181-Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 181-Харчові технології за Ключові слова "арт-кафе чеської кухні"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроєкт арт-кафе чеської кухні у м.Гайсин Вінницької обл.(ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2023) Гензул МиколаСьогодні дуже модним трендом як за кордоном, так і в Україні стали різноманітні тематичні заклади ресторанного господарства. Арт-кафе – це тематичне концептуальний заклад ресторанного господарства, що пропонує відвідувачам, крім звичайної їжі, ще й «духовну» їжу. При цьому, незважаючи на стандартизацію послуг харчування, такий підхід є досить затребуваним. Як правило, арт-кафе мають наступну спрямованість: театральні, кіно, музичніаболітературні. Таким чином, подібний заклад – це свого роду клуб за інтересами, де можна не тільки поспілкуватися з однодумцями в затишній і привабливій обстановці, а й смачно поїсти. Основними відвідувачами є люди у віці від 25 до 40 років із середнім або високим доходом. До слова, гідністю подібних закладів є те, що більше половини відвідувачів стають постійними клієнтами, які приносять стабільний прибуток. Складаючи бізнес-план арт-кафе, перш за все слід задуматися про підбір його розташування. Ідеально, якщо це буде центральний або історичний район вашого міста. Якщо ви не зможете підібрати перший поверх будівлі, то розгляньте варіант з розміщенням вашого концептуального кафе в підвальному або напівпідвальному приміщенні. Правда, в останньому випадкудоведеться докласти массу зусиль для приведення данного місця в належний вигляд. Однак є і плюси: наприклад, не буде потрібно зводити паркан, щоб знизити шум жвавих вулиць, а також не доведеться ламати голову над тим, як приховати несподівано розгорнулася підвікнами будівництво. Також не забувайте, що приміщення має бути зручним, просторим і мати високі стелі. Крім того, продумайте те, де будуть розташовуватися кухня, склад, туалети, морозильні камери, гримерки для виступаючих артистів і т. д. Оформлення інтер'єру Бізнес-план арт-кафе немислимий без пункту про створення унікального дизайну вашого закладу. Пам'ятайте, що тут велику роль відіграють деталі, що дозволяють створити неповторну стилістику і надати приміщенню затишок. У дизайні обов'язково повинна знайти відображення концепція кафе. Тому краще всього на данному етапі вдатися до допомоги професіоналів, які зможуть розробити інтер'єр, що повністю відповідає як ідеї вашого закладу, так і особливостям приміщення. Обов'язково пам'ятайте про те, що чим оригінальніше буде виглядати ваш заклад, тим менше фінансових коштів в майбутньому вам доведеться витратити на його рекламу та розкрутку. Арт-кафе позиціонує себе, як андеграундний Арт-заклад європейського типу розрахований на іноземних відвідувачів, людей мистецтва, а також людей, що цінують мистецтво. У закладі проводяться стилізовані тематичні і музичні вечірки, концерти (джаз, фолк, акустичнамузика, IDM, jazz - hop, ethno, electroakustique, експериментальна музика), літературні вечори, театральні постановки, демонстрація фільмів, виставки, а також корпоративні вечірки і велика кількість експериментальних проектів. Також, в кафе знаходиться безкоштовний безпровідний доступ до мережі Інтернет (Wi - Fi), де відвідувачі можуть стикатися з Арт-пространством кафе не лише живцем, але і віртуально. Оскільки в мережі Інтерет існує офіційний сайт Арт-кафе. Метою кваліфікаційної роботи є проєкт арт-кафе чеської кухні Відповідно до поставленої мети визначено наступні завдання: - провести аналіз регіонального ринку послуг підприємств харчування заданого регіону й вибір типу підприємства. - розробити концепцію арт-кафе. - розробити меню арт-кафе чеської кухні. - скласти виробничу програму арт-кафе чеської кухні і встановити перелік виробничих цехів, які необхідно спроектувати для її забезпечення. - провести розрахунок заготівельних та доготівельних цехів закладу, беручи за основу виробничу програму (розрахувати обладнання, чисельність працівників та площу); - розробити рекомендації щодо охорони праці та техніки безпеки на підприємстві. - розрахувати показники економічної ефективності проєкту арт-кафе чеської кухні й встановити рівень рентабельності, середній чек закладу та термін окупності проекту.