151 - Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 151 - Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології за Ключові слова "властивості тіста"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПідвищення ефективності підтримки прийняття рішень при управлінні замісом тіста в умовах коливань якості борошна(ОНАХТ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2021) Гаджилеу, МиколаНезважаючи на просту технологічну схему і добре відому технологію хлібобулочних виробів, виробництво хліба можна віднести до виробництв середньої складності в харчовій промисловості, а за природою перетворень, що відбуваються в сировині, напівфабрикатах і готовій продукції - до досить складним мікробіологічним, біохімічним, фізико-хімічним, масообмінним, теплообмінним і механічним процесам. Якість хліба формується низкою факторів, до яких відносять якість нормативно-технічної документації, якість сировини, технологічного процесу і технологічного обладнання, якість праці виробників, якість зберігання, транспортування і реалізації продукції, а також якість споживання виробів, тобто якість виробництва і якість після виробничих умов існування продукції. Порушення бодай одного з цих факторів призводить до одержання недоброякісної продукції. Важливою особливістю виробництва хліба є істотний вплив характеристик сировини, що переробляється, на показники якості готової продукції. Тому велика увага приділяється процесам логістичної підготовки сировини та замісу тіста. Основним агрегатом в процесі замісу є тістомісильна машина. В ній існує можливість вибору великої кількості різних програм. В умовах значних коливань показників сировини, обрана програма повинна сприяти досягненню оптимальних структурних властивостей тіста для забезпечення стабільно високої якості хлібобулочних виробів.