051-Економіка

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 95
  • Документ
    Управління витратами у кондитерській галузі
    (ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2024) Токарєва Анна
    Кваліфікаційна робота магістра містить 97 сторінок, 49 таблиць, 11 рисунків, список джерел з 34 найменувань, додатки. Метою кваліфікаційної роботи магістра є визначення поняття управління витратами підприємства кондитерської галузі, економічне обґрунтування та розробка рекомендацій зі зниження витрат підприємств кондитерської галузі.
  • Документ
    Оцінка та підвищення інноваційної привабливості підприємств консервної галузі
    (ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2024) Кетруш Павло
    Кваліфікаційна робота магістра містить 103 сторінки, 45 таблиць, 8 рисунків, список джерел з 38 найменувань, додатки. Метою кваліфікаційної роботи магістра є визначення поняття інноваційна привабливість підприємства, економічне обґрунтування та розробка рекомендацій з підвищення інноваційної привабливості підприємств консервної галузі.
  • Документ
    Фактори та резерви зростання прибутку на підприємствах м'ясопереробної галузі
    (ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2024) Потрапелюк Ніна
    Метою роботи є дослідження теоретичних основ прибутку та шляхів його підвищення на підприємствах м’ясопереробної галузі в сучасних умовах України. Основні завдання роботи: визначити теоретичні положення щодо формування і управління прибутком і прибутковістю діяльності підприємств, зокрема у воєнний період; дослідити зовнішні та внутрішньовиробничі фактори формування прибутку на підприємствах м’ясопереробної галузі; провести фінансово-економічний аналіз діяльності двох підприємств – об’єктів дослідження і визначити резерви росту прибутку на них; запропонувати проєкт і оцінити його інвестиційну привабливість щодо підвищення прибутковості діяльності досліджуваних підприємств. Об’єктом аналізу, узагальнень, дослідження є є ТОВ М‘ясокомбінат «Ювілейний» та ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат». За результатами виконаної роботи розроблено заходи з підвищення ефективності виробництва на досліджуваних підприємствах. Отримані результати можуть бути використані на підприємствах як заходи по вдосконаленню їх роботи.
  • Документ
    Формування та використання оборотних засобів на підприємствах пивоварної галузі
    (ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2024) Попович Людмила
    КРМ містить 118 сторінок, 42 таблиці, 4 рисунки, список використаних джерел з 51 найменування, 18 додатків. Метою дослідження є оцінка процесу формування та ефективного використання оборотних засобів на підприємствах пивоварної галузі, визначення основних проблем управління ними, а також розробка рекомендацій щодо оптимізації оборотних коштів з метою підвищення фінансової стійкості, ліквідності та ефективності підприємств. Об’єктом дослідження є процес формування та використання оборотних засобів на підприємствах пивоварної галузі. Предметом дослідження є оборотні засоби пивоварних підприємств, включаючи сировину, матеріали, готову продукцію, а також фінансові потоки, які забезпечують їх ефективне використання. Завданням роботи передбачено дослідити теоретичні та методологічні основи управління оборотними засобами на підприємствах пивоварної галузі; проаналізувати структуру та склад оборотних засобів на пивоварних підприємствах; оцінити ефективність використання оборотних коштів на пивоварних підприємствах; визначити фактори, що впливають на ефективність використання оборотних засобів; розробити рекомендації щодо оптимізації використання оборотних коштів для підвищення; розробити практичні заходи для покращення управління оборотними засобами на пивоварних підприємствах, що дозволить підвищити їх ефективність та конкурентоспроможність на ринку. За результатами роботи сформульовані висновки та рекомендації щодо основних напрямів формування та ефективного використання оборотних засобів на підприємствах пивоварної галузі України. Одержані результати можуть бути використані на пивоварних підприємствах як заходи щодо вдосконалення їх роботи. Рік виконання роботи 2024. Рік захисту роботи 2024.
  • Документ
    Підвищення ефективності виробництва безалкогольних напоїв на підприємствах України в сучасних умовах
    (ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2024) Бикова Анна
    Метою роботи є розробка та впровадження ефективних підходів до підвищення ефективності виробництва безалкогольних напоїв на підприємствах України в умовах сучасних ринкових і економічних викликів. Основні завдання роботи: розглянути існуючі точки зору щодо поняття ефективності виробництва, підходів до її виміру, оцінки, шляхів підвищення; охарактеризувати сучасний стан ринку безалкогольних напоїв і оцінити зовнішнє середовище досліджуваних підприємств галузі; провести техніко-економічний аналіз виробничо-господарської діяльності об’єктів дослідження і виявити їх резерви росту ефективності виробництва; запропонувати проєкт заходу щодо підвищення ефективності виробництва на досліджуваних підприємствах і оцінити його економічну доцільність Об’єктом аналізу, узагальнень, дослідження є ПрАТ «Моршинський завод мінеральних вод «ОСКАР» та ТОВ «Торговий Дім «Карпатські мінеральні води». За результатами виконаної роботи розроблено заходи з підвищення ефективності виробництва на досліджуваних підприємствах. Отримані результати можуть бути використані на підприємствах як заходи по вдосконаленню їх роботи.