Перегляд Удосконалення процесів та обладнання харчових та хімічних виробництв (Improvement of processes and equipment of food and chemical industries) за Ключові слова "beet pulp"
У статті представлено результати експериментальних досліджень кінетики та динаміки фільтраційного сушіння бурякового жому, як сировини для виробництва цінних кормів засіб для жуйних тварин. Одержано та проаналізовано графічні залежності зміни вологовмісту бурякового жому в часі за різних параметрів теплового агента ( температури та швидкості ) і висоти шару. Встановлено, що процес сушіння бурякового жому відбувається у другому періоді, а лімітуючою стадією є внутрішньодифузійне масоперенесення. Запропоновано технологічні параметри процесу за
допустимої температури нагріву бурякового жому без погіршення його якісних показників та високій інтенсивність процесу сушіння.