181-Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 181-Харчові технології за Ключові слова "абрикос"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозробка технології виробництва нектарів без цукру(ОНТУ, кафедра Біоінженерії і води, 2022) Платонова ОленаСеред асортименту фруктових напоїв значне місце займають нектари. Це напої, які отримують змішуванням соків прямого віджиму, концентровані соки та пюре. Фруктова частина в таких напоях складає 25-50 %. Вагомий вміст цукру знижує біологічну цінність, а висока концентрація цукру в сиропах ставить їх споживання в обмежених кількостях. Заміна цукрового сиропу на інші солодкі вуглеводи в клітині, заміщення підвищує біологічну цінність напою. В якості замінника цукрового сиропу нами запропоновано використання зернових сиропів, які вирізняються високим вмістом амінокислот фенольних сполук, мінеральних речовин. Технологія зернових сиропів, розроблена проф. Домарецьким В.М., описана характеристика сиропів та їх хімічний склад. Метою кваліфікаційної роботи є: 1) розробка рецептури нових напоїв на основі зернових сиропів; 2) розрахунки концентрацій біологічно активних речовин в напої. В якості показника високої біологічної вартості напоїв використовували вміст вітамінів та наближення їх до рекомендованих норм; 3) розробка технології нектарів на основі різної фруктової сировини (абрикос, яблука, вишня) та зернових сиропів. Робота представляє інтерес для виробників напоїв з високою біологічною цінністю.