181-Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 181-Харчові технології за Ключові слова ""стартові" культури прямого внесення"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроектування цеху по виробництву ковбас з м’яса птиці(ОНТУ кафедра технології м’яса, риби і морепродуктів, 2024) Бойко Дмитро ВолодимировичТема кваліфікаційної роботи «Проєктування цеху по виробництву ковбас з м’яса птиці». У проєкті передбачено випуск ковбас тривалого зберігання. Особливістю роботи є те, що при виробництві в якості основної сировини використовували м'ясо птиці, свинини та яловичини, в якості допоміжної сировини використовували добавки фірми «Віберг», у тому числі і стартові культури прямого внесення, які забезпечують якість і безпечність продукції. Техніко-економічними розрахунками обґрунтовано перспективність будівництва цеху та сучасний підхід до використання сировини. Підібрані прогресивні технологічні схеми виробництва продукції, здійснено вибір сучасного високопродуктивного обладнання з високим ступенем механізації і автоматизації технологічних процесів. Виконано розрахунки сировини, матеріалів, енергетичних ресурсів, необхідних для виробництва продукції. Здійснено розрахунок площ виробничих приміщень і робочої сили. У кваліфіккаційній роботі передбачені заходи з техніки безпеки, охорони праці та навколишнього середовища. Техніко-економічними розрахунками підтверджена економічна ефективність будівництва цеху: за рахунок щорічного чистого прибутку в розмірі 37077,2 капітальні витрати в розмірі 82896,0, необхідні для здійснення проекту, витрати окупляться протягом 2,2 року. Диплом включає 101 сторінку розрахунково-пояснювальної записки і _4 листів графічної частини формату А1.