181-Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 181-Харчові технології за Ключові слова "баранина"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроєктування цеху з первинної переробки дрібної рогатої худоби у Південному регіоні України(ОНТУ, кафедра технології м’яса, риби і морепродуктів, 2023) Горбатюк ВеронікаМета дипломного проекту – розробка проєкту підприємства, що проводить первинну переробку дрібної рогатої худоби із використанням технологічного обладнання провідних фірм-виробників. Впровадження проєкту дозволить розширити коло споживачівмяса баранини у Південному регіоні України та асортимент продукції, що реалізується. Дипломний проект виконала здобувач Горбатюк В.А., керівник – канд. техн. наук, доцент Агунова Л.В. Проєктом передбачений випуск м’яса баранини у тушах, в тому числі фасо-ване. Також підприємство реалізує шкури дрібної рогатої худоби (ДРХ) сухосолені. Техніко-економічними розрахунками обумовлена перспективність будівництва цеха на території Одеської області, а саме у с. Бородино Болградського району. Підібрані технологічні схеми виробництва продукції, здійснений підбір су-часного високопродуктивного обладнання із високим ступенем механізації і авто-матизації технологічних процесів. Виконані розрахунки сировини, матеріалів, енергетичних ресурсів, необхідних для виробництва продукції. Здійснений розра-хунок площ виробничих приміщень і робочої сили. Розроблені архітектурно-будівельний розділ, розділи охорони праці і екологічної безпеки. Техніко-економічними розрахунками підтверджена економічна ефектив-ність будівництва цеха: за рахунок щорічного чистого прибутку в розмірі 47 млн. 993 тис.грн. на рік; необхідні для реалізації проєкту інвестиції в розмірі 152 млн. 112 тис. грн окупляться впродовж 2 років 7 місяців. Диплом включає 80 сторінок розрахунково–пояснювальної записки і 4 листів графічної частини формату А1.