Патенти працівників та авторські свідоцтва на винахід (Employee patents and copyright certificates for inventions)
Постійне посилання на фонд
Патентний пошук — вивчення масиву охоронних документів різних країн з метою виявлення серед них патенту на винахід чи відкриття, аналогічне зробленому чи дослідженому. Патентні дослідження проводяться на основі аналізу джерел патентної інформації із залученням інших видів інформації, яка містить відомості про останні науково-технічні досягнення, пов'язані з розробленням промислової продукції, а також про стан і перспективи розвитку ринку продукції даного виду. Патентні дослідження України регламентуються ДСТУ 3575-97 «Патентні дослідження. Основі положення та порядок проведення». Цей стандарт установлює основні положення, порядок проведення та форму звіту про патентні дослідження. Описи до патентів на винаходи на паперових носіях публікуються одночасно з офіційним бюлетенем "Промислова власність", існує також електронне видання описів "Винаходи в Україні", в якому вміщено відомості про зареєстровані патенти на винаходи.
Patent Search is the study of a set of protective documents from various countries to identify a patent for an invention or discovery that is similar to the one made or researched.
Patent research is conducted based on an analysis of patent information sources, supplemented by other types of information containing data on the latest scientific and technological achievements related to the development of industrial products, as well as on the state and prospects of the market for a particular type of product.
Patent research in Ukraine is regulated by DSTU 3575-97 "Patent Research. Basic Provisions and Procedure", which establishes the main provisions, procedures, and report format for patent research.
Descriptions of patents for inventions on paper media are published simultaneously with the official bulletin "Industrial Property." Additionally, there is an electronic publication "Inventions in Ukraine,"which contains information on registered patents for inventions.
Переглянути
Перегляд Патенти працівників та авторські свідоцтва на винахід (Employee patents and copyright certificates for inventions) за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 1266
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ5733 Протиральна машина(1994) Гуртовий, М. В.; Гладушняк, О. К.; Кукін, О. М.1. Протирочная машина, содержащая перфорированный барабан с установленными в нем на валу бичами, приемный патрубок и тангенциально примыкающий к выходному окну барабана, расположенному со стороны, противоположной приемному патрубку, выходной патрубок, соединенный с гасителем скорости отходов, отличающаяся тем, что гаситель выполнен в виде цилиндра или пластины, свернутой в спираль, при этом его геометрическая ось установлена под углом не менее 30° к горизонтальной поверхности. 2. Машина по п.1, отличающаяся тем, что в верхней торцевой части гасителя выполнено отверстие. 3. Машина по п. 1,2, отличающаяся тем, что она содержит дополнительный патрубок для отвода примесей, установленный под выходным отверстием в барабане.
- Документ5732 Пристрій для одержання соку із рослинної сировини(1994) Гуртовий, М. В.; Гладушняк, О. К.; Гбжезицький, В. О.
- Документ28860 А Спосіб виробництва затяжного печива(2000) Карнаушенко, Л. І.; Д’яконова, А. К.; Василевич, О. В.Спосіб виробництва затяжного печива, що передбачає приготування емульсії шляхом змішування цукру, патоки, маргарину, яєчного порошку, солі, ароматизатору, ванільної пудри та води, приготування затяжного тіста вологістю 26-28% шляхом змішування борошна, крохмалю та соди з емульсією, вилежування, прокатку, формування, випічку тістових заготовок, охолодження готових випечених виробів, який відрізняється тим, що на стадії приготування емульсії додатково вводять соєво-білковий ізолят в кількості 3-9% від маси тіста по сухих речовинах, що отримують з подрібненого соєвого шроту шляхом проведення лужної екстракції в наявності лужноземельних металів при гідромодулі 1:10, осадженням 10%-ною соляною кислотою до ізоелектричної точки рН 4,7...4,5, центрифугуванням, промиванням водою при гідромодулі 1:5 з кінцевим вмістом сухих речовин не менше 20,0%, а на стадії приготування тіста вводять термічне оброблені пшеничні зародки в кількості 10-20% від маси борошна по сухих речовинах.
- Документ28859 А Спосіб виробництва затяжного печива(2000) Карнаушенко, Л. І.; Д’яконова, А. К.; Василевич, О. В.Спосіб виробництва затяжного печива, що передбачає приготування емульсії шляхом змішування цукру, патоки, маргарину, яєчного порошку, солі, ароматизатору, ванільної пудри та води, приготування затяжного тіста вологістю 26-28% шляхом змішування борошна, крохмаля та соди з емульсією, вилежування, прокатку, формування, випічку тістових заготовок, охолодження готових випечених виробів, який відрізняється тим, що на стадії приготування емульсії додатково вводять соєво-білковий ізолят в кількості 3-9% від маси тіста по сухих речовинах, що отримують з подрібненого соєвого шроту шляхом проведення лужної екстракції в наявності лужноземельних металів при гідромодулі 1:10, осадженням 10%-ною соляною кислотою до ізоелектричної точки рН 4,7...4,5, центрифугуванням, промиванням водою при гідромодулі 1:5 з кінцевим вмістом сухих речовин не менше 20,0%.
- Документ29197 А Спосіб одержання харчового білка з рослинної сировини(2000) Карнаушенко, Л. І.; Лукіна ., Г. Д.; Іоргачова, К. Г.; Золотарьова, Л. А.Спосіб одержання харчевого білка з рослинної сировини, передбачаючий подрібнення рослинної сировини, екстракцію білка лугом, відділення екстракта від нерозчинного твердого залишка, осадження білка кислотою, його відділення, промивку та сушку, який відрізняється тим, що в якості рослинної сировини використовують шрот амаранта, а екстракцію ведуть 0,2%-ним розчином гідроксиду натрію при гідромодулі 10, t=20-25°С протягом 55-60 хвилин, причому одержаний нерозчинний твердий залишок додатково віддають екстракції 0,2%-ним розчином гідроксиду натрію при гідромодулі 5, t=20-25°C протягом 55-60 хвилин, а осадження білка здійснюють після oб¢єднання екстрактів концентрованою оцетовою кислотою при рН 4,5-5,0 з поолідувчим його відділенням і двократною промивкою підкисленою водою та підкисленим спиртом до рН 4,5-5,0, а підсушування здійснюють спиртом.
- Документ21453 Спосіб виробництва рибного білкового ізоляту(2007) Манолі, Т. А.; Памбук, С. А.Спосіб виробництва рибного білкового ізоляту, що передбачає екстракцію з подрібненої сировини міофібрилярних білків розчином NaCl, їх відділення від сполучної тканини центрифугуванням, осадження білків шляхом зміни рН розчину, подальшу нейтралізацію та сушіння, який відрізняється тим, що від сировини додатково відділяють саркоплазматичні білки водою, міофібрилярний білок осаджають та промивають від солі, а як сировину використовують дрібну нежирну рибу.
- Документ20175 Енергетичний напій(2007) Тележенко, Л. М.; Козонова, Ю. О.Енергетичний напій, що містить фруктові або овочеві соки та висококалорійні компоненти, який відрізняється тим, що як висококалорійний компонент він містить гідролізований у соку ферментативним шляхом крохмаль борошна гороху.
- Документ27633 Спосіб приготування бісквітного напівфабрикату(2007) Іоргачова, К. Г.; Капетула, С. М.; Макарова, О. В.; Салавеліс, А. Д.Спосіб приготування бісквітного напівфабрикату, що передбачає збивання меланжу з цукром, введення у збиту масу пшеничного борошна вищого сорту та есенції, заміс тіста, формування його і випікання, який відрізняється тим, що у збиту масу додатково вводять амарантове борошно у співвідношенні пшеничного борошна і амарантового борошна 3:1.
- Документ26164 Спосіб одержання інгібітора ліпази(2007) Черно, Н. К.; Крусір, Г. В.; Мочуляк, В. В.Спосіб одержання інгібітора ліпази, що передбачає подрібнення насіння рапсу, екстракцію органічним розчинником і наступне видалення розчинника під вакуумом при 480 мм рт.ст. і температурі 40 °С, який відрізняється тим, що екстракцію здійснюють сумішшю хлороформу й етанолу при їх об'ємному співвідношенні (1,5-2,5:1) відповідно.
- Документ28698 Спосіб очищення рослинної олії з імпульсною регенерацією фільтрувальних елементів(2007) Гросул, Л. Г.; Гросул, О. Л.; Гапонюк, О. І.; Яцкова, Т. Й.; Опришко, О. В.Спосіб очищення рослинної олії з імпульсною регенерацією фільтрувальних елементів, що передбачає подачу суспензії до робочого об'єму фільтра горизонтального дискового сітчастого, прокачування її крізь фільтрувальні елементи при нерухомих дисках, надходження фільтрату до порожнини пустотілого вала ротора, відведення очищеної олії з фільтра та регенерацію фільтрувальних елементів, який відрізняється тим, що регенерація фільтрувальних елементів відбувається за рахунок імпульсного прокачування рециркулюючих потоків очищеної олії крізь фільтруючу перепону у зворотному до робочого напрямку.
- Документ26171 Спосіб отримання прісної води шляхом виморожування(2007) Бурдо, О. Г.; Коваленко, О. О.; Євдокимова, О. О.Спосіб отримання прісної води шляхом виморожування, який передбачає занурення у ємність з рідиною стрижневих робочих органів, відведення тепла від поверхні стрижневих робочих органів, наморожування на них блоків льоду, вилучення робочих органів з ємності, витримування їх на повітрі при температурі вище 0°С, видалення розсолу у ємність, знімання з робочих органів блоків льоду та їх топлення, який відрізняється тим, що додатково під час виморожування рідину піддають механічному перемішуванню в діапазоні значень відцентрованого числа Рейнольдса .
- Документ24388 Спосіб одержання ферментного препарату з глутамінтрансферазною активністю(2007) Капрельянц, Л. В.; Зинов’єв, А. А.Спосіб одержання ферментного препарату з глутамінтрансферазною активністю, що включає культивування мікроорганізмів класу актиноміцетів на поживному середовищі, яке містить крохмаль, дріжджовий екстракт, білковий гідролізат, а також солі магнію, калію і фосфорної кислоти, який відрізняється тим, що як культуру актиноміцетів використовують мікроорганізм Streptomyces mobaraensis, який культивують на поживному середовищі, що містить наступні компоненти, %: поліпептон 1,5-2,5 розчинний крохмаль 1,5-2,5 К2НРО4 0,1-0,3 MgSО4 0,1-0,3 дріжджовий екстракт 0,1-0,3.
- Документ28675 Композиції сухих борошняних сумішей підвищеної харчової цінності(2007) Моргун, В. О.; Жигунов, Д. О.; Крошко, О. С.Суха борошняна суміш, що містить борошно пшеничне хлібопекарське вищого сорту та харчову добавку, яка відрізняється тим, що як харчову добавку містить борошно гречане.
- Документ26506 Динамічно зрівноважений зубчато-важільний механізм(2007) Амбарцумянц, Р. В.; Тутаєв, С. В.Динамічно зрівноважений зубчато-важільний механізм, який містить нерухоме центральне колесо, сателіти, водило, важелі, що з'єднують сателіти з вихідною ланкою, який відрізняється тим, що ведена ланка з'єднана рухомо з двома і більше важелями, з'єднаними рухомо з кривошипами, жорстко закріпленими з сателітами, і число важелів, з'єднуючих сателіт із вихідною ланкою, строго дорівнює числу сателітів.
- Документ21451 Спосіб визначення безпеки харчових продуктів з рослинної сировини(2007) Пилипенко, Л. М.; Вікуль, С. І.; Гайдукевич, Д. К.; Пилипенко, І. В.Спосіб визначення безпеки харчових продуктів з рослинної сировини, що включає оцінку біологічного впливу речовини об'єкта, що перевіряється, на тест-об'єкт, який відрізняється тим, що біотестування проводять у два етапи, при цьому на першому етапі тест-об'єкт вирощують у стандартних умовах, далі переносять тест-об'єкт на 4-12 годин в досліджувані розчини харчових продуктів, а як тест-об'єкти використовують кореневі рослинні клітини.
- Документ24831 Спосіб виробництва ковбасних виробів(2007) Віннікова, Л. Г.; Гарбуз, В. Г.; Глушков, О. А.1. Спосіб виробництва ковбасних виробів, що включає підготовку м'ясної сировини, подрібнення, соління, приготування фаршу, додавання добавки, формування батонів і термічну обробку, який відрізняється тим, що як добавку використовують препарат "Ековіт", що містить, мас. %: премікс харчовий 1,5-2,5 гречку 1,5-2,5 рис 7,0-9,0 овес решта, який додають в кількості 6-17 % до маси м'ясної сировини. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що при виробництві варених ковбас добавку "Ековіт" додають в кількості 7-12 % до маси м'ясної сировини. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що при виробництві напівкопчених ковбас добавку "Ековіт" додають в кількості 6-8 % до маси м'ясної сировини. 4. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що при виробництві ліверної ковбаси добавку "Ековіт" додають в кількості 12-17 % до маси м'ясної сировини.
- Документ26157 Спосіб автоматичного керування процесом виробництва натурального оцту(2007) Красіля, І. М.; Муратов, В. Г.Спосіб автоматичного керування процесом виробництва натурального оцту, що включає вимірювання та регулювання температур культуральної рідини в кожному із окислювачів бродильної батареї шляхом зміни витрати охолоджувальної води через теплообмінники окислювачів, вимірювання витрати сусла на вході першого окислювача батареї, вимірювання концентрації оцту в першому і в останньому окислювачі батареї, регулювання концентрації оцту шляхом зміни витрати сусла на вході першого окислювача бродильної батареї, який відрізняється тим, що додатково використовують допоміжний регулятор концентрації оцту, який пропорційно до суми різниці поточного і заданого значень концентрації в останньому окислювачі батареї, інтегралу та диференціалу від цієї різниці змінює поточне завдання основному регулятору концентрації оцту, яке одночасно коректують за допомогою упереджувача Сміта пропорційно результату вимірювання поточної витрати сусла на вході першого окислювача батареї, причому основний регулятор концентрації змінює витрату сусла на вході першого окислювача пропорційно сумі різниці поточного і заданого значень концентрації в першому окислювачі, інтегралу та диференціалу від вказаної різниці.
- Документ14123 Комбікорм для собак(2007) Єгоров, Б. В.; Воєцька, О. Є.Комбікорм для собак, що містить м'ясний компонент, борошно м'ясо-кісткове, борошно рибне, пшеницю, премікс, який відрізняється тим, що додатково містить овес, м'ясний компонент у ви- гляді субпродуктів 1 категорії та м'ясних обрізків і жирову композицію, при такому співвідношенні компонентів в 1кг комбікорму, г: пшениця екструдована - 150, овес екструдований - 300, обрізки яловичі - 135, серце яловиче - 110, печінка яловича - 40, м’ясо-кісткове борошно - 100, рибне борошно - 65, жирова композиція - 90, премікс - 10.
- Документ21485 Композиція інгредієнтів комплексних наповнювачів при виробництві преміксів(2007) Єгоров, Б. В.; Макаринська, А. В.; Браженко, В. Є.1. Композиція інгредієнтів комплексних наповнювачів, що містить інгредієнт рослинного походження та інгредієнт мінерального походження, яка відрізняється тим, що як інгредієнт рослинного походження вона містить висівки пшеничні, як інгредієнт мінерального походження - кормову крейду за наступним співвідношенням вказаних компонентів, мас. %: висівки пшеничні 70-75 вапнякове борошно 25-30. 2. Композиція за п. 1, яка відрізняється тим, що вказані компоненти містяться за наступним співвідношенням, мас. %: висівки пшеничні 10-15 вапнякове борошно 90-85. 3. Композиція за п. 1, яка відрізняється тим, що вказані компоненти містяться за наступним співвідношенням, мас. %: висівки пшеничні 50-55 вапнякове борошно 50-45.
- Документ11935 Вологий корм для собак(2007) Єгоров, Б. В.; Мардар, М. Р.; Бордун, Т. В.Вологий корм для собак, що містить м'ясо і м'ясні субпродукти, зернову сировину, сировину, що утримує жир, сіль, овочі, м'ясо-кісткове борошно, бульйон, який відрізняється тим, що як джерело вуглеводів, білка, вітамінів групи В використовують термічно оброблену зернову сировину, як джерело білка - рибне борошно, дріжджі кормові, дріжджі пивні і трав'яне борошно, як джерело вітамінів, мінеральних речовин та незамінних амінокислот - премікс для собак, кісткове борошно, як джерело ненасичених жирних кислот - жирову композицію, як джерело йоду - йодовану сіль при такому співвідношенні компонентів, мас. %: м'ясо 5,0-10,0 м'ясні субпродукти м'які (І, ІІ категорії) та кісткові 15,0-30,0 зернова сировина (термічно оброблена) 24,0-35,0 рибне борошно 2,0-5,5 м'ясо-кісткове борошно 2,0-5,5 дріжджі кормові 0,2-1,0 дріжджі пивні 0,3-1,5 трав'яне борошно 1,5-2,6 премікс для собак 0,2-0,3 кісткове борошно 0,7-1,0 жирова композиція 1,2-6,6 овочі 9,0-29,0 сіль йодована 0,1-0,2 бульйон решта. 2. Корм за п.1, який відрізняється тим, що він додатково містить молоко цільне сухе у кількості 3,0мас. %, рибу у кількості 4,0мас. %, риб'ячий жир у кількості 1,0мас. %, водорості у кількості 2,0мас.% і желатин харчовий у кількості 1,5мас. %. 3. Корм за п.1, який відрізняється тим, що він додатково містить молоко цільне сухе у кількості 3,0мас. %, риб'ячий жир у кількості 1,0мас. %, цикорій у кількості 1,0мас. %. 4. Корм за п.1, який відрізняється тим, що він додатково містить буряковий жом сухий у кількості 5,0мас. %, цикорій у кількості 3,5мас. %, желатин харчовий у кількості 1,5мас. %. 5. Корм за п.1, який відрізняється тим, що він додатково містить молоко цільне сухе у кількості 4,0мас.%, яєчний порошок у кількості 1,0мас. %.