181-Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 181-Харчові технології за Ключові слова "айран"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументТехнологічна експертиза виробництва напою «Айран» в умовах ТОВ «Гормолзавод №1», м. Одеса(ОНТУ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2022) МАЦКЕВИЧ, МаріяЗабезпечення безпеки та якості харчової продукції входять до основних завдань будь-якої держави, оскільки вони визначають стан здоров'я населення і долю. Молоко та молочнокислі продукти є одним з найважливіших продуктів харчування, які рекомендується вживати щодня, особливо дітям дошкільного віку, школярам та підліткам. Вимоги до якості та безпеки молочної продукції викладені у нормативних документах, що регламентують обов'язкові для застосування та виконання правила та норми безпеки до молока та молочної продукції до процесів їх виробництва, зберігання, перевезення, реалізації та утилізації, а також вимоги до маркування та упаковки. На сучасному етапі розвитку суспільства розроблено і набуло широкого застосування в практиці ефективний інструмент управління якістю продукції, головною функцією якого є захист виробничих процесів від біологічних, фізичних, хімічних та інших ризиків забруднення – це система НАССР. Тому кваліфікаційна робота є технологічна експертиза виробництва кисломолочного напою «Айран» в умовах ТОВ «Гормолзавод №1», м. Одеса та розробка НАССР-плану його виробництва.. У кваліфікаційній роботі були розглянуті такі завдання, як всебічна характеристика підприємства ТОВ «Гормолзавод №1», що виробляє кисломолочний напій «Айран», аналіз технологічного процесу виробництва кисломолочний напій «Айран», який резервуарним способом з масовою часткою жиру 1 %, та аналіз технологічно-транспортного обладнання виробництва; експертиза виробництва кисломолочного напою «Айран», яка включала характеристику сировини для технологічного процесу, опис та контроль всіх стадій його виробництва. У характеристиці сировини перераховані основні речовини, що входять до складу молока та як впливають на органолептичні, поживні та інші властивості продуктів з нього. Визначили можливу фальсифікацію та дефекти виробництва вина столового напівсолодкого білого. Розробили НАССР-план і операційні програми передумов, а також визначати критичні контрольні точки виробництва, а саме такі операції як пастеризація молока та пастеризація води. Визначили шляхи організації охорони праці та навколишнього середовища молокопереробного підприємства. Робота обсягом 71 сторінка, яка складається із вступу, 4 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 32 найменувань (3 сторінки) та додатків (6 сторінок), 6 рисунків (4 сторінки), 19 таблиць (12 сторінок).