076-Підприємництво, торгівля та біржова
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Нові надходження
Зараз показуємо 1 - 5 з 69
- ДокументАНАЛІЗ КОН’ЮКТУРИ РИНКУ ТА ОСОБЛИВОСТІ МІЖНОРОДНОЇ ТОРГІВЛІ ФРУКТОВИМИ ВИНАМИ(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Зварич ВікторіяКваліфікаційна робота магістра містить 115 сторінок, 25 таблиць, список літератури з 30 найменувань, 6 додатків. Метою виконання роботи є було визначення конюктури ринку та особливостей міжнародної торгівлі фруктовими винами. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є товарознавчі відносини між виробниками та митними органами України. Завданням роботи передбачено дослідження ринку фруктових вин, товарознавча оінка та митний контроль. За результатами роботи сформульовано висновки щодо поліпшення якості фруктових вин Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах , як заходи з підвищення конкурентоспроможності, розширення ринкової “ніші” та зміцнення їх іміджу. Рік виконання роботи – 2024. Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументАналіз ринку ювелірних виробів України (на прикладі кулонів релігійної спрямованості)(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Кулішова ДаріяКваліфікаційна робота магістра містить 134 сторінки, 12 таблиць, список літератури з 20 найменувань, 4 додатки. Метою виконання роботи є проведення аналізу ринку ювелірних виробів України (на прикладі кулонів релігійної спрямованості), дослідження їх асортименту і якості, товарознавче оцінювання якості. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є ювелірні вироби України (на прикладі кулонів релігійної спрямованості), що реалізується в торговельних мережах України. Завданням роботи передбачено дослідження ринку ювелірних виробів України (на прикладі кулонів релігійної спрямованості), дослідження асортименту і якості золотих виробів, здійснення товарознавчої оцінки якості, розгляд вимог охорони праці на об’єктах роздрібної торгівлі. За результатами роботи сформульовано висновки щодо стану ринку, асортименту та якості золотих виробів, товарознавчого оцінювання якості. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах торгівлі як заходи зі покращення конкурентоспроможності, розширення асортименту. Рік виконання роботи – 2024. Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументДослідження ринку, товарознавча оцінка якості та особливості митної експертизи пшеничної крупи в Україні(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Хіміч РостиславКваліфікаційна робота магістра містить 116 сторінок, 10 таблиць, список літератури з 64 найменувань, 3 додатки. Метою виконання роботи є проведення аналізу ринку халви соняшникової, дослідження її асортименту і якості, митне оформлення при перетині митного кордону України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є халва соняшникова, що реалізується в торговельних мережах України. Завданням роботи передбачено дослідження ринку халви соняшникової, факторів що формують її споживні властивості, дослідження асортименту і якості халви соняшникової, здійснення митних формальностей при імпорті халви соняшникової, розгляд вимог охорони праці на об’єктах роздрібної торгівлі. За результатами роботи сформульовано висновки щодо стану ринку, асортименту та якості халви соняшникової, митного оформлення при перетині кордону України. Результати наукової роботи можуть бути використані для розробки рекомендацій щодо вдосконалення якості пшеничної крупи, сприяючи підвищенню її конкурентоспроможності на внутрішньому та міжнародному ринках. Висновки дослідження сприяють оптимізації процесів митної експертизи, що є місцем для ефективного управління експортно-імпортними операціями. Крім того, напрацювання в рамках дослідження стануть основою для формування інформаційної бази, корисної для аграрних виробників, трейдерів та інших учасників, що дозволить їм адаптувати свою діяльність до ринкових умов і міжнародних стандартів. Рік виконання роботи – 2024. Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументДослідження споживних властивостей морозива та його митне оформлення при перетині кордону(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Мирза КатеринаКваліфікаційна робота магістра містить 103 сторінок, 17 таблиць, список літератури з 39 найменувань. Метою виконання роботи є проведення аналізу ринку морозива пломбір, дослідження асортименту та споживних властивостей морозива, митне оформлення при перетині митного кордону України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є зразки морозива пломбір різних виробників, що реалізуються в торговельних мережах України. Завданням роботи передбачено дослідження ринку морозива, факторів що формують споживні властивості морозива, дослідження їх асортименту і якості, здійснення митних формальностей при експорті морозива пломбір, розгляд вимог охорони праці на об’єктах роздрібної торгівлі. За результатами роботи сформульовано висновки щодо стану ринку, асортименту та якості морозива, митного оформлення при перетині кордону України. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах виробництва молочної продукції, зокрема морозива, та підприємствах торгівлі, як заходи з покращення якості, підвищення конкурентоспроможності, розширення асортименту. Рік виконання роботи – 2024. Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументАналіз ринку сиркових десертів, їх товарознавча оцінка та особливості митного оформлення при перетині кордону України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Болгарова АнастасіяКваліфікаційна робота магістра містить 155 сторінок, 30 таблиць, список літератури з 50 найменувань, 6 додатків. Метою дипломної роботи є аналіз ринку сиркових десертів та особливості митного оформлення при перетині митного кордону України. Об’єктом є десерти сиркові вітчизняного і закордонного виробництва. Завданням кваліфікаційної роботи передбачено аналіз сучасного стану розвитку імпортно-експортних операцій, дослідження методів контролю та вимог до якості десертів сиркових, проаналізувати асортимент та класифікацію сиркових десертів, оцінка відповідності пакування та маркування десертів сиркових, проведення органолептичної оцінки якості та фізико-хімічних показників згідно з ДСТУ 4503:2005, установити методологію визначення коду десертів сиркових відповідно до УКТЗЕД, визначити країни походження десертів сиркових та можливостей застосування преференційних заходів, а також аналіз потенційно небезпечних та шкідливих факторів на підприємстві. За результатами роботи сформульовано висновки щодо стану ринку сиркових десертів та їх митного оформлення при перетині митного кордону України. Рік виконання роботи - 2024 Рік захисту роботи – 2024.