181-Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 181-Харчові технології за Ключові слова "ананасовий нектар"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументТехнологічна експертиза виробництва ананасового нектару в умовах підприємства СП ''ВІТМАРК-УКРАЇНА'' ТОВ(ОНТУ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2022) ІСТОМІН, ОлександрОсновні проблеми виготовлення нектарів, це знайти гідну сировину, особливо з екзотичних фруктів. При виробництві можна зіткнутися с проблемою неякісної сировини чи обладнання. Нектари легко фальсифікуються, наприклад додаванням меншого відсотку фруктового соку. Для виробництва якісної та безпечної сокової продукції необхідно проводити контроль сировини, техно-хімічний та мікробіологічний контроль виробництва і контроль готової продукції. На даний час відбувається гармонізація вітчизняних та міжнародних стандартів в області управління безпечністю, що диктує необхідність впровадження систем управління безпечністю заснованих на принципах НАССР на всіх етапах виробництва. Це обумовлює актуальність проведення технологічної експертизи виробництва сокової продукції. В зв’язку з цим, метою роботи є проведення технологічної експертизи виробництва ананасового нектару в умовах підприємства СП ''ВІТМАРК-УКРАЇНА'' ТОВ та розроблення процедур контролю і безпеки, заснованих на принципах НАССР для виробництва ананасового нектару. У першому розділі було надано характеристику підприємства СП ''ВІТМАРК- УКРАЇНА'' ТОВ, яке виробляє ананасовий нектар, визначено структуру управління та асортимент. Другий розділ присвячено аналізу технології виробництва нектару: проведено продуктовий розрахунок, наведена технологічна схема та схема машино- транспортного обладнання. У третьому розділі проведено технологічну експертизу виробництва: надано характеристику вихідної сировини, допоміжних матеріалів та тари; сплановано контроль технології виробництва; представлено вимоги до готової продукції; наведено можливі дефекти виробництва та методи виявлення фальсифікованої продукції. Для визначення небезпечних чинників провели їх ідентифікацію на всіх етапах виробництва ананасового нектару. На основі цього розроблено план НАССР до якого було віднесено процес пастеризації, як КТК та включили до ОПП такі процеси: приймання концентрованого ананасового соку, фільтрування концентрованого ананасового соку, зберігання готової продукції, очищення від феродомішок допоміжної сировини. Четвертий розділ присвячено основним положенням про охорону праці при виробництві консервованих соків та охорону навколишнього середовища. Структура та обсяг кваліфікаційної роботи: Робота обсягом 101 сторінки складається із вступу, 4 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел що включає 39 найменувань (4 сторінок), 4 рисунків (4 сторінки), 30 таблиць (40 сторінок) та додатків (24 сторінок).