076-Підприємництво, торгівля та біржова
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 076-Підприємництво, торгівля та біржова за Ключові слова "асортимент"
Зараз показуємо 1 - 20 з 20
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАНАЛІЗ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ТЕМНОГО ПИВА, ЩО РЕАЛІЗУЄТЬСЯ В ТОРГОВЕЛЬНИХ МЕРЕЖАХ М. ОДЕСИ ТА ОСОБЛИВОСТІ МИТНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ПРИ ПЕРЕМІЩЕННІ ЧЕРЕЗ КОРДОН УКРАЇНИ(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Степаненко Дар’яКваліфікаційна робота магістра містить 193 сторінки, 5 розділів, 21 ілюстрацію, 55 таблиць, 74 джерел в переліку посилань та 8 додатків. Об’єктом розгляду є темне пиво вітчизняного та іноземного виробництва, які користуються попитом серед населення країни. Предметом роботи є споживні властивості пива, стан споживчого пакування, відповідність маркування, нормативна документація щодо якості пива та митного оформлення. Метою кваліфікаційної роботи є визначення конкурентоспроможності та митних формальностей при імпорті, вивчення ринку та створення бізнес-плану, забезпечення якості та забезпечення безпеки праці на підприємствах пивоварної галузі. В першому розділі проведений аналіз сучасного стану та перспектив розвитку імпортно-експортних операцій з пивом, розглянуті чинники, що впливають на якість пива, проведена класифікація асортименту та дослідження дефектів пива та їх причин. Другий розділ присвячений об'єктам та методам досліджень. Визначені об'єкти дослідження та застосовані методи для отримання необхідних даних. Також описана методологія визначення коду темного пива ТМ ""Vamberg"" відповідно до української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності. Третій розділ зосереджений на товарознавчій оцінці та митні формальності при імпорті темного пива. Описано характеристику асортименту, визначення коефіцієнту глибини і широти асортименту, оцінку пакування, маркування та якості темного пива за органолептичними та фізико-хімічними показниками. Також розрахована конкурентоспроможність асортименту темного пива та розглянуті заходи нетарифного регулювання та визначення країни походження. А також розраховано митну вартість, нараховано митні платежі та митне оформлення імпорту темного пива ТМ «Vamberg». Четвертий розділ спрямований на управління проектом запуску пивного торговельного бізнесу в місті Одеса. Визначене ефективне управління всіма ризиками у проектній діяльності, також загальну характеристику проекту. Розраховано маркетинговий план, організаційний план та фінансовий план та визначено, що відкриття магазину розливного пива «Хмільна мануфактура» є ефективним та прибутковим. А також оцінено ризики проекту. П’ятий розділ присвячений охороні праці. Проведений аналіз потенційно небезпечних та шкідливих факторів на підприємстві, розглянуте розміщення виробничого устаткування, забезпечення нормованих показників мікроклімату, освітлення, заходи та засоби захисту працюючих від ураження електричним струмом, вимоги безпеки під час експлуатації персонального комп'ютера, пожежовибухобезпека та шляхи евакуації. У висновках сформовані основні результати дослідження та надаються рекомендації щодо покращення якості темного пива, охорони праці та забезпечення безпеки на підприємстві. Ключові слова: темне пиво, асортимент, нормативні документи, якість, класифікація, митний контроль, бізнес-план. Рік виконання роботи – 2024 Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументАНАЛІЗ КОН’ЮКТУРИ РИНКУ ТА ОСОБЛИВОСТІ МІЖНОРОДНОЇ ТОРГІВЛІ ФРУКТОВИМИ ВИНАМИ(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Зварич ВікторіяКваліфікаційна робота магістра містить 115 сторінок, 25 таблиць, список літератури з 30 найменувань, 6 додатків. Метою виконання роботи є було визначення конюктури ринку та особливостей міжнародної торгівлі фруктовими винами. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є товарознавчі відносини між виробниками та митними органами України. Завданням роботи передбачено дослідження ринку фруктових вин, товарознавча оінка та митний контроль. За результатами роботи сформульовано висновки щодо поліпшення якості фруктових вин Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах , як заходи з підвищення конкурентоспроможності, розширення ринкової “ніші” та зміцнення їх іміджу. Рік виконання роботи – 2024. Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументАналіз ринку рослинних напоїв, дослідження їх споживних властивостей та митні формальності при перетині митного кордону України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2023) Пономар Віктор ВіталійовичКваліфікаційна робота магістра містить 104 сторінки, 14 таблиць, список літератури з 38 найменувань, 4 додатки. Метою виконання роботи є проведення аналізу ринку рослинних напоїв, дослідження їх споживних властивостей, митне оформлення при перетині митного кордону України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є п’ять зразків рослинних напоїв на основі вівса вітчизняних виробників, що реалізуються в торговельних мережах України. Завданням роботи передбачено дослідження ринку рослинних напоїв аналогів молока та факторів, що формують їх споживні властивості, дослідження асортименту і якості рослинних напоїв, здійснення митних формальностей при експорті рослинного напою, розгляд вимог охорони праці на підприємстві роздрібної торгівлі. За результатами роботи сформульовано висновки щодо стану ринку, асортименту та якості рослинних напоїв, митного оформлення при перетині кордону України. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах виробництва рослинних напоїв та підприємствах торгівлі як заходи зі покращення якості, підвищення конкурентоспроможності, розширення асортименту. Рік виконання роботи – 2023. Рік захисту роботи – 2023.
- ДокументАналіз ринку сиркових десертів, їх товарознавча оцінка та особливості митного оформлення при перетині кордону України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Болгарова АнастасіяКваліфікаційна робота магістра містить 155 сторінок, 30 таблиць, список літератури з 50 найменувань, 6 додатків. Метою дипломної роботи є аналіз ринку сиркових десертів та особливості митного оформлення при перетині митного кордону України. Об’єктом є десерти сиркові вітчизняного і закордонного виробництва. Завданням кваліфікаційної роботи передбачено аналіз сучасного стану розвитку імпортно-експортних операцій, дослідження методів контролю та вимог до якості десертів сиркових, проаналізувати асортимент та класифікацію сиркових десертів, оцінка відповідності пакування та маркування десертів сиркових, проведення органолептичної оцінки якості та фізико-хімічних показників згідно з ДСТУ 4503:2005, установити методологію визначення коду десертів сиркових відповідно до УКТЗЕД, визначити країни походження десертів сиркових та можливостей застосування преференційних заходів, а також аналіз потенційно небезпечних та шкідливих факторів на підприємстві. За результатами роботи сформульовано висновки щодо стану ринку сиркових десертів та їх митного оформлення при перетині митного кордону України. Рік виконання роботи - 2024 Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументАналіз ринку ювелірних виробів України (на прикладі кулонів релігійної спрямованості)(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Кулішова ДаріяКваліфікаційна робота магістра містить 134 сторінки, 12 таблиць, список літератури з 20 найменувань, 4 додатки. Метою виконання роботи є проведення аналізу ринку ювелірних виробів України (на прикладі кулонів релігійної спрямованості), дослідження їх асортименту і якості, товарознавче оцінювання якості. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є ювелірні вироби України (на прикладі кулонів релігійної спрямованості), що реалізується в торговельних мережах України. Завданням роботи передбачено дослідження ринку ювелірних виробів України (на прикладі кулонів релігійної спрямованості), дослідження асортименту і якості золотих виробів, здійснення товарознавчої оцінки якості, розгляд вимог охорони праці на об’єктах роздрібної торгівлі. За результатами роботи сформульовано висновки щодо стану ринку, асортименту та якості золотих виробів, товарознавчого оцінювання якості. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах торгівлі як заходи зі покращення конкурентоспроможності, розширення асортименту. Рік виконання роботи – 2024. Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументДослідження асортименту і якості сокової продукції та її митне оформлення при переміщенні через митний кордон України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2023) Бендікова Катерина ВасилівнаКваліфікаційна робота магістра містить 112 сторінок, 17 таблиць, список літератури з 44 найменувань, 5 додатків. Метою виконання роботи є проведення аналізу ринку сокової продукції, дослідження їх асортименту і якості, митне оформлення при перетині митного кордону України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є п’ять зразків сокової продукції вітчизняних та іноземних виробників, що реалізуються в торговельних мережах України.. Завданням роботи передбачено дослідження ринку сокової продукції та факторів, що формують їх споживні властивості, дослідження асортименту і якості сокової продукції, здійснення митних формальностей при імпорті напою соковмісного, розгляд вимог охорони праці на об’єктах роздрібної торгівлі. За результатами роботи сформульовано висновки щодо стану ринку, асортименту та якості сокової продукції, митного оформлення при перетині митного кордону України. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах виробництва сокової продукції та підприємствах торгівлі як заходи зі покращення якості, підвищення конкурентоспроможності, розширення асортименту. Рік виконання роботи – 2023. Рік захисту роботи – 2023.
- ДокументДослідження відповідності гранолі нормативним вимогам та заходи регулювання експортно-імпортних операцій(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2023) Одерій Вікторія ВіталіївнаКваліфікаційна робота магістра містить 118 сторінок, 23 таблиці, 21 рисунок, список літератури з 46 найменувань. Метою написання кваліфікаційної роботи є дослідження якісних характеристик граноли на відповідність нормативним вимогам та особливості здійснення митних процедур при переміщенні через митний кордон України. Об’єктом дослідження обрано 5 зразків граноли різних торговельних марок, що надходять на вітчизняний ринок. Предметом дослідження виступають споживні властивості та нормативне забезпечення щодо якості регулювання митних процедур при переміщенні партії граноли через митний кордон України. В роботі представлені аналіз ринку граноли, вивчено споживні властивості, показники якості і дефекти граноли, розглянуто хімічній склад і харчова цінність граноли. Проведено товарознавчу оцінку граноли за фізико-хімічними, органолептичними та мікробіологічними показниками. Здійснено митні формальності при переміщенні партії граноли через митний кордон України. Рік виконання роботи - 2023 рік Рік захисту роботи - 2023 рік
- ДокументДослідження ринку, товарознавча оцінка якості та особливості митної експертизи пшеничної крупи в Україні(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Хіміч РостиславКваліфікаційна робота магістра містить 116 сторінок, 10 таблиць, список літератури з 64 найменувань, 3 додатки. Метою виконання роботи є проведення аналізу ринку халви соняшникової, дослідження її асортименту і якості, митне оформлення при перетині митного кордону України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є халва соняшникова, що реалізується в торговельних мережах України. Завданням роботи передбачено дослідження ринку халви соняшникової, факторів що формують її споживні властивості, дослідження асортименту і якості халви соняшникової, здійснення митних формальностей при імпорті халви соняшникової, розгляд вимог охорони праці на об’єктах роздрібної торгівлі. За результатами роботи сформульовано висновки щодо стану ринку, асортименту та якості халви соняшникової, митного оформлення при перетині кордону України. Результати наукової роботи можуть бути використані для розробки рекомендацій щодо вдосконалення якості пшеничної крупи, сприяючи підвищенню її конкурентоспроможності на внутрішньому та міжнародному ринках. Висновки дослідження сприяють оптимізації процесів митної експертизи, що є місцем для ефективного управління експортно-імпортними операціями. Крім того, напрацювання в рамках дослідження стануть основою для формування інформаційної бази, корисної для аграрних виробників, трейдерів та інших учасників, що дозволить їм адаптувати свою діяльність до ринкових умов і міжнародних стандартів. Рік виконання роботи – 2024. Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументДослідження споживних властивостей морозива та його митне оформлення при перетині кордону(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Мирза КатеринаКваліфікаційна робота магістра містить 103 сторінок, 17 таблиць, список літератури з 39 найменувань. Метою виконання роботи є проведення аналізу ринку морозива пломбір, дослідження асортименту та споживних властивостей морозива, митне оформлення при перетині митного кордону України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є зразки морозива пломбір різних виробників, що реалізуються в торговельних мережах України. Завданням роботи передбачено дослідження ринку морозива, факторів що формують споживні властивості морозива, дослідження їх асортименту і якості, здійснення митних формальностей при експорті морозива пломбір, розгляд вимог охорони праці на об’єктах роздрібної торгівлі. За результатами роботи сформульовано висновки щодо стану ринку, асортименту та якості морозива, митного оформлення при перетині кордону України. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах виробництва молочної продукції, зокрема морозива, та підприємствах торгівлі, як заходи з покращення якості, підвищення конкурентоспроможності, розширення асортименту. Рік виконання роботи – 2024. Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументДослідження споживних властивостей та технічне регулювання дитячих зубних паст, що надходять на ринок України та їх митне оформлення(ОНТУ, кафедра товарознавства та митної справи, 2022) Войтенко КатеринаКваліфікаційна робота на тему: «Дослідження споживних властивостей та технічне регулювання дитячих зубних паст, що надходять на ринок України та їх митне оформлення » викладена на 163 сторінках, що містить 5 розділів, 26 ілюстрацій, 39 таблиць, 42 джерел в переліку посилань. Об’єктом розгляду є дитячі зубні пасти вітчизняного та закордонного виробництва. Предмет роботи – споживні властивості та нормативні документи, що регулюють якість та безпечність дитячих зубних зуб. Метою дипломної роботи є дослідження якісних характеристик та безпечності дитячих зубних паст, що реалізуються на ринку України, і технічне регулювання, що забезпечує якість та порядок здійснення митних формальностей. У першому розділі представлені основні чинники формування якості дитячих зубних паст, проаналізовано ринок, вивчено склад дитячих зубних паст. Наведено порівняльний аналіз чинних нормативно-правових документів, що регламентують якість та безпечність зубних паст, на підставі якого виявлено проблемні питання гармонізації нормативних документів та контролю якості дитячих зубних паст. У другому розділі представлені об’єкти та методи дослідження дитячої зубної пасти та аналіз структури асортименту в торговельних мережах України. У третьому розділі наведена товарознавча оцінка якості дитячих зубних паст, за маркуванням та пакуванням, органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показникам якості. Проведено комплексну оцінку якості споживних властивостей дитячих зубних паст, що досліджуються. Четвертий розділ містить інформацію про розробку класифікації дитячих зубних паст, нормативних вимог та методичних рекомендацій щодо методів та методик оцінювання якості. П’ятий розділ містить визначення країни походження, правові засади тарифного та нетарифного регулювання, визначення митної вартості, розрахування митних платежів, розробка технологічної схеми митного контролю та митного оформлення дитячої зубної пасти. Шостий розділ містить інформацію про норми та потенційно небезпечні ризики при виробництві зубних паст та правила застосування Належної виробничої практики За результатами роботи представлені висновки.
- ДокументЕкспертна оцінка якості чорного шоколаду та митні процедури при перетині митного кордону України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2023) Заболотна Олена СтепанівнаКваліфікаційна робота магістра містить 111 сторінок, 34 таблиць, список літератури з 46 найменувань, 12 додатків Метою кваліфікаційної роботи є дослідження якісних характеристик та безпечності шоколаду чорного, що реалізуються на ринку України, і технічне регулювання, що забезпечує якість та порядок здійснення митних формальностей. Об’єктом розгляду є чорний шоколад вітчизняного та закордонного виробництва. Завданням роботи передбачено дослідження якості шоколаду та оформлення товару на митниці. За результатами роботи сформульовано висновки щодо поліпшення якості шоколаду на ринку України Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах, як заходи з підвищення конкурентоспроможності, розширення ринкової “ніші” та зміцнення їх іміджу. Рік виконання роботи – 2023. Рік захисту роботи – 2023.
- ДокументОцінювання якості макаронних виробів спіральної форми вітчизняного і закордонного виробництва та митні процедури при переміщені через митний кордон України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2023) Балабан Юлія МихайлівнаКваліфікаційна робота магістра містить 101 сторінок, 10 таблиць, список літератури з 45 найменувань, 12 додатків. Метою виконання роботи є було проведення оцінки якості макаронних виробів спіральної форми вітчизняного і закордонного виробництва та вивчення митних формальностей при переміщенні через МКУ. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є товарознавчі відносини між виробниками та митними органами України. Завданням роботи передбачено дослідження якості макароних виробів та оформлення товару на митниці. За результатами роботи сформульовано висновки щодо поліпшення якості макароних виробів Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах , як заходи з підвищення конкурентоспроможності, розширення ринкової “ніші” та зміцнення їх іміджу. Рік виконання роботи – 2023. Рік захисту роботи – 2023.
- ДокументТехнічне регулювання та комплексна оцінка якості та безпечності дитячих іграшок для немовлят, що формують експортно-імпортний потенціал України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2023) Оноприюк Лілія ВалентинівнаКваліфікаційна робота магістра містить 115 сторінок, 20 таблиць, 18 рисунків, список використаних джерел з 43 найменувань, 5 додатків. Метою кваліфікаційної роботи - комплексне товарознавче дослідження дитячих іграшок, що надходять на вітчизняний ринок, на підставі чинного нормативно-технічного забезпечення, в вивчення митних процедур при їх переміщенні через митний кордон України. Об'єктом дослідження обрані брязкальці для немовлят з пластичних мас, що надходять на вітчизняний ринок. Предмет дослідження: споживні властивості іграшок для немовлят та технічне регулювання оцінки якості та їх переміщенні через митний кордон України. В роботі проведений аналіз ринку іграшок та перспективи імпортно-експортних операцій, вивчено класифікацію іграшок за різними методиками, проведено аналіз вітчизняних та міжнародних нормативних документів щодо оцінювання якоста та безпечності іграшок, проведені дослідження споживаних властивостей та проведена комплексна оцінка якості та безпечності іграшок для немовлят, здійснено митні формальності при імпорті іграшок. За результатами роботи сформульовано висновки щодо комплексної якості і безпечності іграшок для немовлят та особливостей здійснення митних формальностей при їх переміщенні через митний кордон України. Одержані результати можуть бути використанні торговельними мережами та виробниками для удосконалення споживних властивостей іграшок, також можуть слугувати корисним матеріалом для споживачів при вибору іграшок для дітей. Рік виконання роботи – 2023. Рік захисту роботи – 2023.
- ДокументТоварознавча оцінка гранатового нектару та особливості митного регулювання в Україні(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Черватюк КатеринаКласифікаційна робота магістра містить 151 сторінок, 49 таблиць, 7 рисун- ків, список використаних джерел з 58 найменувань, 6 додатків. Метою виконання роботи є дослідження споживчих властивостей гранато- вого нектару та його особливості митного регулювання в Україні. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є гранатовий нектар вітчизня- ного ті іноземного виробництва, торгових марок: «Jaffa», «Rich» «Sandora», «Delicios» та «Cido». Завданням роботи передбачено дослідження якості гранатового нектару, зокрема його хімічного складу, органолептичних та фізико-хімічних показників, а також визначення основних показників безпеки для споживачів. Окремо розгля- нуто аспекти митного регулювання експорту гранатового нектару з України, зок- рема процедурам експорту, вимогам до сертифікації, оформленню експортних до- кументів та тарифним умовам. Оцінено відповідність продукції міжнародним ста- ндартам безпеки та якості для забезпечення успішного виходу на зовнішні ринки. За результатами роботи сформульовано висновки щодо підвищення яко- сті гранатового нектару на українському та міжнародному ринку шляхом удоско- налення процедур експорту, зокрема оптимізації сертифікації та спрощення мит- ного оформлення, що сприятиме полегшенню доступу до нових ринків. Рік виконання роботи – 2023-2024 Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументТоварознавча оцінка джемів, що реалізується в торговельній мережі м. Одеси та митні процедури при переміщені їх через митний кордон України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2023) Мазуркевич Владислав МиколайовичКваліфікаційна робота магістра містить 99 сторінок, 17 таблиць, список літератури з 35 найменувань, 8 додатків. Метою виконання роботи є було проведення товарознавчої оцінки якості джемів та вивчення митних формальностей при переміщенні через МКУ. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є товарознавчі відносини між виробниками та митними органами України. Завданням роботи передбачено дослідження якості джемів та оформлення товару на митниці. За результатами роботи сформульовано висновки щодо поліпшення якості джемів, роботи митниці та оформлення відповідних документів. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах , як заходи з підвищення конкурентоспроможності, розширення ринкової “ніші” та зміцнення їх іміджу. Рік виконання роботи – 2023. Рік захисту роботи – 2023.
- ДокументТоварознавча оцінка пастильних виробів та митні процедури при їх переміщенні через кордон України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2023) Чікунда Олександра МиколаївнаКваліфікаційна робота магістра містить 136 сторінок, 26 таблиць, список літератури з 41 найменувань, 6 додатків. Мета виконання роботи полягає в товарознавчій оцінці пастильних виробів та митних процедурах при їх переміщенні через кордон України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є пастильні вироби зі смаком полуниці п`яти торгових марок («Сетно», «Alexis», «Без Цукру», «Еконяшки», «Карпатська пастила») представлені у трьох мережах роздрібної торгівлі («Сільпо», «Eco Lavka» та «Rozetka»). Завданням роботи передбачено аналіз ринку фруктово-ягідних кондитерськиї виробів; формування їх споживних властивостей; аналіз асортименту товару, що реалізується в торговельних мережах м. Одеси; виконати порівняльну оцінку якості товару; визначити митні формальності при експорті та зазначити умови охорона праці. За результатами роботи сформульовано висновки стану ринку, асортимента та якості пастильних виробів та митні процедури при їх переміщенні через кордон України. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах виробнитцва пастильних виробів як заходи покращення якості, підвищення конкурентоспроможності та рощширення асортименту. Рік виконання роботи – 2023. Рік захисту роботи – 2023.
- ДокументТоварознавча оцінка печива пісочного та митні процедури при переміщенні його через митний кордон України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2023) Шишлюк Вікторія РусланівнаДипломна робота складається з п'яти розділів, включає висновки до чотирьох розділів, загальні висновки і рекомендації, 9 рисунків, одинадцять таблиць та список літератури, що включає 50 джерел. Зміст роботи розгорнуто на 105 сторінках друкованого тексту. У вступі обґрунтована актуальність обраної теми, визначена мета і завдання дослідження. Вказані об'єкт і предмет дослідження у другому розділі. Перший розділ проаналізовано сучасний стан ринку пісочного печива, його споживні властивості, показники якості, виявлено дефекти, розглянуто харчову цінність та наведено нормативні та законодавчі вимоги щодо оцінювання якості та безпечності цього виду випічки. Другий розділ включає опис об'єктів та методів дослідження. У третьому розділі проводиться товарознавча оцінка пісочного печива відповідно до нормативних документів. Четвертий розділ розкриває питання, пов’язані із здійсненням митних формальностей при експорті печива пісочного. У п'ятому розділі визначено основні положення з охорони праці у сфері товарознавства.
- ДокументТоварознавча оцінка пшеничного борошна, що реалізується в торговельній мережі м. Одеси та митні процедури при переміщенні його через митний кордон України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2023) Лембас Володимир ОлександровичКваліфікаційна робота магістра містить 108 сторінок, 16 таблиць, список літератури з 35 найменувань, 8 додатків. Метою виконання роботи є проведення товарознавчої оцінки якості борошна пшеничного та вивчення митних формальностей при переміщенні через МКУ. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є товарознавчі відносини між виробниками та митними органами України. Завданням роботи передбачено дослідження якості пшеничного борошна та оформлення товару на митниці. За результатами роботи сформульовано висновки щодо поліпшення якості борошна пшеничного Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах , як заходи з підвищення конкурентоспроможності, розширення ринкової “ніші” та зміцнення їх іміджу. Рік виконання роботи – 2023. Рік захисту роботи – 2023.
- ДокументТоварознавча оцінка сирів типу брі та їх митне оформлення при переміщенні через митний кордон України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2023) Лебідь Наталія ЮріївнаРобота викладена на 116 сторінках, що містить 5 розділів, 7 ілюстрацій, 22 таблиці, 59 інформаційних джерел та 3 додатка. Об’єктом розгляду є продукт ""Сир м'який типу ""Брі"" вітчизняного та іноземного виробництва. Предмет роботи – споживчі властивості та нормативні документи, що регулюють якість та безпечність продукту ""Сир м'який типу ""Брі"". Метою кваліфікаційної роботи є дослідження якісних характеристик та безпечності харчового продукту "" Сир м'який типу ""Брі"", що реалізуються на ринку України і порядок здійснення митних формальностей. У першому розділі представлено аналіз сучасного стану ринку та перспективи розвитку імпортно-експортних операцій відносно сиру, основні чинники формування якості продукту ""Сир м'який типу ""Брі"", вивчено склад продукту, особливості технології виробництва, показники якості. У другому розділі представлені об’єкти та методи дослідження сиру м'якого типу Брі, методологія визначення коду згідно до УКТЗЕД. У третьому розділі наведено аналіз структури асортименту сиру в торговельних мережах м. Одеси, товарознавча оцінка якості сиру Брі, за маркуванням та пакуванням, органолептичними, фізико-хімічними показникам. Четвертий розділ містить визначення митних формальностей при переміщенні товару через митний кордон України. П'ятий розділ містить заходи щодо охорони праці та безпечної евакуації персоналу під час пожежі, вимоги до мікроклімату, освітлення, вимоги безпеки під час експлуатації комп’ютера та інші.
- ДокументТоварознавча оцінка цукру, що реалізується в торговельній мережі м.Одеси та митні процедури при переміщені його через митний кордон України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2023) Фурлєй Віктор ВолодимировичКваліфікаційна робота магістра містить 99 сторінок, 17 таблиць, список літератури з 33 найменувань, 8 додатків. Метою виконання роботи є було проведення товарознавчої оцінки якості цукру та вивчення митних формальностей при переміщенні через МКУ. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є товарознавчі відносини між виробниками та митними органами України. Завданням роботи передбачено дослідження якості цукру та оформлення товару на митниці. За результатами роботи сформульовано висновки щодо поліпшення якості цукру, роботи митниці та оформлення відповідних документів. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах , як заходи з підвищення конкурентоспроможності, розширення ринкової “ніші” та зміцнення їх іміджу. Рік виконання роботи – 2023. Рік захисту роботи – 2023.