076-Підприємництво, торгівля та біржова
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 076-Підприємництво, торгівля та біржова за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 69
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ«Аналіз асортименту та експертна оцінка темного пива та митні процедури при перетинанні через митний кордон України»(ОНТУ, кафедра товарознавство та митна справа, 2022) Берегей Дар'яДо дипломної роботи студентки Берегей Дар’ї Сергіївни на тему:«Аналіз асортименту та експертна оцінка темного пива та митні процедури при перетинанні через митний кордон України». В роботі представлені результати аналізу ринку темного пива в Україні та Світі,представлені нормативні документи,що регламентують якість та безпечність даної продукції. Також у роботі відображені результати проведеної оцінки асортименту темного пива,що реалізуються в трьох торговельних мережах міста Одесса.Наведені результати фізико-хімічних та органолептичних показників якості темного пива. Проаналізувавши порядок обліку особи ТМ «Bernard»,яка під час провадження своєї діяльності є участником відносин,що регулюються митним законодавством.Здійснено облік осіб ТМ «Bernard», митниці, у пункті пропуску «Краківець – Корчова», митний пост «Яворів», відділ митного оформлення №2 (UA 209030).Визначено код товару згідно УКТЗЕД.Визначено країну походження товару та вивчені митні формальності в режимі імпорт.Опрацьовані питання охорони праці на робочому місці товарознавця. Дипломна робота виконана на друкованих листах формату А4,містить таблиць, рисунків та додатків.
- ДокументАНАЛІЗ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ТЕМНОГО ПИВА, ЩО РЕАЛІЗУЄТЬСЯ В ТОРГОВЕЛЬНИХ МЕРЕЖАХ М. ОДЕСИ ТА ОСОБЛИВОСТІ МИТНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ПРИ ПЕРЕМІЩЕННІ ЧЕРЕЗ КОРДОН УКРАЇНИ(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Степаненко Дар’яКваліфікаційна робота магістра містить 193 сторінки, 5 розділів, 21 ілюстрацію, 55 таблиць, 74 джерел в переліку посилань та 8 додатків. Об’єктом розгляду є темне пиво вітчизняного та іноземного виробництва, які користуються попитом серед населення країни. Предметом роботи є споживні властивості пива, стан споживчого пакування, відповідність маркування, нормативна документація щодо якості пива та митного оформлення. Метою кваліфікаційної роботи є визначення конкурентоспроможності та митних формальностей при імпорті, вивчення ринку та створення бізнес-плану, забезпечення якості та забезпечення безпеки праці на підприємствах пивоварної галузі. В першому розділі проведений аналіз сучасного стану та перспектив розвитку імпортно-експортних операцій з пивом, розглянуті чинники, що впливають на якість пива, проведена класифікація асортименту та дослідження дефектів пива та їх причин. Другий розділ присвячений об'єктам та методам досліджень. Визначені об'єкти дослідження та застосовані методи для отримання необхідних даних. Також описана методологія визначення коду темного пива ТМ ""Vamberg"" відповідно до української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності. Третій розділ зосереджений на товарознавчій оцінці та митні формальності при імпорті темного пива. Описано характеристику асортименту, визначення коефіцієнту глибини і широти асортименту, оцінку пакування, маркування та якості темного пива за органолептичними та фізико-хімічними показниками. Також розрахована конкурентоспроможність асортименту темного пива та розглянуті заходи нетарифного регулювання та визначення країни походження. А також розраховано митну вартість, нараховано митні платежі та митне оформлення імпорту темного пива ТМ «Vamberg». Четвертий розділ спрямований на управління проектом запуску пивного торговельного бізнесу в місті Одеса. Визначене ефективне управління всіма ризиками у проектній діяльності, також загальну характеристику проекту. Розраховано маркетинговий план, організаційний план та фінансовий план та визначено, що відкриття магазину розливного пива «Хмільна мануфактура» є ефективним та прибутковим. А також оцінено ризики проекту. П’ятий розділ присвячений охороні праці. Проведений аналіз потенційно небезпечних та шкідливих факторів на підприємстві, розглянуте розміщення виробничого устаткування, забезпечення нормованих показників мікроклімату, освітлення, заходи та засоби захисту працюючих від ураження електричним струмом, вимоги безпеки під час експлуатації персонального комп'ютера, пожежовибухобезпека та шляхи евакуації. У висновках сформовані основні результати дослідження та надаються рекомендації щодо покращення якості темного пива, охорони праці та забезпечення безпеки на підприємстві. Ключові слова: темне пиво, асортимент, нормативні документи, якість, класифікація, митний контроль, бізнес-план. Рік виконання роботи – 2024 Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументАНАЛІЗ КОН’ЮКТУРИ РИНКУ ТА ОСОБЛИВОСТІ МІЖНОРОДНОЇ ТОРГІВЛІ ФРУКТОВИМИ ВИНАМИ(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Зварич ВікторіяКваліфікаційна робота магістра містить 115 сторінок, 25 таблиць, список літератури з 30 найменувань, 6 додатків. Метою виконання роботи є було визначення конюктури ринку та особливостей міжнародної торгівлі фруктовими винами. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є товарознавчі відносини між виробниками та митними органами України. Завданням роботи передбачено дослідження ринку фруктових вин, товарознавча оінка та митний контроль. За результатами роботи сформульовано висновки щодо поліпшення якості фруктових вин Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах , як заходи з підвищення конкурентоспроможності, розширення ринкової “ніші” та зміцнення їх іміджу. Рік виконання роботи – 2024. Рік захисту роботи – 2024.
- Документ«Аналіз ринку білкових молочних продуктів для спортсменів, дослідження споживчих переваг та митне оформлення при перетині митного кордону України»(ОНТУ, кафедра товарознавство та митна справа, 2022) Нечаєва МаріяНа кваліфікаційну роботу магістра Нечаєвої Марії Олексіївни на тему «Аналіз ринку білкових молочних продуктів для спортсменів, дослідження споживчих переваг та митне оформлення при перетині митного кордону України» В роботі представлено: результати аналізу ринку спортивного харчування в світі та Україні; надано аналіз асортименту товару; виконано оцінку пакування та маркування споживчої тари; виконано дослідження органолептичних та фізико-хімічних показників якості; наведено вимоги до охорони праці на об’єктах роздрібної торгівлі, підприємстві; представлено аналіз здійснення митних формальностей при імпорті товарів спортивного харчування на прикладі білкових молочних продуктів; надано висновки і рекомендації по роботі. Робота складається з 166 сторінок, включаючи 22 рисунка, 29 таблиць, 10 формул, 9 додатків, 63 літературних джерел. Метою роботи є проведення аналізу ринку білкових молочних продуктів для спортсменів, дослідження їх споживчих переваг, митне оформлення при перетині митного кордону України. Об’єкти дослiджeння: 5 зрaзків концентрату сироваткового білку, що рeaлiзуються в торговiй мeрeжi України. Предметом дослідження є споживчі переваги білкових молочних продуктів, їх показники якості, стан пакування та маркування споживчої тари, митне оформлення таких товарів.
- ДокументАналіз ринку рибної продукції в Україні, товарознавча оцінка та управління зовнішньоторговельними операціями(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Поліщук ВадимКваліфікаційна робота магістра містить 122 сторінок, 22 таблиці, список літератури з 39 найменувань, 3 додатки. Метою виконання роботи є проведення аналізу ринку рибної продукції, дослідження асортименту рибних консервів та товарознавча оцінка, митне оформлення при перетині митного кордону України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є зразки рибних консервів різних виробників, що реалізуються в торговельних мережах України. Завданням роботи передбачено дослідження ринку рибної продукції, факторів що формують споживні властивості рибних консервів, дослідження їх асортименту і якості, здійснення митних формальностей при імпорті рибних консервів з тунця в олії, розгляд вимог охорони праці на об’єктах роздрібної торгівлі. За результатами роботи сформульовано висновки щодо стану ринку, асортименту та якості рибних консервів, митного оформлення при перетині кордону України. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах виробництва рибної продукції, зокрема рибних консервів, та підприємствах торгівлі, як заходи з покращення якості, підвищення конкурентоспроможності, розширення асортименту. Рік виконання роботи – 2024. Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументАналіз ринку рослинних напоїв, дослідження їх споживних властивостей та митні формальності при перетині митного кордону України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2023) Пономар Віктор ВіталійовичКваліфікаційна робота магістра містить 104 сторінки, 14 таблиць, список літератури з 38 найменувань, 4 додатки. Метою виконання роботи є проведення аналізу ринку рослинних напоїв, дослідження їх споживних властивостей, митне оформлення при перетині митного кордону України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є п’ять зразків рослинних напоїв на основі вівса вітчизняних виробників, що реалізуються в торговельних мережах України. Завданням роботи передбачено дослідження ринку рослинних напоїв аналогів молока та факторів, що формують їх споживні властивості, дослідження асортименту і якості рослинних напоїв, здійснення митних формальностей при експорті рослинного напою, розгляд вимог охорони праці на підприємстві роздрібної торгівлі. За результатами роботи сформульовано висновки щодо стану ринку, асортименту та якості рослинних напоїв, митного оформлення при перетині кордону України. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах виробництва рослинних напоїв та підприємствах торгівлі як заходи зі покращення якості, підвищення конкурентоспроможності, розширення асортименту. Рік виконання роботи – 2023. Рік захисту роботи – 2023.
- ДокументАналіз ринку сиркових десертів, їх товарознавча оцінка та особливості митного оформлення при перетині кордону України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Болгарова АнастасіяКваліфікаційна робота магістра містить 155 сторінок, 30 таблиць, список літератури з 50 найменувань, 6 додатків. Метою дипломної роботи є аналіз ринку сиркових десертів та особливості митного оформлення при перетині митного кордону України. Об’єктом є десерти сиркові вітчизняного і закордонного виробництва. Завданням кваліфікаційної роботи передбачено аналіз сучасного стану розвитку імпортно-експортних операцій, дослідження методів контролю та вимог до якості десертів сиркових, проаналізувати асортимент та класифікацію сиркових десертів, оцінка відповідності пакування та маркування десертів сиркових, проведення органолептичної оцінки якості та фізико-хімічних показників згідно з ДСТУ 4503:2005, установити методологію визначення коду десертів сиркових відповідно до УКТЗЕД, визначити країни походження десертів сиркових та можливостей застосування преференційних заходів, а також аналіз потенційно небезпечних та шкідливих факторів на підприємстві. За результатами роботи сформульовано висновки щодо стану ринку сиркових десертів та їх митного оформлення при перетині митного кордону України. Рік виконання роботи - 2024 Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументАналіз ринку сирів України, дослідження їх якості та особливості митного регулювання експортно-імпортних операцій(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Плюта КостянтинКваліфікаційна робота магістра містить 103 сторінок, 20 таблиць, список літератури з 41 найменування, 8 додатків. Метою виконання роботи є проведення аналізу ринку сирів, дослідження їх асортименту і якості, митне оформлення при перетині митного кордону України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є зразки сирів твердих різних виробників, що реалізуються в торговельних мережах України. Завданням роботи передбачено дослідження ринку сирів, факторів що формують їх споживні властивості, дослідження асортименту і якості сирів, здійснення митних формальностей при експорті сиру виробника ТОВ «Пирятинський сирзавод», розгляд вимог охорони праці на об’єктах роздрібної торгівлі. За результатами роботи сформульовано висновки щодо стану ринку, асортименту та якості сиру, митного оформлення при перетині кордону України. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах виробництва молочної продукції, зокрема сиру, та підприємствах торгівлі, як заходи з покращення якості, підвищення конкурентоспроможності, розширення асортименту. Рік виконання роботи – 2024. Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументАНАЛІЗ РИНКУ ТОМАТНОГО СОКУ, ЙОГО СПОЖИВЧІ ВЛАСТИВОСТІ ТА МИТНІ ФОРМАЛЬНОСТІ ПРИ ПЕРЕТИНІ МИТНОГО КОРДОНУ УКРАЇНИ(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Абави Аль Хадж МухамедРобота викладена на 105 сторінках, що містять 5 розділів, 5 ілюстрації, 21 таблиця, 37 інформаційне джерело, 3 додатка. Об’єктом розгляду є продукт ""Сік томатний з сіллю"" вітчизняного та іноземного виробництва. Предмет роботи – споживні властивості та нормативні документи, що регулюють якість та безпечність продукту ""Сік томатний з сіллю"". Метою кваліфікаційної роботи є дослідження якісних характеристик та безпечності харчового продукту ""Сік томатний з сіллю"", що реалізуються на ринку України і технічне регулювання, що забезпечує якість та порядок здійснення митних формальностей. У першому розділі представлено аналіз сучасного стану ринку та перспективи розвитку імпортно-експортних операцій відносно соків, основні чинники формування якості продукту ""Сік томатний з сіллю"", проаналізовано ринок, вивчено склад продукту, особливості технології виробництва, показники якості. У другому розділі представлені об’єкти та методи дослідження соку томатного, методологія визначення коду об’єкту дослідження згідно до української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності У третьому розділі наведено аналіз структури асортименту соків в торговельних мережах м. Одеси, товарознавча оцінка якості соку томатного, за маркуванням та пакуванням, органолептичними, фізико-хімічними показникам. Четвертий розділ містить визначення митних формальностей при переміщенні товару через митний кордон України. П'ятий розділ містить заходи щодо охорони праці та безпечної евакуації персоналу під час пожежі, вимоги до мікроклімату, освітлення та інші. За результатами роботи представлені висновки та пропозиції. Ключові слова: сік томатний, показники якості, нормативні документи, митних формальностей.
- ДокументАНАЛІЗ РИНКУ УКРАЇНИ ТА РЕГУЛЮВАННЯ ІМПОРТУ АЛКІДНИХ ЕМАЕЛЙ(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Пихальський ЯрославКваліфікаційна робота викладена на 101 сторінці, що містить 5 розділів, 16 рисунків, 21 таблицю, 44 джерела в переліку посилань. Об’єктом розгляду є лакофарбові матеріали, зокрема емалі алкідні ПФ-115 атмосферостійкі для металевих, дерев’яних та інших поверхонь вітчизняного та закордонного виробництва. Предмет кваліфікаційної роботи – споживні властивості та нормативна база регулювання щодо переміщення емалей алкідних через митний кордон України. Метою кваліфікаційної роботи є товарознавча оцінка якості емалей, що надходять на український ринок. У першому розділі представлені основні критерії та чинники формування якості та безпечності ЛКМ, наведено аналіз ринку, проведено огляд літератури щодо впливу складу на якість товару та безпечність, також представлено аналіз нормативної бази з питань оцінювання якості та безпечності емалей алкідних. У другому розділі представлені об’єкти, методи та методики дослідження емалей, визначено код товару згідно з Українським Класифікатором товарів зовнішньоекономічної діяльності. У третьому розділі наведена оцінка якості емалей алкідних ПФ-115 за маркуванням та пакуванням, досліджено якість за органолептичними та фізико-хімічними показниками якості. У четвертому - вивчено критерії визначення країни походження, розглянуто тарифні та нетарифні заходи при переміщенні емалей через митний кордон України. П’ятий розділ містить інформацію про норми та ризики при виробництві лакофарбових матеріалів та охорона праці персоналу. За результатами роботи представлені висновки.
- ДокументАналіз ринку ювелірних виробів України (на прикладі кулонів релігійної спрямованості)(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Кулішова ДаріяКваліфікаційна робота магістра містить 134 сторінки, 12 таблиць, список літератури з 20 найменувань, 4 додатки. Метою виконання роботи є проведення аналізу ринку ювелірних виробів України (на прикладі кулонів релігійної спрямованості), дослідження їх асортименту і якості, товарознавче оцінювання якості. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є ювелірні вироби України (на прикладі кулонів релігійної спрямованості), що реалізується в торговельних мережах України. Завданням роботи передбачено дослідження ринку ювелірних виробів України (на прикладі кулонів релігійної спрямованості), дослідження асортименту і якості золотих виробів, здійснення товарознавчої оцінки якості, розгляд вимог охорони праці на об’єктах роздрібної торгівлі. За результатами роботи сформульовано висновки щодо стану ринку, асортименту та якості золотих виробів, товарознавчого оцінювання якості. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах торгівлі як заходи зі покращення конкурентоспроможності, розширення асортименту. Рік виконання роботи – 2024. Рік захисту роботи – 2024.
- Документ«Визначення показників безпечності пшениці та її митне оформлення при переміщенні через митний кордон України »(ОНТУ, кафедра товарознавство та митна справа, 2022) Лукашенко ВладиславДипломна робота Лукашенка Владислава на тему «Визначення показників безпечності пшениці та її митне оформлення при переміщенні через митний кордон України » присвячена таким питанням як дослідження сучасного стану ринку пшениці України, не тарифне регулювання митних платежів в режимі експорт, проведенню товарознавчої оціни якості продукту, а також вивченню формальностей при переміщені пшениці на територію України в режимі імпорт. Дипломна робота виконана на 106 сторінках машинописного тексту, складається зі вступу, 5 розділів, висновків до розділів, загальних висновків, списку використаних джерел – 43 найменування, 7 додатків, 15 таблиць, 10 рисунків.
- ДокументДослідження асортименту і якості сокової продукції та її митне оформлення при переміщенні через митний кордон України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2023) Бендікова Катерина ВасилівнаКваліфікаційна робота магістра містить 112 сторінок, 17 таблиць, список літератури з 44 найменувань, 5 додатків. Метою виконання роботи є проведення аналізу ринку сокової продукції, дослідження їх асортименту і якості, митне оформлення при перетині митного кордону України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є п’ять зразків сокової продукції вітчизняних та іноземних виробників, що реалізуються в торговельних мережах України.. Завданням роботи передбачено дослідження ринку сокової продукції та факторів, що формують їх споживні властивості, дослідження асортименту і якості сокової продукції, здійснення митних формальностей при імпорті напою соковмісного, розгляд вимог охорони праці на об’єктах роздрібної торгівлі. За результатами роботи сформульовано висновки щодо стану ринку, асортименту та якості сокової продукції, митного оформлення при перетині митного кордону України. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах виробництва сокової продукції та підприємствах торгівлі як заходи зі покращення якості, підвищення конкурентоспроможності, розширення асортименту. Рік виконання роботи – 2023. Рік захисту роботи – 2023.
- ДокументДослідження впливу факторів фальсифікації парфумів на формування їх асортименту в сучасних реаліях та особливості їх переміщення через митний кордон України(ОНТУ, кафедра товарознавства та митної справи, 2022) Волкова КаролінаКваліфікаційна робота на тему: «Дослідження впливу факторів фальсифікації парфумів на формування їх асортименту в сучасних реаліях та особливості їх переміщення через митний кордон України», викладена на 147 сторінках, що містить 6 розділи, 12 ілюстрацій, 25 таблиць, 66 джерел в переліку посилань. Метою дипломної роботи ідентифікація та дослідження факторів формування сучасного асортименту парфумів, що реалізуються на ринку України. Об’єктом розгляду є жіночі парфумерні вироби, що реалізуються на ринку України та Австрії. Предмет роботи – компонентний склад та митні формальності при переміщенні парфумів через митний кордон України. У першому розділі представлені теоретичні аспекти якості парфумерних виробів, аналіз ринку, класифікаційні ознаки та асортиментна належність. Наведені способи фальсифікації та методи їх ідентифікації, а також компонентний склад як базовий спосіб фальсифікації. Визначено код парфумованої води згідно до української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності. У другому розділі розроблено алгоритм проведення досліджень, проведено аналіз асортиментної структури парфумерних рідин, що реалізуються в торговельних мережах м. Одеси та Австрії, представлені об’єкти та методи дослідження. У третьому розділі наведено аналіз маркуванням та пакуванням, сенсорний аналіз парфумів, що досліджувались та оцінка за фізико-хімічними показниками. Проведено комплексну оцінку якості парфумів. У четвертому розділі обєктами дослідження є однойменні парфуми, що реалізуються в різних країнах. Представлено результати ідентифікаційної оцінки парфумів за компонентним складом. В п’ятому розділі представлено процедуру обліку особи, яка під час провадження своєї діяльності є учасником відносин, що регулюються законодавством України з питань митної справи. Визначено країну походження парфумів, наведено розрахунки митної вартості та платежів при їх переміщенні в режимі імпорт. Складено технологічну схему митного контролю та митного оформлення. Шостий розділ містить правила застосування Належної виробничої практики та охорона праці в товарознавчих лабораторіях. За результатами роботи представлені висновки.
- ДокументДослідження відповідності гранолі нормативним вимогам та заходи регулювання експортно-імпортних операцій(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2023) Одерій Вікторія ВіталіївнаКваліфікаційна робота магістра містить 118 сторінок, 23 таблиці, 21 рисунок, список літератури з 46 найменувань. Метою написання кваліфікаційної роботи є дослідження якісних характеристик граноли на відповідність нормативним вимогам та особливості здійснення митних процедур при переміщенні через митний кордон України. Об’єктом дослідження обрано 5 зразків граноли різних торговельних марок, що надходять на вітчизняний ринок. Предметом дослідження виступають споживні властивості та нормативне забезпечення щодо якості регулювання митних процедур при переміщенні партії граноли через митний кордон України. В роботі представлені аналіз ринку граноли, вивчено споживні властивості, показники якості і дефекти граноли, розглянуто хімічній склад і харчова цінність граноли. Проведено товарознавчу оцінку граноли за фізико-хімічними, органолептичними та мікробіологічними показниками. Здійснено митні формальності при переміщенні партії граноли через митний кордон України. Рік виконання роботи - 2023 рік Рік захисту роботи - 2023 рік
- ДокументДОСЛІДЖЕННЯ ВІТЧИЗНЯНИХ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИХ ПІДХОДІВ ДО ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ ПРАЛЬНИХ ПОРОШКІВ І РЕГУЛЮВАННЯ ІМПОРТНИХ ОПЕРАЦІЙ В УКРАЇНІ(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Тарарака КатеринаКваліфікаційна робота магістра містить 121 сторінок, 23 таблиць, список літератури з 20 найменувань, 8 додатків. Метою кваліфікаційної роботи є дослідження безпечності синтетичних мийних засобів, що реалізуються на ринку України і технічне регулювання, що забезпечує якість та порядок здійснення митних формальностей. Об’єктом дослідження є пральні порошки вітчизняного і закордонного виробництва. Задачами роботи передбачено аналіз ринку прального порошку, в тому числі зовнішня торгівля, аналіз нормативної бази щодо оцінювання якості та безпечності пральних порошків, дослідження споживних властивостей, здійснення митних формальностей при переміщенні прального порошку через митний кордон України. За результатами роботи сформульовано висновки щодо якості і безпечності та асортиментного різновиду прального порошку, що надходить на вітчизняний ринок; проведено порівняльний аналіз відповідності пральних порошків вимогам нормативних документів, оформлено документи, необхідні при здійсненні митних формальностей пральних порошків; вивчено шкідливі чинники, що виникають під час виробництва та роботи із синтетичними мийними засобами. Одержані результати можуть бути використанні торговельними мережами та виробниками для удосконалення споживних властивостей прального порошку, також можуть слугувати корисним матеріалом для споживачів при виборі доброякісного товару. Рік виконання роботи – 2024 Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументДослідження ринку і оцінка якості сиркових виробів та особливості митного регулювання при перетині кордону України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Солтановська АнтонінаКваліфікаційна робота магістра містить 106 сторінок, 17 таблиць, список літератури з 39 найменувань. Метою виконання роботи є проведення аналізу ринку, дослідження асортименту та оцінка якості сиркових виробів, митне оформлення при перетині митного кордону України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є зразки сиркових виробів різних виробників, що реалізуються в торговельних мережах України. Завданням роботи передбачено дослідження ринку сиркових виробів, факторів що формують споживні властивості сиркових виробів, дослідження їх асортименту і якості, здійснення митних формальностей при експорті сиркових виробів, розгляд вимог охорони праці на об’єктах роздрібної торгівлі. За результатами роботи сформульовано висновки щодо стану ринку, асортименту та сиркових виробів, митного оформлення при перетині кордону України. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах виробництва молочної продукції, зокрема сиркових виробів, та підприємствах торгівлі, як заходи з покращення якості, підвищення конкурентоспроможності, розширення асортименту. Рік виконання роботи – 2024. Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументДослідження ринку, товарознавча оцінка якості та особливості митної експертизи пшеничної крупи в Україні(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Хіміч РостиславКваліфікаційна робота магістра містить 116 сторінок, 10 таблиць, список літератури з 64 найменувань, 3 додатки. Метою виконання роботи є проведення аналізу ринку халви соняшникової, дослідження її асортименту і якості, митне оформлення при перетині митного кордону України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є халва соняшникова, що реалізується в торговельних мережах України. Завданням роботи передбачено дослідження ринку халви соняшникової, факторів що формують її споживні властивості, дослідження асортименту і якості халви соняшникової, здійснення митних формальностей при імпорті халви соняшникової, розгляд вимог охорони праці на об’єктах роздрібної торгівлі. За результатами роботи сформульовано висновки щодо стану ринку, асортименту та якості халви соняшникової, митного оформлення при перетині кордону України. Результати наукової роботи можуть бути використані для розробки рекомендацій щодо вдосконалення якості пшеничної крупи, сприяючи підвищенню її конкурентоспроможності на внутрішньому та міжнародному ринках. Висновки дослідження сприяють оптимізації процесів митної експертизи, що є місцем для ефективного управління експортно-імпортними операціями. Крім того, напрацювання в рамках дослідження стануть основою для формування інформаційної бази, корисної для аграрних виробників, трейдерів та інших учасників, що дозволить їм адаптувати свою діяльність до ринкових умов і міжнародних стандартів. Рік виконання роботи – 2024. Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументДослідження розвитку агропромислових формувань в забезпеченні продовольчої безпеки України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2023) Шведова Олена ОлександрівнаКваліфікаційна робота магістра містить 167 сторінок, 59 таблиць, 7 рисунків, список літератури з 62 найменувань, 1 додатка. Метою виконання роботи є прогнозування розвитку агропромислових формувань на основі теорії їх дослідження. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають економічні відносини, які виникають в процесі трансформації агропромислових формувань. Завданням роботи передбачено дослідження еволюції трансформацій агропромислових формувань в Україні, побудова механізму управління створенням агропромислових формувань, надання рекомендацій щодо агропромислової інтеграції сільськогосподарських і промислових підприємств. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки стосовноо подальшого розвитку агропромислових формувань і забезпечення продовольчої безпеки. Одержані результати можуть бути використані у практичній діяльності підприємств агропромислового сектору різних організаційних форм, органів державної влади. Рік виконання роботи – 2023. Рік захисту роботи – 2023.
- ДокументДослідження розвитку зернового господарства України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2023) Денисюк Микита ГригорійовичКваліфікаційна робота магістра містить 104 сторінок, 8 таблиць, 28 рисунків, список літератури з 30 найменування. Метою роботи є підвищення ефективності господарсько-економічної діяльності підприємства розвитку зернового господарства України Для досягнення цієї мети нами поставлено низку завдань, а саме: дослідити наукові підходи до трактування сутності поняття «економічної ефективності», її місця і ролі у діяльності елеваторів; розглянути підходи до оцінювання розвитку зернового господарства України; проаналізувати сучасний стан зернового господарства України ; визначити основні шляхи підвищення економічної ефективності на підприємствах елеваторної промисловості та на цій основі розробити ряд практичних заходів. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження в роботі є дослідження розвитку зернового господарства України. В якості предмету дослідження обрано теоретико-методичні та практичні основи оцінки розвитку зернового господарства України. За результатами роботи сформульовано висновки щодо підвищення економічної ефективності підприємств елеваторної промисловості. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах елеваторної промисловості як заходи з підвищення ефективності діяльності. Pік виконaння pоботи 2023 Pік зaхисту pоботи 2023