G13 (181) -Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд G13 (181) -Харчові технології за Ключові слова "багет гречний"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозробка плану НАССР виробництва багету гречаного «Крафтяр» ТМ «Сільпо»(ОНТУ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2025) Щербула МаргаритаАктуальність . Гречаний багет відноситься до хлібобулочних виробів із використанням гречаної суміші та пшеничного борошна вищого ґатунку. Завдяки збалансованому складу гречаний багет є корисною альтернативою традиційному білому хлібу, оскільки містить більше білків, клітковини та мікроелементів. Цей продукт користується популярністю серед широкого кола споживачів, включаючи прихильників здорового харчування. Високу якість хлібобулочних виробів забезпечує ретельний контроль вхідної сировини, дотримання технологічних процесів на всіх етапах виробництва, а також відповідність готової продукції встановленим нормативам. Для забезпечення безпечності виробництва та попередження можливих ризиків кожне підприємство повинно впроваджувати систему НАССР, яка допомагає контролювати критичні точки технологічного процесу та гарантувати якість кінцевого продукту. Мета та завдання роботи: оцінка та аналіз небезпечних чинників виробництва багету гречаного «Крафтяр» для забезпечення отримання якісної та безпечної продукції. Об’єкт дослідження: технологічна експертиза виробництва багету гречаного «Крафтяр». Предмет дослідження: нормативні документи, рецептура багету гречаного «Крафтяр», технологія багету гречаного, показники якості та безпечності, план НАССР. Результати роботи: для досягнення поставленої мети проводилося ознайомлення з сучасним підприємством ТОВ Сільпо-Фуд: його структурою, організацією виробництва та асортиментом продукції, заходами з охорони праці та навколишнього середовища. Проведений аналіз технологічної схеми та апаратурного обладнання вироблення багету гречаного , вивчена нормативна документація, позначені можливі дефекти та види фальсифікації багету гречаного , розроблена схема технохімічного контролю. Виявлені та проаналізовані небезпечні чинники на кожному етапі технологічної схеми, встановлені суттєві чинники та проведений розподіл заходів керування небезпечними чинниками за категоріями, розроблений план-НАССР та ОПП для усунення та зменшення небезпек при отриманні продукції, що відповідає вимогам нормативної документації за показниками якості та безпечності. Розраховані показники оцінки економічної ефективності впровадження системи НАССР для виробництва багету гречаного.