Одеський технічний фаховий коледж
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Одеський технічний фаховий коледж за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 596
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозробка мобільного додатку для мережі дієтичного харчування(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Комп`ютерних систем, 2022) Гатман Даніїл ОлександровичТема дипломного проекту «Розробка мобільного додатку для мережі дієтичного харчування». У цій роботі описані принципи розробки сучасного мобільного додатку та процес підбору інструментів та технологій для розробки мобільних додатків під операційну систему Andorid. У аналітичній частині приведене технічне завдання до проекту, а також аналіз додатків з сфери послуг. В технологічній частині приведені інструменти для розробки мобільних додатків та порівняння з аналогами. У програмному розділі описані види життєвих циклів додатків та їх переваги, основні принципи побудови архітектури додатку та його тестування. Останніми розділами стали охорона праці під час розробки та конструювання додатку та економічне обгрунтування.
- ДокументРозробка моделі сукні жіночої напівприлеглого силуету зі змішаної тканини. Розмір 164-96-104(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2022) Миронюк АлінаУкраїнська легка промисловість сьогодні є потужним багатогалузевим комплексом з виробництва товарів народного споживання. Вона забезпечує приблизно 150 тис. робочих місць. Цей соціально вагомий сектор економіки орієнтований на кінцевого споживача. Потенціальні можливості підприємств легкої промисловості дозволяють виробляти широкий спектр товарів, здатних задовольнити увесь попит внутрішнього ринку. На підприємствах галузі, розташованих в усіх регіонах України, зосереджено близько 7% загальної чисельності промислововиробничого потенціалу промисловості і 2,4% виробничих фондів. У галузі легкої промисловості функціонує понад 10 тис. підприємств, з них у текстильній промисловості – близько 2,5 тис., з виробництва готового одягу і хутра – близько 6 тис., шкіри і шкіряного взуття – близько 1,5 тис. Практично всі підприємства легкої промисловості приватизовані, а ті, що знаходяться у державній власності, становлять менше 1%. Галузь складається з 17 підгалузей, має потужний виробничий потенціал, здатний виробляти широкий спектр товарів широкого вживання і промислового призначення. Водночас легка промисловість пов’язана з багатьма суміжними галузями і обслуговує весь господарський комплекс країни. Список лідерів внутрішнього ринку очолює багатопрофільний торгово-виробничий концерн «Текстиль-Контакт», основний вид діяльності якого полягає у виробництві і реалізації всіх видів тканин, штучного хутра, трикотажних полотен, прикладних матеріалів, фурнітури (понад 20 тис. найменувань).
- ДокументПобудова веб-орієнтованої системи з використанням алгоритмів оптимізації запитів до бази даних з використанням мови C# і платформи ASP.NET Core MVC(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Комп`ютерних систем, 2022) Вєлков Іван ВасильовичОб'єкт дослідження: об'єктом дослідження є оптимізація запитів до бази даних Предмет дослідження: предметом дослідження стала розробка веб система у вигляді Flutter додатка. Мета роботи: Створення алгоритмів для оптимізації запитів до базі даних. Досягнуті результати: - Вибрані необхідні засоби розробки; - Розроблена архітектура взаємодії з мобільною складовою - Розроблена архітектура пакетів системи; - Створені необхідні таблиці в базі даних для перевірки алгоритмів оптимізації; - Виявлено проблеми непрацюючого і незатребуваного функціоналу і враховані при створенні алгоритмів оптимізації запитів; Ключові слова: .NET, Flutter, SQL, TCP. Обсяг: 46 стор., 24 рисунки, 7 табл. , 8 джерел.
- ДокументПроект системи кондиціювання і вентиляції спортивного центру площею 120 м.кв. для міста Ізмаїл(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Васильєв Денис ОлександровичКомфортне кондиціонування повітря зародилося в 1919р. Протягом наступних 10 років установки з механічним охолодженням застосовувалися в кінотеатрах, універсальних магазинах, ресторанах, готельних номерах . Широке поширення кондиціонування повітря в багатокімнатних будинках отримало тільки після другої світової війни. Після війни для великих багатокімнатних будинків стали застосовувати двох трубні системи з місцевими вентиляторами і ежекційними кондиціонерами. Однак двотрубні системи можуть подавати одночасно у всі кондиціонери або лише холодну, або тільки гарячу воду. Тим часом у ряді випадків, особливо навесні і восени, потрібна подача в одні кондиціонери холодної, а в інші - гарячої води. Це призвело до створення трьох і чотирьох трубних систем з вентиляторними або ежекторний місцевими кондиціонерами, а також двоканальної, системи із змішуванням холодного і теплого повітря . Іноді з метою зниження експлуатаційних витрат у цих системах застосовували центральні теплові насоси для отримання холоду і гарячої води. Як тільки випуск автономних кімнатних віконних кондиціонерів був відновлений після війни, вони стали найбільш популярні, особливо з появою герметичних компресорів. На початку п'ятдесятих років були розроблені моделі внутрішньосистемних кімнатних кондиціонерів для багатоквартирних будинків і мотелів.
- ДокументЗапровадження виробництва цукрового печива «Лимонне» та печива затяжного «Спорт» з застосуванням потоково-механізованих ліній в кондитерському цеху борошняних виробів м. Біляївка Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2022) Кучеренко Юлія ОлександрівнаРинок кондитерських виробів в Україні є ринком, який динамічно розвивається, оскільки, з одного боку, передові компанії витісняють менш потужних гравців, а з іншого – постійно з’являються нові гравці, які створюють конкурентне середовище. Сучасний кондитерський ринок України є одним з найбільших секторів харчової промисловості, характеризується стабільністю та стрімким зростанням, а також показує низький рівень вразливості до негативних спадів в економіці країни та світу в цілому. На всіх провідних підприємствах галузі впроваджені та функціонують системи менеджменту якості за версією ISO 9001:2000. Сьогодні український кондитерський ринок майже нічим не відрізняється від європейського, оскільки вітчизняні виробники пропонують різноманітний асортимент кондитерської продукції своїм споживачам, який налічує близько 1000 найменувань. Тим самим постійно скорочуючи загальний імпорт солодощів в Україну. Кондитерська галузь, де працює 170 тисяч фахівців, – одна з найрозвиненіших у харчовій промисловості нашої країни. Загальний обсяг виробництва становить понад 1 млн. продукції на рік, що дає змогу не лише повністю забезпечити потреби внутрішнього ринку, а й експортувати її у значних обсягах за кордон. При цьому, у 2015 році порівняно з 2014р. Україна скоротила експорт кондвиробів. Імпорт кондитерської продукції в Україну за вказаний період скоротився на 46,4% до 44,17 тис. тонн, в грошовому виразі - на 4,8%, до 173,72 млн. доларів. При нарощенні темпів приросту кондитерської промисловості та скороченні імпорту, це означає, що виробники почали переорієнтовуватись на внутрішній ринок через зростання внутрішнього споживання кондитерських виробів та солодощів.
- ДокументПроєкт системи вентиляції та кондиціювання повітря для виставкового центру площею 1600 м. , м. Київ(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Волуйко Павло СтаніславовичКондиціювання повітря – це створення та автоматична підтримка (регулювання) у закритих приміщеннях усіх чи окремих параметрів (температури, вологості, чистоти, швидкості руху повітря) на певному рівні з метою забезпечення оптимальних метеорологічних умов, найбільш сприятливих для самопочуття людей або проходження технологічного процесу. Кондиціювання повітря здійснюється комплексом технічних засобів, який називається системою кондиціювання повітря (СКП). До складу СКП входять технічні засоби забору повітря, підготовки, тобто надання необхідних властивостей (фільтри, теплообмінники зволожувачі чи осушувачі повітря), переміщення (вентилятори) та його розподілу, а також засоби холодо- та теплопостачання, автоматики, дистанційного керування та контролю. СКП великих громадських, адміністративних та виробничих будівель обслуговуються, як правило, комплексними автоматизованими системами керування. Автоматизована система кондиціювання підтримує заданий стан повітря в приміщенні, незалежно від коливань параметрів навколишнього середовища (атмосферних умов). Основне обладнання системи кондиціювання для підготовки та переміщення повітря агрегується (компонується в єдиному корпусі) у пристрої, який називається кондиціонером. У багатьох випадках усі технічні засоби для кондиціювання повітря скомпоновані в одному блоці або двох блоках, і тоді поняття «СКП» та «кондиціонер» є однозначними.
- ДокументПроектування Web-орієнтованої системи на хмарних сервісах(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Комп`ютерних систем, 2022) Григор'єва Олександра ОлександрівнаСтрімкий розвиток хмарних технологій зробив вирішальний крок до поширення проектного менеджменту в середовищі середнього і малого бізнесу. Розміщення сховищ даних і засобів їх обробки в «хмарі» дозволило знизити майже до нуля вартість створення інформаційної інфраструктури. А програмування систем управління проектом у стандартному web-інтерфейсі допомогло практично виключити витрати на навчання персоналу, оскільки у наш час складно знайти людину, що не використовує будь-який пристрій з доступом до Інтернету. Зараз хмарні технології виходять на роль провідних в інформаційному середовищі, що свідчить про те, що найближчим часом легкі та зручні системи з управління проектами будуть використані практично всіма типами бізнесу. У зв'язку з відносною новизною Хмарних технологій у питанні доцільності їх впровадження викликає безліч суперечок та дискусії на тему здатності організовувати єдиний інформаційний простір. Прийняти ефективне рішення щодо впровадження розсіяних обчислень сажне завдання, що вимагає повного аналізу підприємства, середовища, для якого ми припускаємо, розгорнути так звані "Віддалені робочі столи".
- ДокументРозробка холодильника для зберігання напівфабрикатів з м’яса птиці ємністю 420 тон, м. Ладижин(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Ганенко Олександр АнатолійовичРеалізація найбільш цінних частин тушки у вигляді напівфабрикатів економічно доцільна, так як споживач купує м'ясо без кісток. З м'яса курей виробляють філе куряче з кісточкою; стегенце курячий; набір для бульйону курячий; тушку курячу, підготовлену до кулінарній обробці. В Україні існує Стандарт, який встановлює вимоги до напівфабрикатів із м’яса птиці (курчата, кури, курчата-бройлери, iндики, iндичата, качки, каченята, гуси, гусенята), які призначені для реалізації в торговiй мережi та мережi громадського харчування (надалі – напівфабрикати), і повинні виготовлятись під державним ветеринарно-санітарним контролем та наглядом. Обов’язкові вимоги до якості продукції, дотримання яких гарантує безпеку життя та здоров’я населення і охорону довкілля. Напівфабрикати повинні мати правильну форму, бути рівномірно запанірованими, без тріщин і ламаних країв. Філе натуральне без шкіри і поверхневої плівки, сухожилки перерізані в двохтрьох місцях, плечова кістка зачищена від м'якоті 3-4 см завдовжки з обрубаною частиною гомілки. Маса кісточки 5 г. Всередині напівфабрикату може бути мале філе або 1-2 шматочки м'якоті іншого філе. Форма філе овальна. Колір від блідорожевого до рожевого, запах властивий свіжому курячому м'ясу, консистенція щільна, пружна. Філе паніроване відповідає тим вимогам, що й філе натуральне, але його поверхня повинна бути вкрита рівним шаром білої паніровки, яка не відстає і не зволожена. Котлети по - київськи мають форму валика, філе куряче фаршироване — форму груші, а філе індички фаршироване - півмісяця. На поверхні рівний шар білої паніровки. Котлети січені - овально-сплющеної форми, поверхня рівномірно запанірована, без тріщин, ламаних країв, консистенція м'яка, запах властивий якісному м'ясу.
- ДокументРозробка Web-сайту сервісного центру мобільних пристроїв(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Комп`ютерних систем, 2022) Овсепян Карен АшотовичСайт - це інформаційна одиниця в інтернеті, ресурс з веб-сторінок (документів), які об'єднані спільною темою і пов'язані між один з одним за допомогою посилань. Він зареєстрований на одну юридичну або фізичну особу і обов'язково прив'язаний до конкретного домену, який є його адресою. Сайт може складатися як з однієї сторінки, так і величезної кількості. Кожна сторінка ресурсу - це текстовий файл або їх набір, написаний на спеціальній мові розмітки або програмування (HTML, PHP, CSS і ін.). Інтернет розвивається стрімко і сьогодні більшість компаній вже мають свої сайти. Втім, не тільки компанії, але і приватні особи, які надають ті чи інші послуги. Мати інтернет-ресурс - це, скоріше, необхідність. Статистика стверджує, що в середньому кожна людина щодня проводить в інтернеті не менше 3-х годин. Це якщо не говорити про тих, хто пов'язаний з ним по роботі. З огляду на такі дані, компанії стали реагувати відповідним чином і вести бізнес через інтернет.
- ДокументАналіз та практична реалізація методів захисту каналів зв’язку пристроїв клавіатурного введення(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Комп`ютерних систем, 2022) Протасенко Олександр ІгоровичМетою даної роботи є дослідження методів протидії стеження за клавіатурним вводом та принципів функціонування клавіатурних шпигунів, а також практична реалізація деяких з них. Робота містить аналіз методів протидії програмам-шпигунам, практичну реалізацію деяких методів протидії клавіатурним шпигунам, огляд методів стеження за клавіатурним введенням. Досліджено методи та технології атаки на існуючі бездротові пристрої введення інформації та способи захисту від них. Визначено можливості сучасних пристроїв для аналізу захисту бездротових пристроїв введення інформації. Описано модель апаратного вводу системи Windows. Виконано огляд пристроїв для фіксації символів, набраних з клавіатури. Проаналізовані можливі зони апаратного перехоплення інформації. Описано функціональну схему апаратного кейлогера. Визначено загальну функціональність для клавіатур різних типів. Описано процес перехоплення функцій GetMessage та PeekMessage. У якості прикладу використання описаних методів захисту виконано розробку утиліти для захисту від клавіатурних шпигунів, реалізовано кейлогер та антикейлогер. Кінцевим програмним продуктом може бути оболонка, яка представляє у значній мірі автоматизований інтерфейс для реалізації методів протидії клавіатурним шпигунам. Реалізовано електричну принципову схему активного захисту бездротових пристроїв введення інформації на базі мікроконтролеру та апаратного генератору випадкових чисел. Розроблено алгоритм та програмне забезпечення на мові програмування C для пристрою захисту. Проведено аналіз роботи пристрою захисту каналу зв’язку.
- ДокументРозробка моделі та проєктноконструкторської документації на виготовлення моделі сукні жіночої напівприлеглого силуету зі змішаної тканини. Розмір 164-88-96(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2022) Звенигородська СвітланаЛегка промисловість включає галузі, які виробляють товари народного споживання — тканини, одяг, взуття, предмети галантереї та парфумерії тощо. Серед них — текстильна, швейна, трикотажна, шкіряно-взуттєва, шкіргалантерейна, хутрова та інші галузі. Вони розвиваються на основі переробки як власної (льон, шкіра, хутро, хімічні волокна, вовна), так і довізної (вовна, бавовна, текстиль) сировини. Швейна галузь, як і легка промисловість України в цілому, на сьогоднішній день перебуває у незадовільному стані, що характеризується цілою низкою серйозних проблем, зокрема це: відсутність на внутрішньому ринку товарів вітчизняного виробництва та його тотальне заповнення дешевими, низькоякісними виробами іноземного походження, значну частку серед яких, займають товари «секонд-хенд»; застосування вітчизняними підприємствами давальницьких схем виробництва; погано розвинута інфраструктура галузі; недостатня інвестиційна та інноваційна діяльність; неконкурентоспроможність вітчизняної продукції як за ціною, так і за якістю.
- ДокументЗапровадження технологій виробництва желейного мармеладу «Журавлиновий» та зефіру «Ванільний» з застосуванням потоково-механізованих ліній в кондитерському цеху у м. Ізмаїл.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2022) Токарева Катерина ОлександрівнаКондитерська промисловість є однією з найважливіших галузей народного господарства. Кондитерські вироби виробляються як загально споживчого, так і спеціального призначення, у дуже різноманітному асортименті. Уніфіковані рецептури передбачають більш 2000 різних видів і сортів кондитерських виробів. Більшість кондитерських виробів може зберігатися тривалий час без псування і без зміни своїх смакових і харчових достоїнств у зв’язку з високою калорійністю і низькою вологістю. Енергетична цінність у розрахунку на 100 г продукту коливається від 300 (мармелад) до 2300 (шоколад) кДж. Технологія виробництва багатьох видів кондитерських виробів на основі останніх досягнень науки і техніки значно змінилася. Це дозволило значно підвищити продуктивність праці в кондитерській промисловості, поліпшити якість і розширити асортимент вироблюваних виробів. Вирішити проблеми науково-технічного прогресу в області автоматизації кондитерської промисловості можна шляхом упровадження пристроїв і систем для автоматичного контролю найважливіших технологічних параметрів, що характеризують якість продукції. У першу чергу потрібно автоматизувати ділянки в бісквітному, карамельному і шоколадному виробництвах, а також ділянки збереження і транспортування сировини і готової продукції. Створення нової й удосконалювання діючої технології на основі використання прогресивних методів виробництва кондитерських виробів дозволяє скоротити витрати сировини, матеріалів у розрахунку на одиницю продукції. Потрібні радикальні зміни, новаторський підхід до проведення переозброєння, глибокої реконструкції матеріально-технічної бази харчової промисловості.
- ДокументПроєктування моделі блузи жіночої прямого силуету зі змішаної тканини. Розмір 164-88-96(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2022) Заболотна ОльгаУкраїнська легка промисловість сьогодні є потужним багатогалузевим комплексом з виробництва товарів народного споживання. Вона забезпечує приблизно 150 тис. робочих місць. Цей соціально вагомий сектор економіки орієнтований на кінцевого споживача. Потенціальні можливості підприємств легкої промисловості дозволяють виробляти широкий спектр товарів, здатних задовольнити увесь попит внутрішнього ринку. На підприємствах галузі, розташованих в усіх регіонах України, зосереджено близько 7% загальної чисельності промислововиробничого потенціалу промисловості і 2,4% виробничих фондів. У галузі легкої промисловості функціонує понад 10 тис. підприємств, з них у текстильній промисловості – близько 2,5 тис., з виробництва готового одягу і хутра – близько 6 тис., шкіри і шкіряного взуття – близько 1,5 тис. Практично всі підприємства легкої промисловості приватизовані, а ті, що знаходяться у державній власності, становлять менше 1%. Галузь складається з 17 підгалузей, має потужний виробничий потенціал, здатний виробляти широкий спектр товарів широкого вживання і промислового призначення. Водночас легка промисловість пов’язана з багатьма суміжними галузями і обслуговує весь господарський комплекс країни. Виробництво швейної галузі представлено різноманітним випуском продукції: різні текстильні і шкіряні головні убори, головні убори із штучного і натурального хутра, верхній одяг – пальта, куртки, кожушки з штучного хутра і текстилю, піджаки, костюми, одяг для дітей, нижня білизна, рукавиці.
- ДокументРозробка системи охолодження торгового залу супермаркету «Копійка» , площею 620 м. кв., м. Запоріжжя(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Мудрик Владислав ВікторовичТоргівля як галузь господарської діяльності має розгорнуту мережу оптових і роздрібних підприємств, забезпечує зберігання, транспортування і реалізацію товарної продукції предметів споживання. Істотна частка товарів виробляється в країні завдяки наявності агропромислового комплексу, який на основі наявної сировини та завдяки вітчизняній промисловій базі дає можливість виробляти широкий асортимент продуктів харчування. Поряд із цим є низка негативних чинників, що стримують розвиток ринку промислового ритейлу, особливо у сільській місцевості та малих містах. Ключову роль тут відіграє низький рівень купівельної спроможності населення внаслідок кризових явищ, викликаних пандемією Covid-19, веденням боїових дій в Україні. Водночас до демографічних проблем слід віднести трудову міграцію населення до сусідніх країн, насамперед в ЄС, що приводить до скорочення споживання продуктів харчування. Неефективність системи митного контролю дала можливість збільшити обсяги контрабанди деяких категорій продуктів харчування, які завдяки відсутності митного контролю мають неекономічні конкурентні переваги. Виходячи з наведених фактів, доцільно провести комплексний аналіз основних показників функціонування ринку продуктів харчування в Україні. Оскільки більшість продуктів харчування проходить через торгівлю, то рівень її розвитку характеризує обсяг і структуру споживанняю. Основна роль торгівлі визначається, перш за все тим, що вона виступає зв'язковою ланкою між виробництвом і споживанням, тим самим здійснюючи активний вплив як на виробництво, так і на споживання. Виконання цього завдання особливо зростає в сучасних умовах, коли радикально змінюється ставлення до проблеми розширення товарного виробництва. Для успішного вирішення цього завдання торгівля повинна постійно вдосконалювати свою роботу з вивчення купівельного попиту з тим, щоб на цій основі грамотно і економічно обґрунтовано складати замовлення на виробництво, кваліфіковано вирішувати питання комерційної роботи з їх закупівлі й продажу
- ДокументРозробка сайту бібліотеки ВСП «ОТФК ОНАХТ»(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Комп`ютерних систем, 2022) Стойчан Давид ПетровичВикористання веб-технологій помітно зростає в усіх сферах людського життя, зокрема це стосується сфери освіти. Однією з головних причин посиленої уваги навчальних закладів до проблеми упровадження Webтехнологій є зручність та простота використання наявних інструментів для пошуку, створення та використання Web-ресурсів. Використовуючи Webресурси, можна суттєво підвищити ефективність навчального процесу, активізувати навчально-пізнавальну та самостійну діяльність студентів. Візуалізація навчальної інформації у різних своїх формах дозволяє вирішити цілий ряд педагогічних завдань: забезпечення інтенсифікації навчання, активізації навчальної та пізнавальної діяльності та ін. Перше враження користувача сайту залежить головним чином від дизайну. Вдало розроблений дизайн здатний підкреслити унікальність і неповторність, забезпечити швидкий і зручний доступ до інформації, виділити дану компанію серед конкурентів. На створення такого Інтернет ресурсу і спрямований даний проект.
- ДокументРозробка холодильної установки для їдальні швидкого харчування на 62 відвідувача, м. Суми(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Башлій Денис ІвановичТемою дипломного проекту передбачається розробка холодильної установки для їдальні швидкого харчування на 62 відвідувача, м. Суми. Су ми — місто обласного значення в північно-східній частині України, на Слобожанщині, адміністративний центр Сумської міської громади, Сумського району і Сумської області. Місто лежить на берегах річки Псел при впадінні до неї річки Сумки. Населення міста становить 256,5 тис. осіб (01.01.2022), площа — 95,4 км². Суми поділяються на 2 міські райони: Ковпаківський і Зарічний. Суми знаходяться у північно-східній частині України, на берегах річки Псел при впадінні до нього річки Сумки, у межах Середньоруської височини. Місто з багатою давньою історією та з динамічним майбутнім розвивається та потребує нових потужностей у галузі громадського харчування. В Сумах три великі університети та з десяток крупних підприємств, які потребують послуг з харчування здобувачів освіти та співробітників. При цьому, закладів, які мають статус «заклад швидкого харчування» в цьому місті всього дванадцять. Заклад громадського харчування — підприємство, призначене для виробництва кулінарної продукції, борошняних, кондитерських і булочних виробів, їх реалізації та/або організації їх споживання. Підрозділяються на ресторани, кафе, бари, столові, закусочні. Законодавство України надає наступне визначення: «заклад громадського харчування — ресторан, бар, кафе, їдальня, закусочна, піцерія, кулінарія, кіоск чи інший заклад, що забезпечує харчуванням невизначену кількість фізичних осіб. Віднесення до закладів громадського харчування не залежить від територіальних ознак (місця) провадження господарської діяльності з громадського харчування та ступеня доступності харчування будь-яким особам». Швидке харчування у світі називають фаст-фудом.
- ДокументПроектування ЛОМ підприємства з пересувними елементами(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Комп`ютерних систем, 2022) Семко Максим ОлеговичВсесвітня тенденція до об'єднання комп'ютерів у мережі обумовлена поруч важливих причин, таких як прискорення передачі інформаційних повідомлень, можливість швидкого обміну інформацією між користувачами, одержання і передача повідомлень (факсів, Е-Маil листів і іншого) не відходячи від робочого місця, можливість миттєвого одержання будь-якої інформації з будь-якої точки земної кулі, а так само обмін інформацією між комп'ютерами різних фірм виробників працюючих під різним програмним забезпеченням. Такі величезні потенційні можливості, які несе в собі обчислювальна мережа і той новий потенційний підйом, який при цьому відчуває інформаційний комплекс, а так само значне прискорення виробничого процесу не дають нам право не приймати це до розробки і не застосовувати їх на практиці. Тому розробки принципових рішень питання з організації інформаційно-обчислювальних мереж на базі вже існуючого комп'ютерного парку та програмного комплексу на підприємствах народного господарства відповідаючих сучасним науково-технічним вимогам, з урахуванням зростаючих потреб і можливістю подальшого поступового розвитку мережі у зв'язку з появою нових технічних і програмних рішень, є актуальною потребою. Під ЛОМ розуміють спільне підключення декількох окремих комп'ютерних робочих місць до єдиного каналу передачі даних.
- ДокументРозробка системи кондиціювання і вентиляції повітря для приватного будинку площею 250 м. кв., м. Чорноморськ(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Єрмолаєв Сергій ДмитровичТемою проекту передбачено розробка системи кондиціювання повітря для приватного двоповерхового будинку площею 250 м2 у місті Чорноморськ. Місто Чорноморськ знаходиться на території Одеської області розташований на лівому та правому узбережжі Сухого лиману та на узбережжі Чорного моря. Одеса та її область по кліматичній карті відносяться до другої кліматичної зони України, а клімат характеризується як помірно континентальний з рисами субтропічного. На її території спостерігається висока вологість, м’які зими, відносно тривалими веснами, довгою теплою осінню та довгим дуже спекотним літом. При таких кліматичних умовах системи кондиціювання та вентиляції є необхідними. Без таких систем у приміщенні дуже швидко стає не комфортно знаходитись. Без них не обходиться не один з багатьох торгівельних центрів, гіпермаркетів, супермаркетів, театрів, готелів, вокзалів, простих офісів та інших будівель. Забезпечення будівлі системою кондиціювання повітря приводить до зменшення ризиків захворювання, підвищення продуктивності та комфорту праці. Ще з виникнення кондиціювання повітря ця галузь безупинно розвивалась і з кожним століттям все швидше. За останні 30 років галузь обробки повітря дістала неймовірних досягнень. Тож однією з головних задач цього дипломного проекту є проектування сучасної та як найбільш ефективної системи кондиціювання повітря.
- ДокументАналіз сервісів Amazon Web Services для користувачів(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Комп`ютерних систем, 2022) Непомилуєва Ольга ПетрівнаХмарні обчислення (англ. Cloud Сomputing) - технологія розподіленої обробки даних, в якій комп'ютерні ресурси та потужності надаються користувачеві як Інтернет- сервіс [1]. Суть концепції хмарних обчислень полягає у наданні кінцевим користувачам віддаленого динамічного доступу до послуг, обчислювальних ресурсів та програм (включаючи операційні системи та інфраструктуру) через інтернет. Першим же кроком до втілення облачних обчислень можна вважати появу ASP (Application service provider - провайдери послуг доступу до додатків) у другій половині 1990х років. ASP можна вважати одними із перших SaaS сервісів. Пальма першості належить сервісу електроної пошти від компанії Hotmail. Але відстуність на той час широких каналів інтернет та технологій віртуалізації стали на перепоні - за відсутності швидких та стабілних каналів інтернет користувачі не могли отримати якісні послуги, а без технологій віртуалізації неможливо було ефективно та гнучно розподіляти ресурси та масштабувати сервіси. Також слід зазначити що лавиноподібний ріст користувачів інтернет, що сформували попит на послуги SaaS, відбувся лише у 2000х роках, тому можна лише на пальцях рук порахувати ASP провайдерів що дожили до наших днів, серед них найбільш відомий – Salesforce [2]. Розвиток сфери хостингу було зумовлено потребою у програмному забезпеченні та цифрових послугах, якими можна було б керувати зсередини, але які були б при цьому більш економічними та ефективними за рахунок економії на масштабі. Згідно з прогнозами International Data Corporation, обсяг ринку хмарних сервісів в 2021 році перевищив 1,2 млрд. доларів. Отже, він має зростати більш як на 100%.
- ДокументІнвестиційна привабливість підприємства та чинники, що її визначають на прикладі ПАТ «Єнні Фудз(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Економічне, 2022) Ботик Д.В.КРБ містить 39 сторінок, 4 таблиць, 5 рисунків, список використаних джерел з 26 найменувань, 5 додатків. Метою виконання роботи є проаналізувати теоретичні та методичні аспекти оцінки інвестиційної привабливості підприємства. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають методичні підходи до оцінки інвестиційної привабливості підприємства. Предметом дослідження є фінансові відносини, що виникають у процесі фінансово-господарської діяльності підприємства і формують інвестиційну привабливість підприємства. Завданням роботи передбачено: - дослідити сутність поняття інвестиційної привабливості підприємства; - визначити фактори формування інвестиційної привабливості підприємства; - проаналізувати основні тенденції розвитку інвестиційного ринку в Україні за останні роки; - розглянути підходи до оцінки інвестиційної привабливості, які існують в міжнародній та вітчизняній практиці; - провести оцінку інвестиційної привабливості підприємства за результатами його фінансово-господарської діяльності (на прикладіПАТ «Єнні Фудз»); - розробити рекомендації для покращення інвестиційної привабливості ПАТ «Єнні Фудз». За результатами виконаної роботи сформульовані висновки. Одержані результати можуть бути використані ПрАТ «Єнні Фудз» для аналізу інвестиційної привабливості.