G13 (181) -Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд G13 (181) -Харчові технології за Ключові слова "5 % жирності"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозроблення процедур управління безпечністю виробництва йогурту з сиропом «Чорниця» 1,5% в умовах ТОВ «Міськмолзавод №1», м. Одеса(ОНТУ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2025) Третьякова АнастасіяАктуальність Питні йогурти – це кисломолочні продукти з рідкою консистенцією, які виробляють із застосуванням двох видів заквасочних культур: термофільних молочнокислих стрептококів і болгарської молочнокислої палички. У сучасних умовах розвитку харчової промисловості особливе значення має вдосконалення технологій виробництва продуктів з підвищеною біологічною цінністю. Йогурт має високу поживну цінність, користь для здоров’я та користується стабільним попитом серед споживачів різного віку. Разом із тим, питання якості, безпечності та фальсифікації йогуртів залишаються надзвичайно важливими. Саме тому актуальним є комплексне вивчення технології виробництва йогурту, організації контролю якості на всіх етапах виробництва та впровадження сучасних методів виявлення порушень технології або рецептури. У зв’язку з тим, метою кваліфікаційної роботи бакалавра є проведення технологічної експертизи виробництва йогурту з сиропом «Чорниця», жирністю 1,5% та провести аналіз небезпечних чинників при його виробництві в умовах ТОВ «Міськмолзавод №1», м. Одеса. Для досягнення поставленої мети були вирішанні такі завдання: розглянуто та надано характеристику підприємство ТОВ «Міськмолзавод №1», м. Одеса, яке виробляє йогурт з сиропом «Чорниця», жирністю 1,5 %; проведено аналіз технологічного процесу технологічно-транспортного обладнання виробництва йогурту з наповнювачем «Чорниця», часткою жиру 1,5 %; проведено технологічну експертизу виробництва йогурту; визначили можливу фальсифікацію та дефекти виробництва; розробили план НАССР та визначати критичні контрольні точки; визначили шляхи організації охорони праці та довкілля підприємства; розрахували економічну ефективність від впровадження системи НАССР на виробництво. Об’єкт дослідження: технологічна експертиза виробництва йогурту з сиропом «Чорниця» 1,5 %. Предмет дослідження: ДСТУ 3662:2018 Молоко-сировина коров`яче, ДСТУ 4343:2004 Йогурти. Загальні технічні умови, технологія виробництва йогурту резервуарним способом, закваски, наповнювач «Чорниця» небезпечні чинники технології, план НАССР.