076-Підприємництво, торгівля та біржова
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 076-Підприємництво, торгівля та біржова за Ключові слова "безпечність"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументДОСЛІДЖЕННЯ ВІТЧИЗНЯНИХ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИХ ПІДХОДІВ ДО ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ ПРАЛЬНИХ ПОРОШКІВ І РЕГУЛЮВАННЯ ІМПОРТНИХ ОПЕРАЦІЙ В УКРАЇНІ(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Тарарака КатеринаКваліфікаційна робота магістра містить 121 сторінок, 23 таблиць, список літератури з 20 найменувань, 8 додатків. Метою кваліфікаційної роботи є дослідження безпечності синтетичних мийних засобів, що реалізуються на ринку України і технічне регулювання, що забезпечує якість та порядок здійснення митних формальностей. Об’єктом дослідження є пральні порошки вітчизняного і закордонного виробництва. Задачами роботи передбачено аналіз ринку прального порошку, в тому числі зовнішня торгівля, аналіз нормативної бази щодо оцінювання якості та безпечності пральних порошків, дослідження споживних властивостей, здійснення митних формальностей при переміщенні прального порошку через митний кордон України. За результатами роботи сформульовано висновки щодо якості і безпечності та асортиментного різновиду прального порошку, що надходить на вітчизняний ринок; проведено порівняльний аналіз відповідності пральних порошків вимогам нормативних документів, оформлено документи, необхідні при здійсненні митних формальностей пральних порошків; вивчено шкідливі чинники, що виникають під час виробництва та роботи із синтетичними мийними засобами. Одержані результати можуть бути використанні торговельними мережами та виробниками для удосконалення споживних властивостей прального порошку, також можуть слугувати корисним матеріалом для споживачів при виборі доброякісного товару. Рік виконання роботи – 2024 Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументДослідження споживних властивостей та технічне регулювання дитячих зубних паст, що надходять на ринок України та їх митне оформлення(ОНТУ, кафедра товарознавства та митної справи, 2022) Войтенко КатеринаКваліфікаційна робота на тему: «Дослідження споживних властивостей та технічне регулювання дитячих зубних паст, що надходять на ринок України та їх митне оформлення » викладена на 163 сторінках, що містить 5 розділів, 26 ілюстрацій, 39 таблиць, 42 джерел в переліку посилань. Об’єктом розгляду є дитячі зубні пасти вітчизняного та закордонного виробництва. Предмет роботи – споживні властивості та нормативні документи, що регулюють якість та безпечність дитячих зубних зуб. Метою дипломної роботи є дослідження якісних характеристик та безпечності дитячих зубних паст, що реалізуються на ринку України, і технічне регулювання, що забезпечує якість та порядок здійснення митних формальностей. У першому розділі представлені основні чинники формування якості дитячих зубних паст, проаналізовано ринок, вивчено склад дитячих зубних паст. Наведено порівняльний аналіз чинних нормативно-правових документів, що регламентують якість та безпечність зубних паст, на підставі якого виявлено проблемні питання гармонізації нормативних документів та контролю якості дитячих зубних паст. У другому розділі представлені об’єкти та методи дослідження дитячої зубної пасти та аналіз структури асортименту в торговельних мережах України. У третьому розділі наведена товарознавча оцінка якості дитячих зубних паст, за маркуванням та пакуванням, органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показникам якості. Проведено комплексну оцінку якості споживних властивостей дитячих зубних паст, що досліджуються. Четвертий розділ містить інформацію про розробку класифікації дитячих зубних паст, нормативних вимог та методичних рекомендацій щодо методів та методик оцінювання якості. П’ятий розділ містить визначення країни походження, правові засади тарифного та нетарифного регулювання, визначення митної вартості, розрахування митних платежів, розробка технологічної схеми митного контролю та митного оформлення дитячої зубної пасти. Шостий розділ містить інформацію про норми та потенційно небезпечні ризики при виробництві зубних паст та правила застосування Належної виробничої практики За результатами роботи представлені висновки.
- ДокументКОМПЛЕКСНА ЕКСПЕРТНА ОЦІНКА ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ М’ЯСНИХ КОНСЕРВІВ І МИТНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ЕКСПОРТНО-ІМПОРТНИХ ОПЕРАЦІЙ В УКРАЇНІ(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Ізотова АнастасіяРобота викладена на 145 сторінках, що містить 5 розділів, 14 ілюстрацій, 26 таблиці та 43 джерела в переліку посилань. Об’єктом кваліфікаційної роботи є м’ясні консерви з яловичини різних виробників. Предметом кваліфікаційної роботи є показники якості м’ясних консервів та нормативне регулювання при їх переміщенні через митний кордон України. Мета кваліфікаційної роботи присвячена контролю якості та відповідності м’ясних консерв нормативним документам. У першому розділі представлено аналіз сучасного стану та перспективи розвитку ринку м’ясних консервів та зовнішню торгівлю, чинники формування якості та безпечності м’ясних консервів. Наведено порівняльний аналіз вітчизняних та міжнародних нормативно-правових документів, що регламентують якість та безпечність м’ясних консервів. У другому розділі представлений асортимент м’ясних консервів в торговельних мережах України, обґрунтування вибору об’єктів дослідження, їх характеристика та методи дослідження, методологія визначення коду згідно з Українським класифікатором товарів зовнішньоекономічної діяльності. У третьому розділі наведена оцінка повноти маркування і пакування м’ясних консервів, товарознавча оцінка за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними та показниками безпечності. Проведено сенсорний аналіз з використанням дескрипторно-профільного методу, також проведені комплексні дослідження споживних властивостей м’ясних консервів. У четвертому розділі представлені заходи нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності об’єктів дослідження при імпорті. Визначена країна походження, наведені розрахунки митних платежів та оформлені документи. П’ятий розділ містить інформацію щодо охорони праці: забезпечення нормованих показників мікроклімату, чистоти повітря при виробництві м’ясних консервів, нормованих значень шуму, ультразвуку та інфразвуку, пожежна безпека при виробництві.За результатами роботи представлені висновки та пропозиції. Ключові слова: м’ясні консерви, нормативні документи, товарознавча оцінка, показники якості, безпечність, митні формальності.