181-Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 181-Харчові технології за Ключові слова "zero waste технології"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроект вегетаріанського кафе для ресторанного комплексу «Ukranian Local Food Festival» для розвитку потенціалу Одеського регіону(ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2024) Назарова Єлизавета ВалеріївнаВегетаріанське кафе-фудкорт знаходиться в межах ресторанного комплексу «Ukranian Local Food Festival» у місті Одеса, в Хаджибейському районі міста. В кваліфікаційній роботі розроблено проект кафе-фудкорту швидкого харчування для вегетаріанців на 60 місць. В проектованому закладі впроваджено меню вегетаріанської, здорової кухні, а також деякі сезонні страви та напої. Заклад пропонує організацію швидкого харчування та комфортний формат відпускання страв з собою. Також відмінною рисою кафе є філософія екологічного харчування та екологічного виробництва страв, що підтверджується програмою Zero-Waste, використанням біорозкладного, екологічно чистого посуду, раціональним сортуванням харчових відходів та сміття. До основної направленості меню відносяться страви, приготовані на грилі, рибні страви, запечені овочі, деякі страви із середземноморської кухні. В закладі створені умови для комфортного споживання страв, є дитячий куточок, окрім цього в проектованому ресторанному комплексі пропонується до введення дитячий майданчик власно на території комплексу ззовні. Місце розташування комплексу ресторанів обрано з урахуванням комфортної локації для відпочинку, (невеликий гай на виїзді з міста), з урахуванням комфортної логістики та популярності місця, (аеропорт, житлові масиви поблизу). Інтер’єр кафе виконаний в спокійних природних тонах, з елементами стилів рустік та лофт, що підкреслить еко-напрямленість закладу. В якості елементу декору пропонується також невелике панно-стіна, зроблене з використаних скляних пляшок і яке повністю вписується в концепцію закладу з напрямком мінімізувати відходи та повторно використовувати матеріали.