181-Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 181-Харчові технології за Ключові слова "Pinot Noir"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументУдосконалення технології виготовлення столових вин в умовах виноробні VINOMAN за допомогою сенсорного аналізу(ОНТУ, кафедра технології вина та сенсорного аналізу, 2023) Пекур ХристинаКваліфікаційна робота складається з 114 сторінок печатного тексту, 15 слайдів ілюстративного матеріалу, 15 таблиць, 25 малюнків, 33 викорстаних джерела, 12 додатків. Метою роботи є дослідження сенсорного аналізу сортових столових сухих червоних вин Pinot Noir з трьох різних українських теруарів, а саме визначення органолептичних показників столових вин Pinot Noir виноробні VINOMAN з трьох різних теруарів (Болградський, Ренійський, Ізмаїльский) та удосконалення технології виробництва столових червоних сухих вин Pinot Noir виноробні VINOMAN з трьох різних теруарів. У роботі досліджена історія виникнення та виробництва вина; сучасний стан на ринку України та світу; проведений аналіз технології виробнитцва столових вин на базі обраної виноробні; вирішено завдання відбору експертів – випробувачів для проведення сенсорного аналізу вина з метою органолептичного профілювання з відбором дискрипторів та шкал за обраним протоколом та формою дегустаційних листів балового методу, створення сенсорного профілю; проведена сенсорна оцінка столових червоних вин обраної виноробні; розрахований інноваційний бюджет наукового дослідження сенсорного аналізу столових червоних вин Pinot Noir VINOMAN з трьох теруарів. Для удосконалення технології виробництва столового червоного вина було запропоновано проведення ЯМБ та витримки у дубових барріках зі скельного дубу протягом орієнтовно 9 місяців. Можна констатувати доцільність виділення Ізмаїльского терруару як найперспективнішого для виробництва витриманих вин Піно Нуар високої якості. Роботу з удосконалення технології виробництва столових червоних вин слід продовжити.