181-Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 181-Харчові технології за Ключові слова "Alveolab CHOPIN"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументУдосконалення методів оцінки функціонально-технологічних показників зерна та борошна(ОНТУ, кафедра технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів, 2023) Ковальчук АннаПредставлена кваліфікаційна робота на тему: «Удосконалення методів оцінки функціонально-технологічних показників зерна та борошна» виконана у рамках кафедрального комплексного дипломного проекту «Удосконалення методів оцінки якості зерна та борошна на зернопереробних підприємствах». На сьогоднішній день зернопереробна промисловість потребує впровадження інновацій та новітніх методів оцінки якості зерна для виходу підприємств на новий рівень та сати більш конкурентноспроможними на міжнародному ринку. В нашому впадку, актуальність теми полягає в використанні унікального методу SRC для прогнозування функціональності борошна в борошномельному виробництві та на хлібопекарських підприємствах. У даній дипломній роботі проведено порівняльний аналіз та співвідношення методу SRC з існуючими методами оцінки якості з можливістю подальшого удосконалення цих процесів на сучасних зернопереробних підприємствах. В роботі зроблено дослідження борошна вищого та першого соту по базовим показникам ( загальна водопоглинальна здатність, визначення зольності, клейковини та крохмалю в борошні)та методу SRC. Проведено кореляційний аналіз та оцінку отриманих даних для подальшого використання методу SRC, як практичного, швидкого, доступного та сучасного методу у виробництві. У ході проведення дослідження використовувалися основні наукові методи, такі як аналіз наукової літератури, синтез, узагальнення та систематизація матеріалів, методи математичної обробки отриманих результатів, порівняння та аналіз, нормативний підхід, а також емпірико-теоретичний загальнонауковий метод, який включав опис, графічні та табличні способи. Для розрахунку та підбору технологічного обладнання використані наступні дані: добова продуктивність заводу дорівнює продуктивності розмельного відділення – 150 т/добу, але розрахунок обладнання для зерноочисного відділення розраховано на 240 т/добу, щоб була можливість швидкого очищення і, можливістю роботи очищення вночі – коли тарифи дешевші. Окрім цього описано та проведено розрахунки техніко-економічного обґрунтування та визначені основні техніко-економічні показники проекту. Після впровадження інноваційного методу оцінки якості зерна за результатами науково-технічної роботи, борошномельний завод, очікується додатковий прибуток у розмірі 2037 тис. грн.. Строк окупності інвестицій на проведення НДР – 1,3 роки. Загальний об'єм кваліфікаційной роботи 116 сторінок, 18 рисунків, 19 таблиць, 59 бібліографічних найменувань, 6 листів графічного матеріалу. В процесі досліджень, за отриманимими результами, було опубліковано 3 тетезиси в наукових виданнях [57,59].