі України. Одержані результати можуть бути використанні в подальшій науковій роботі з вирішення проблем кондитерської галузі України, на підприємстві як заходи по вдосконаленню його роботи.
- ДокументОцінка і шляхи підвищення прибутковості діяльності підприємств кондитерської галузі(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Присяжнюк, КатеринаДосліджено теоретичні основи прибутковості діяльності підприємства і шляхи її підвищення; методами факторного аналізу за мультиплікативною моделлю проведено аналіз прибутку підприємств кондитерської галузі за 2019 і 2020 рр.; рекомендовані заходи щодо підвищення прибутковості діяльності ПрАТ "ККФ "Рошен" і ЛКФ "Світоч", дана економічна оцінка заходам.
- Документ«Шляхи та фактори підвищення прибутковості виноробних підприємств»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Козуб, С.С.Метою виконання даної кваліфікаційної роботи є визначення шляхів зростання прибутковості виноробних підприємств. Об'єктом дослідження є процеси підвищення прибутковості виноробних підприємств. Предметом дослідження виступають теоретичні та методичні основи підвищення прибутковості виноробних підприємств України. Завданням роботи передбачено: визначення поняття прибутку та шляхів його підвищення, проведення аналізу виробничо-господарської діяльності підприємств та розробка рекомендацій щодо покращення роботи виноробних підприємств.
- ДокументЕкономічна ефективність операційної діяльності підприємств кондитерської галузі та шляхи її підвищення(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Марчук, Діана ІгорівнаМетою виконання роботи є дослідження питань ефективності операційної діяльності, визначення теоретичних та методичних підходів до її оцінки та розробка напрямів підвищення на прикладі підприємств кондитерської галузі України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси управління операційною діяльністю підприємств. Предметом дослідження є методичні підходи до виміру, аналізу та оцінки ефективності операційної діяльності підприємств кондитерської галузі. Завданням роботи передбачено дослідити теоретичні аспекти ефективності операційної діяльності; вивчити підходи до оцінки ефективності операційної діяльності та ознайомитись з моделями оцінки; дослідити сучасний стан ринку кондитерських виробів; оцінити ефективність операційної діяльності та запропонувати шляхи її підвищення. За результатами виконаної роботи сфо галузі. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах кондитерської галузі.