G11 (133) - Галузеве машинобудування
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд G11 (133) - Галузеве машинобудування за Ключові слова "гідротермічна обробка зерна"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументМодернізація і ІТ-сервіс роботи пропарювача зерна(ОНТУ, кафедра технологічного обладнання зернових виробництв, 2023) Данілов ОлегГідротермічна обробка є основним методом, що забезпечує управління технологічними властивостями зерна при переробці вівса і гречки. Пропарювання істотно змінює структуру зерна, тим самим зміцнюючи його ядро. Цьому сприяють, в основному, процеси клейстеризації крохмалю і денатурації білкової матриці. Метою дипломного проекту є розробка такої конструкції пропарювача, яка дозволяє досягти рівномірності пропарювання продукту при перемішуванні і зміні експозиції роботи робочого органу шляхом регулювання кількості обертів транспортуючого шнеку. Для досягнення поставленої мети пропонується: - виконати огляд сучасного стану питання в області теми дипломного проекту; - зображати опис технологічного процесу та потокової лінії, технологічні вимоги до сировини, напівфабрикатів та готової продукції; - виконати критичний огляд конструкцій пропарювача зерна, функціональних схем, їх класифікацію, опис патентів та винаходів; - провести дослідження і пропарювання зерна, технологічні процеси, які проходять в робочій камері; - виявити необхідні розрахунки - технологічний, кінематичний, силовий; - визначити економічну ефективність розробленої конструкції. Сучасна автоматизація на більшості українських круп’яних та комбікотових підприємствах дозволяє управляти технологічними процесами, наприклад за допомогою таких систем як SMART-INDIVIDUAL. При цьому, багато процесів регулюються в режимі, що вимагає досить високої кваліфікації обслуговуючого персоналу.
- ДокументУдосконалення та ІТ-сервіс процесу гідротермічної обробки зерна(ОНТУ, кафедра технологічного обладнання зернових виробництв, 2024) Буланий ОлександрНайбільш поширеними способами гідротермічної обробки у круп'яному виробництві є зволоження пропарювання, сушіння, охолодження та вологознімання. При цьому, волого-теплової обробки піддаються не тільки круп'яні культури, а й продукти їх переробки, що суттєво впливає на покращення їх зовнішнього вигляду, смакових харчових властивостей, а також стійкості при зберіганні. Гідротермічна обробка злакових и крупяних культур здійснюється за допомогою апаратів, до яких відносять підігрівачі, кондиціонери, для теплової обробки круп'яних культур використовують пропарювачі. Метою кваліфікаційної роботи є розробка такої конструкції пропарювача, яка дозволяє досягти рівномірності пропарювання продукту при перемішуванні і зміні експозиції роботи робочого органу. Необхідно підкреслити важливість використання технічних засобів автоматизації. Автоматизація на більшості українських круп’яних, борошномельних, елеваторних та інших підприємствах дозволяє управляти технологічними процесами, наприклад за допомогою таких систем як SMART-INDIVIDUAL. При цьому, багато процесів регулюються в режимі, що вимагає досить високої кваліфікації обслуговуючого персоналу.