131 - Прикладна механіка
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 131 - Прикладна механіка за Ключові слова "кришка"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВплив тривалості зберігання продукції на стан системи закупорювання скляної тари(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Шпак СергійВ магістерській роботі наводиться силовий та математичний аналіз процесу відкриття скляної тари типу ІІІ та системи Твіст-офф. Для оцінки стану системи закупорювання під час зберігання продукції використано кри- терій надійності герметизації скляної тари, який раніше використовувався для аналогічної оцінки в кінці процесу закупорювання. Експериментальним шляхом визначено коефіцієнти тертя в ущільненні та в нарізці затвора під час відкриття тари, тобто в процесі зберігання проду- кції. Дані коефіцієнти тертя необхідні для визначення критерію надійності ге- рметизації скляної тари під час зберігання продукції. Дослідження показали, що коефіцієнти тертя змінюють свої значення порівняно з процесом закупо- рювання. Досліджено як і за рахунок чого змінюється герметизація затворів після теплової обробки продукції. Зокрема як процес стерилізації продукції впливає на характер контакту в ущільненні затвору. Виконано порівняння величини критерію на різних етапах перетворень в затворах скляної тари яке показало, що герметизація затворів після стерилізації консервів загалом покращується.
- ДокументЕнеpгетичні acпекти втpaти cтійкоcті мембpaн cкляної тapи тa безпекa зaкупоpювaння вишневої олії(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Григорчук ОлександрВ роботі виконано дослідження форм рівноваги мембран кришок кон-сервної скляної тари. В критичному огляді літератури розглянуто основні си-стеми закупорювання скляної тари і серед них головним чином ті в яких ви-користовуються кришки з мембранами. Розглянуто методи теплової обробки продукції. Описана лінія виробництва консервів, на прикладі виробництва яблуч-ного соку для дитячого харчування, в яких використовуються кришки з мем-бранами. Показано особливості функціонування мембран на різних етапах заку-порювання та оброблення харчової продукції в скляній упаковці а також в процесі зберігання готової продукції. Теоретично описано процес закупорю-вання скляної тари і його вплив на функціонування мембран. Експериментально визначено додатковий прогин центра мембрани під дією вакууму в тарі. Наведено вивід розрахункового рівняння повної енергії системи мембрани згідно теорії пластин і оболонок. Шляхом комп’ютерного моделювання отримано графіки енергетичних рівнів в станах рівноваги мембрани. Виконано аналіз і пояснення енергетич-них рівнів в станах рівноваги мембрани.