181-Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 181-Харчові технології за Ключові слова "а також метод створення сенсорного профілю"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументУдосконалення технології червоних столових вин з винограду сорту Одеський чорний за допомогою методів сенсорного аналізу(ОНТУ, кафедра технології вина та сенсорного аналізу, 2023) Назаренко ОленаВ кваліфікаційній роботі досліджені червоні столові вина з автохтонного сорту винограду Одеський чорний, а саме: ситуація на ринку, правове регулювання виробництва червоних столових вин, технологія виробництва. Також на основі методів сенсорного аналізу підготовлено сенсорний профіль таких вин та запропоновано удосконалення технології їх виробництва. Метою роботи є аналіз вин червоних столових з автохтонного винограду сорту Одеський чорний, вироблених в різних регіонах України та створення сенсорного профілю таких вин. Для досягнення встановленої мети були визначенні такі завдання: дослідити зразки червоних столових вин з сорту винограду Одеський чорний; визначити характерні ароматичні дескриптори червоних столових вин з сорту винограду Одеський чорний; удосконалити технологічну схеми виробництва. В ході дослідження застосовувалися такі методи сенсорного аналізу: розрізняльний метод "А" - "Не А", метод балової оцінки, а також метод створення сенсорного профілю. Кваліфікаційна робота складається з 103 сторінок друкованого тексту , 17 слайдів ілюстративного матеріалу, 10 таблиць, 28 рисунків, 64 використаних літературних джерел, 5 додатків.