ОР Бакалавр
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд ОР Бакалавр за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 60
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроект системи кондиціювання і вентиляції супермаркету «Сільпо», площею 140 м.кв., м. Чорноморськ(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Рахімов Руслан РустамовичКондиціювання повітря – це створення та автоматична підтримка (регулювання) параметрів повітряного середовища, найсприятливіших для роботи персоналу та обладнання. Метою даного дипломного о проекту є розробка СКП для супермаркету «Сілльпо», який розташован в м. Черноморськ. В останні роки супермаркети майже повністю замінили звичайні магазини за рахунок того, що мають низку переваг: більші площі, велике різноманітніття товару як продовольчого, так і не продовольчого, а також багато холодільників різних типів і призначень задля запеспечення усіма необхідними потребами товару і покупця відповідно. В першу чергу, заходячи в супермаркет з вулиці, і не має значення влітку або взимку, нас зустрічає комфортна температура, вологість та інші параметри, над якими ми не замислюємось, але без врахування яких нам було б дуже важко знаходитись в подібних місцях. Те саме стосується і працівників супермаркету, адже тривала дія несприятливих метеорологічних умов у купі з робочими навантаженнями значно погіршує самопочутя, порушує стан здоров’я і тим самим знижує продуктивність праці, що непримінно відіб’ється на зниженні прибутку торгівельної мережі. Також ми не повинні забувати, що як і будь-який магазин, супермаркет торгує товаром, що, нажаль, має свої терміни та умови зберігання і власники забо’язані задовільняти ці вимоги. Супер- та гігамаркети завжді поділені на зони і це не спроста, адже у кожній зоні міститься своя категорія товару з власними вимогами до стану повітря навколо і це вже не кажучи про рибну зону, що на відміну від інших виділяє свої запахи, які роблять погану рекламу і також мають бути якось усунені.
- ДокументПроект системи вентиляції та кондиціювання повітря для «Ринку їжі» на 220 посадкових місць, м. Київ(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Бейда Богуслав ВікторовичРесторанний бізнес сьогодні є надзвичайно привабливою сферою діяльності і вкладення коштів. Вже давно заклади ресторанного господарства є не тільки місцем задоволення потреби у харчуванні, а й локацією відпочинку, спілкування, гарного дозвілля, зустрічей, укладення угод тощо. Нині існує безліч різноманітних за типом і класом підприємств, які відповідають зазначеним вимогам суспільства. Але вибагливого клієнта дедалі важче здивувати звичним інтер’єром, чистотою чи стандартними стравами в меню. Споживач прагне чогось унікального, незвичайного, оригінального як в оформленні, так і в смакових якостях чи способах подання страв. Тому й не дивно, що щодня відкривається безліч нових закладів ресторанного господарства, здатних запропонувати нестандартну концепцію і приємно вразити свого клієнта. Водночас привабливість ресторанного бізнесу потребує докладання значних зусиль для здобуття успіху серед великої кількості конкурентів, утримання провідних позицій і постійного розвитку в обраному напрямку. Не всі креативні ідеї знаходять свого споживача, досить часто навіть успішні, на перший погляд, концепції, зазнають фіаско. В умовах сьогодення без ретельного дослідження ринку ресторанних послуг із пошуком незаповненої ніші і вдалого місця розташування, без аналізу потенційних споживачів і з’ясування їхніх уподобань, без пропозиції чогось нового й унікального навіть не йдеться про успішний заклад ресторанного господарства. Ще одним важливим чинником діяльності підприємств сфери харчування є персонал – фаховий, закоханий у свою справу, націлений на успіх власного закладу, із вмінням подати й продати свої послуги. З огляду на вищезазначене, підготовка кваліфікованих кадрів для ресторанного бізнесу завжди була, є і буде актуальною.
- ДокументПроект системи кондиціювання на базі теплового насосу для котеджу площею 120 м. кв., м. Херсон(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Абабін Сергій СергійовичКонцепція теплових насосів була розроблена на базі циклу Карно в 1852 році фізиком і інженером Вільямом Томпсоном (Лорд Кельвін). Надалі вона удосконалена австрійським інженером Петером Ріттером фон Риттингером, він спроектував і встановив перший тепловий насос. А через сто років, у 1930-ті роки, винайшли перший повноцінний тепловий насос, який обігрівав приміщення і постачав мешканцям будинку гарячу воду. Дану функціональну установку вперше представили в Англії, а після – і в США. Після цього почалося активне виробництво теплових насосів по всьому світу і з кожним роком вона набирає все більше обертів і швидко вдосконалюється. Потужну систему часто встановлюють як в приватних будинках, так і у великих офісних та промислових будівлях ("The Empire State Building" (Нью-Йорк, США)). Тепловий насос повітря-вода розрахований на цілорічне використання, він утилізує тепло зовнішнього повітря. Принцип роботи теплового насоса Його особливістю є можливість працювати як на обігрів і підготовку гарячої води, так і на охолодження приміщення. Даний агрегат не може працювати самостійно, так як його продуктивність залежить від температури (чим вона нижча, тим менше тепла виробляє тепловий насос). Він може стати частиною вже існуючої системи опалення, значно підвищивши її продуктивність і відмінно доповнивши її. Принцип роботи теплового насоса цього типу досить простий. Пристрій витягує тепло з зовнішніх повітряних мас і передає його воді. Істотною перевагою такого обладнання вважається невеликий рівень видаваного шуму і низька ціна, в порівнянні з іншим типами теплового насоса.
- ДокументПроект системи кондиціювання і вентиляції спортивного центру площею 120 м.кв. для міста Ізмаїл(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Васильєв Денис ОлександровичКомфортне кондиціонування повітря зародилося в 1919р. Протягом наступних 10 років установки з механічним охолодженням застосовувалися в кінотеатрах, універсальних магазинах, ресторанах, готельних номерах . Широке поширення кондиціонування повітря в багатокімнатних будинках отримало тільки після другої світової війни. Після війни для великих багатокімнатних будинків стали застосовувати двох трубні системи з місцевими вентиляторами і ежекційними кондиціонерами. Однак двотрубні системи можуть подавати одночасно у всі кондиціонери або лише холодну, або тільки гарячу воду. Тим часом у ряді випадків, особливо навесні і восени, потрібна подача в одні кондиціонери холодної, а в інші - гарячої води. Це призвело до створення трьох і чотирьох трубних систем з вентиляторними або ежекторний місцевими кондиціонерами, а також двоканальної, системи із змішуванням холодного і теплого повітря . Іноді з метою зниження експлуатаційних витрат у цих системах застосовували центральні теплові насоси для отримання холоду і гарячої води. Як тільки випуск автономних кімнатних віконних кондиціонерів був відновлений після війни, вони стали найбільш популярні, особливо з появою герметичних компресорів. На початку п'ятдесятих років були розроблені моделі внутрішньосистемних кімнатних кондиціонерів для багатоквартирних будинків і мотелів.
- ДокументПроєкт системи вентиляції та кондиціювання повітря для виставкового центру площею 1600 м. , м. Київ(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Волуйко Павло СтаніславовичКондиціювання повітря – це створення та автоматична підтримка (регулювання) у закритих приміщеннях усіх чи окремих параметрів (температури, вологості, чистоти, швидкості руху повітря) на певному рівні з метою забезпечення оптимальних метеорологічних умов, найбільш сприятливих для самопочуття людей або проходження технологічного процесу. Кондиціювання повітря здійснюється комплексом технічних засобів, який називається системою кондиціювання повітря (СКП). До складу СКП входять технічні засоби забору повітря, підготовки, тобто надання необхідних властивостей (фільтри, теплообмінники зволожувачі чи осушувачі повітря), переміщення (вентилятори) та його розподілу, а також засоби холодо- та теплопостачання, автоматики, дистанційного керування та контролю. СКП великих громадських, адміністративних та виробничих будівель обслуговуються, як правило, комплексними автоматизованими системами керування. Автоматизована система кондиціювання підтримує заданий стан повітря в приміщенні, незалежно від коливань параметрів навколишнього середовища (атмосферних умов). Основне обладнання системи кондиціювання для підготовки та переміщення повітря агрегується (компонується в єдиному корпусі) у пристрої, який називається кондиціонером. У багатьох випадках усі технічні засоби для кондиціювання повітря скомпоновані в одному блоці або двох блоках, і тоді поняття «СКП» та «кондиціонер» є однозначними.
- ДокументПроект системи вентиляції і кондиціювання повітря для адміністративного центру площею 1200 м. кв, м. Полтава(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Черевань Олександр ОлександровичВ роботі розроблено проектне рішення системи вентиляції і кондиціювання повітря для адміністративного центру площею 1200 м2 в місті Полтава. Актуальність теми ґрунтується на забезпеченні допустимих параметрів мікроклімату в приміщеннях. Систему вентиляції і кондиціювання вибирають в залежності від району будівництва, теплотехнічних показників огороджувальних конструкцій та типу будівлі. Дана система адміністративного центру повинна відповідати вимогам економічності, гігієнічності та безпечності в пожежному відношенні. Метою даної роботи є: забезпечення комфортних умов мікроклімату в приміщеннях адміністративного центру використовуючи систему кондиціювання; вибір і обґрунтування схеми організації повітрообміну та кількості припливних і витяжних систем в споруді; підбір вентиляційного обладнання та перерізу трубопроводів для витяжних і припливних систем вентиляції; збільшення економії теплоенергії. Завданням даної роботи є: -зібрати вихідні дані; - розробити техніко-економічне обґрунтування вибраної системи; - виконати розрахунок повітрообміну приміщень; - підібрати вентиляційне обладнання та систему кондиціювання; - визначити заходи з охорони праці та безпеки.
- ДокументПроєкт системи вентиляції з блоком кондиціювання для закладу харчування на 120 посадкових місць ринку, м. Б.Дністровський(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Кравченко Олексій ВасильовичКондиціювання їдальнь, ресторанів, барів, піцерій, кафе в наш час невід’ємна частина комфортабельного відпочинку або ділових зустрічей. Кондиціювання їдальнь, ресторанів, кафе і піцерій складається з декількох частин: вентиляція кухні, гарячого цеху; кондиціонування залу кафе і бари з танцзалах (причому, з поділом на палить і некурящий зали); кондиціонування адміністративних і побутових приміщень (коридор, підсобні приміщення, гардероб). Всі ці приміщення мають різні характеристики і пред’являють до системи кондиціонування свої вимоги, а тому, вибрати відповідну систему кондиціонування самостійно – більш ніж складно. Потрібно пам’ятати і про те, що проектувати систему кондиціонування їдальні, кафе чи піцерії слід в суворій відповідності до санітарних норм і правил, у яких визначені необхідні вимоги, а сам проект необхідно погодити. Варіантів використовуваних для кафе ресторанів кондиціонерів дуже багато. Можна використовувати як спліт-система касетного або канального типу. Ці системи встановлюються за підвісним або стелею підшивання, а тому не порушують сформованого інтер’єру. Зазвичай такі кондиціонери розташовуються над центром приміщення, що дозволяє створювати максимально рівний температурний фон, а крім того, вони практично безшумні. Перевага касетного кондиціонера – рівномірний розподіл повітряного потоку по чотирьох напрямках, що дозволяє використовувати всього один кондиціонер для охолодження великого приміщення, і робить його незамінним в приміщеннях складної форми.
- ДокументПроект системи кондиціювання на базі теплового насосу для котеджу площею 160 м. кв., м. Одеса(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Прокопенко Георгій ОлександровичТеплові насоси успішно використовуються в побуті і промисловості в Європі і США вже більше 25 років. Теплові насоси є альтернативними джерелами енергії, що дозволяють отримувати дешеве тепло без шкоди для навколишнього середовища. Їх особливість полягає в перетворенні так званого низько потенційного тепла навколишнього середовища: землі, води, повітря. На Українському ринку ця екологічна технологія набула поширення порівняно недавно. Верховна Рада 1 листопада 2016 прийняла зміни до Закону «Про альтернативні джерела енергії», які тепер відносять теплові насоси до устаткування, що використовує відновлювальні джерела енергії (ВДЕ). До«альтернативних джерел енергії» тепер належать «аеротермальная енергія», «гідротермальних енергія» і «геотермальна енергія». Законом також визначено, що «теплова енергія, витягнута тепловими насосами з повітря, води, грунту вважається виробленої з ВДЕ за умови, що річний обсяг виробництва теплової енергії таким тепловим насосом більше, ніж обсяг теплової енергії, витраченої на виробництво електричної енергії, спожитої самим тепловим насосом. Це відповідає Директиви 2009/28 / ЄС, яка регламентує державне заохочення використання таких видів енергії ». 13 червня 2016 року Європарламент прийняв резолюцію щодо Стратегії опалення та охолодження (EU Strategy on Heating and Cooling), згідно з якою технології прямого спалювання палива для цілей опалення при знаються технічно безперспективними. На перше місце ставиться комбінована технологія використання теплових насосів, в т. Ч. Спільно з сонячними батареями (фотоелектричними та фототермальнимі), див.
- ДокументПроєкт системи кондиціювання і вентиляції поліграфічного цеху ТЕС, м. Одеса(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Шкаровський Микита ЄвгеновичКондиціювання повітря це сукупність інженерних систем, метою яких є створення необхідних чи оптимальних умов мікроклімату, потрібних для перебування людей чи протікання технологічних процесів в приміщеннях будинків та споруд. Вентиляція, кондиціювання та опалення приміщень повинні забезпечувати показники температури, відносної вологості, швидкості повітря в робочій зоні виробничих та допоміжних приміщень відповідно до нормативів мікроклімату. Система вентиляції забезпечує видалення повітря з приміщення і заміну його свіжим, в необхідних випадках, обробленим повітрям. Пристрій опалення і вентиляції на поліграфічних підприємствах регламентуються галузевими правилами з техніки безпеки та виробничої санітарії.Для забезпечення санітарно-гігієнічних умов повітряного середовища у всіх виробничих і допоміжних приміщеннях повинна бути передбачена вентиляція (природна, механічна або змішана), що відповідає вимогам норм проектування промислових підприємств. На поліграфічних підприємствах кондиціювання повітря має знайти широке застосування, так як у зв'язку з впровадженням нової техніки, зокрема друкованої, що працює на підвищених швидкостях, процес друку без кондиціонування повітря ускладнюється. Крім того, технологічні процеси поліграфічного виробництва супроводжуються різними тепло і вологовиділення і викликають необхідність створювати різноманітні комбінації постійного мікроклімату. На коливання температури в приміщеннях друкарських цехів все більший вплив тепловиділення від електроприймачів, різних сушильних пристроїв і самого друкарського процесу, а також нерівномірного використання друкарського обладнання. Коливання температури порушують режим друкарського процесу і викликає швидку стомлюваність працюючих. Друкарські цехи повинні обладнуватися пристроями для кондиціювання повітря з автоматизованим регулюванням мікроклімату, що забезпечує підтримку заданих параметрів технологічного процесу
- ДокументПроект системи вентиляції і кондиціювання вареничної площею 100 м. кв., м. Одеса(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Жерносек Вадим ОлеговичКондиціювання повітря – це створення та автоматична підтримка (регулювання) у закритих приміщеннях усіх чи окремих параметрів (температури, вологості, чистоти, швидкості руху повітря) на певному рівні з метою забезпечення оптимальних метеорологічних умов, найбільш сприятливих для самопочуття людей або проходження технологічного процесу. Кондиціювання повітря здійснюється комплексом технічних засобів, який називається системою кондиціювання повітря (СКП). До складу СКП входять технічні засоби забору повітря, підготовки, тобто надання необхідних властивостей (фільтри, теплообмінники зволожувачі чи осушувачі повітря), переміщення (вентилятори) та його розподілу, а також засоби холодо- та теплопостачання, автоматики, дистанційного керування та контролю. СКП великих громадських, адміністративних та виробничих будівель обслуговуються, як правило, комплексними автоматизованими системами керування. Автоматизована система кондиціювання підтримує заданий стан повітря в приміщенні, незалежно від коливань параметрів навколишнього середовища (атмосферних умов). Основне обладнання системи кондиціювання для підготовки та переміщення повітря агрегується (компонується в єдиному корпусі) у пристрої, який називається кондиціонером. У багатьох випадках усі технічні засоби для кондиціювання повітря скомпоновані в одному блоці або двох блоках, і тоді поняття «СКП» та «кондиціонер» є однозначними. Перш ніж перейти до класифікації систем кондиціювання, необхідно зазначити, що загальноприйнятої класифікації СКП досі не існує, і пов’язано це з багатоваріантністю принципових схем, технічних та функціональних характеристик, які залежать не лише від технічних можливостей самих систем, але й від об’єктів застосування (кондиційованих приміщень).
- ДокументПроєкт системи вентиляції з блоком кондиціювання для камер зберігання холодильника при торговій мережі міста Одеси(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Грисюк Євген ЄвгеновичВсі галузі народного господарства діляться на галузі матеріального виробництва і невиробничу сферу. До галузей матеріального виробництва відносять також і торгівлю, матеріально-технічне постачання, заготівлю, громадське харчування. Пояснюється це тим, що в усіх цих ланках і формах товарного обігу основну частку займають трудові операції виробничого характеру. Це дороблення, фасування, пакування, сортування, транспортування, зберігання. Будучи галуззю матеріального виробництва, торгівля бере участь у створенні валового внутрішнього продукту. Торгівля як галузь господарської діяльності має розгорнуту мережу оптових і роздрібних підприємств, забезпечує зберігання, транспортування і реалізацію товарної продукції предметів споживання. Оскільки більшість продуктів харчування проходить через торгівлю, то рівень її розвитку характеризує обсяг і структуру споживання. Основна роль торгівлі визначається, перш за все тим, що вона виступає зв'язковою ланкою між виробництвом і споживанням, тим самим здійснюючи активний вплив як на виробництво, так і на споживання. Виконання цього завдання особливо зростає в сучасних умовах, коли радикально змінюється ставлення до проблеми розширення товарного виробництва. Для успішного вирішення цього завдання торгівля повинна постійно вдосконалювати свою роботу з вивчення купівельного попиту з тим, щоб на цій основі грамотно і економічно обґрунтовано складати замовлення на виробництво, кваліфіковано вирішувати питання комерційної роботи з їх закупівлі й продажу. Актуальною проблемою сучасної науки є забезпечення населення повноцінними продуктами харчування високої якості, доступними за ціною широкому колу споживачів. Таку задачу виконує торгівля, а в її структурі торгові холодильники. Останнім часом в усьому світі широкого розповсюдження набуло застосування низьких температур як метода короткочасного і тривалого зберігання продовольчих товарів рослинного і тваринного походження.
- ДокументПроект системи кондиціювання та вентиляції повітря готелю «Акваріум» м. Одеса з бомбосховищем(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2023) Дубенко В’ячеслав СергійовичКваліфікаційна робота бакалавра складається з: 67-сторінок тексту та додатків 12-рисунків, 3-таблиці, 27 посилань на літературні джерела У даній науковій роботі йде мова про проект системи кондиціювання повітря для бомбосховища залів та номерів готелю з покращенною системою фільтрації. В роботі проведений розрахунок процесів кондиціювання повітря: вибір розрахункових параметрів внутрішнього й зовнішнього повітря; розрахунок теплопритоків і вологопритоків; розрахунок повітряних фільтрів; обгрунтування вибору і підбір обладнання для системи кондиціювання повітря для бомбосховища. Ключові слова: системи кондиціювання, теплопритоки, фільтрація, бомбосховище, вологовмістний, комплексна мультизональна VRF система.
- Документу Проект системи кондиціювання повітря їдальні дитячого закладу на 63 відвідувача, м. Миколаїв(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2023) Бойко Володимир ТарасовичДипломний проєкт складається з: 71 сторінки тексту, 5 рисунків, 7 таблиці, 17 посилання на літературні джерела. У даній науковій роботі йде мова про розробку системи кондиціювання дитячої закладу на 63 відвідувача. Це основна задача, яка полягла в основу написання цієї роботи. В роботі проведений розрахунок процесів кондиціювання повітря з врахуванням тепло-волого надходження від дітей : вибір розрахункових параметрів внутрішнього й зовнішнього повітря; розрахунок теплопритоків і вологопритоків; особливості підбору обладнанні обгрунтування вибору і підбір обладнання для системи життєзабезпечення; підбір фільтраті та рівномірний розпділ повітря, системи розподілу повітря та систем вентиляції. Ключові слова: системи кондиціювання, теплопритоки, система кондиціювання , фільтрація .
- ДокументПроєкт системи кондиціювання центру незламності «Бекіцер» на 93 особи, м. Одеса.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2023) Беліченко Г.А.Дипломний проєкт складається з: 71 сторінки тексту, 5 рисунків, 7 таблиці, 17 посилання на літературні джерела. У даній науковій роботі йде мова про розробку системи кондиціювання дитячої закладу на 63 відвідувача. Це основна задача, яка полягла в основу написання цієї роботи. В роботі проведений розрахунок процесів кондиціювання повітря з врахуванням тепло-волого надходження від дітей : вибір розрахункових параметрів внутрішнього й зовнішнього повітря; розрахунок теплопритоків і вологопритоків; особливості підбору обладнанні обгрунтування вибору і підбір обладнання для системи життєзабезпечення; підбір фільтраті та рівномірний розпділ повітря, системи розподілу повітря та систем вентиляції. Ключові слова: системи кондиціювання, теплопритоки, система кондиціювання , фільтрація .
- ДокументРозробка системи кондиціювання і вентиляції повітря кафе на 130 посадкових місць, м. Коблево(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2023) Дорошко Юрій ОлеговичДипломний проєкт складається з: 77 сторінки тексту, 5 рисунків, 7 таблиці, 17 посилання на літературні джерела. У даній науковій роботі йде мова про розробку системи кондиціювання та вентиляціі кафе с. Коблево. Це основна задача, яка полягла в основу написання цієї роботи. В роботі проведений розрахунок процесів кондиціювання повітря: вибір розрахункових параметрів внутрішнього й зовнішнього повітря; розрахунок теплопритоків і вологопритоків; особливості підбору обладнанні обгрунтування вибору і підбір обладнання для системи життєзабезпечення; підбір фільтраті та рівномірний розпділ повітря, системи розподілу повітря та систем вентиляції. Ключові слова: системи кондиціювання, теплопритоки, система життєзабезпечення, лікарня, фільтрація .
- ДокументРозробка теплового насосу для приватного будинку площею 130 м2 , Одеська обл.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2023) Юренко Андрій ВасильовичЩороку у світі виробляється та продається сотні тисяч теплових насосів. Газифікувати свій будинок - це не найприйнятніший і найдешевший варіант. Відстань до газових магістралей більш ніж 200 метрів підвищує вартість цієї витівки до золотої. Насправді найбільші капіталовкладення під час придбання та установки вимагають виключно геотермальні теплові насоси, в яких використовується джерело тепла ґрунт або підземні води. Це пов'язано з особливостями технології: при монтажі геотермального теплового насоса необхідно або укладати горизонтальні колектори, або проводити бурові роботи з подальшим зануренням вертикальних зондів. При монтажі повітряного теплового насоса вкладення будуть значно нижчими через відсутність ґрунтових робіт. Наприклад, модель aroTHERM split виробника Vaillant складається із зовнішнього блоку, який встановлюється на зовнішній стіні будинку або прилеглої території, і внутрішнього блоку - в котельні або в технічних приміщеннях будинку. У базовій комплектації вбудовані всі необхідні елементи: циркуляційний насос, 3-ходовий пріоритетний клапан для підключення бойлера непрямого нагріву, розширювальний бак, електронний блок керування теплового насоса. Насправді слово тепло в назві теплового насоса має на увазі не тільки режим опалення. Додатково є режим охолодження, режим нагрівання гарячої води в бойлері та навіть можливість нагрівання басейну. І все це за допомогою теплового насоса, до якого підключаються додаткові споживачі тепла, крім системи опалення.
- ДокументРозробка системи кондиціонування і вентиляції для торгового центру Мегадом, Одеса(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2023) Кирничний Валентин СергійовичДипломний проект складається з:80 сторінок тексту, 4 креслень, 5 таблиць, 3 діаграм, 3 рисунк, 13 посилань на літературні джерела. В роботі проведений розрахунок процесів літнього та зимового кондиціонування повітря, вибір розрахункових параметрів внутрішнього та зовнішнього повітря. Вибір і розрахунок припливної установки, а також підбір центрального кондиціонера фірми ВЕЗА . До складу установки входять фільтри, блоки повітрянагрівачів , форсункова камера зволоження. Всі блоки забезпечені системами автоматики, що входять до складу установки. Джерелом холодопостачання служать чилер (фірми TRAINE). Повітрярозподілення в приміщенні здійснюється розподільниками повітря компанії «АРКТОС», Ключові слова: кондиціонування повітря, центральний кондиціонер, вентиляційна мережа.
- ДокументРозробка системи кондиціювання повітря торгового залу супермаркету «Таврія», площею 2000 м2 , м.Одеса(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2023) ІВАХНЮК ЄВГЕНІЙ СЕРГIЙОВИЧПерший етап організації супермаркетів - це проектування систем опалення та вентиляції, яке повинно бути завершене перед початком будівництва. Якщо ці системи встановлюються під час будівництва, вони можуть не бути взаємозалежними з іншими інженерними комунікаціями. У всіх вентиляційних системах торгових центрів діє вимога: кількість повітря, що обмінюється на одного покупця, повинна бути не менше 20 м.3 , а на одного працівника - не менше 60 м.3 . Для кожного типу магазину встановлені певні стандарти, що враховуються при розрахунку: якщо магазин торгує меблями, спортивними товари або радіоелектронікою, законом встановлено 3,5 м.2 . на одну людину. У разі, коли торговий центр спеціалізується на продовольчих товарах, норма становить 2,5 м.2 . на одну людину. Розрахунок обсягу повітряного обміну, який забезпечується системою вентиляції, є досить простим. Якщо на торговому майданчику присутні як продовольчий, так і непродовольчий відділи, вони повинні розташовуватись у окремих приміщеннях і обладнуватись окремими вентиляційними системами. Особливі вимоги до вентиляційних систем в таких центрах обумовлені наявністю значної кількості холодильного обладнання, яке випромінює тепло. Вимоги до вентиляційних систем великих торгових центрів та сімейних супермаркетів є однаковими. Вони повинні забезпечувати: • необхідний обмін повітря по всій площі магазину; • ефективне нагрівання або охолодження припливного повітря; • подачу очищеного повітря від механічних забруднень; • створення комфортного мікроклімату при розподілі повітряних потоків; • мінімізацію шуму та просте управління. Для впровадження вентиляційної системи, яка відповідає всім цим вимогам, необхідно провести детальні розрахунки та аналізувати архітектурні, конструктивні та функціональні особливості будівлі. На початковому етапі проектування необхідно надати детальний поверховий план всієї будівлі, в якому вказуються всі функціональні зони, точні характеристики будівельних матеріалів, що використовуються у проекті. Також важливо знати орієнтацію будівлі відносно сторін світу, передбачувану кількість відвідувачів та особливі вимоги замовника, а також архітектурні особливості будівлі. З урахуванням всіх цих деталей можна розробити проект таким чином, щоб мінімізувати витрати на монтаж вентиляційної та кондиційної системи. На наступному етапі проектування проводяться розрахунки оптимальних мікрокліматичних параметрів для кожної зони, визначається продуктивність необхідного обладнання та його розташування. Також планується прокладання вентиляційних шахт і повітроводів. Завдяки точним розрахункам можна побудувати вентиляційну систему, яка буде максимально надійною та економічно вигідною для замовника. Останній етап полягає в готовому рішенні щодо обладнання, його характеристик, детальній схемі вентиляційної системи та характеристиках повітроводів. Також у готовому проекті повинен бути повний перелік монтажних робіт.
- ДокументПроєкт системи кондиціювання і вентиляції повітря експериментальної лабораторії громадського харчування ВСП «ОТФК ОНТУ»(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2023) Керус Максим ВіталійовичОрганолептічеський аналіз являє собою дослідження якості продукції за допомогою органів чуття - зору, нюху, смаку, дотику (сенсорний аналіз). На підприємствах громадського харчуванн, або в лабораторіях навчальних закладів органолептический метод контролю якості блюд і кулінарних виробів використовується при систематичній перевірці їх якості. При проведенні органолептического аналізу якості продукції громадського харчування необхідно дотримувати певні вимоги, в тому числі: - до приміщення; - приладів і матеріалів; - фахівців. Вимоги до приміщення: У лабораторних умовах органолептический аналіз потрібно провести в спеціально обладнаному приміщенні, яке повинно забезпечити оптимальні умови для аналізу, в тому числі: середня площа приміщення повинна становити 13-20 м (в залежності від кількості одночасно працюючих оцінювачів); мати постійну температуру +18 20 °С і відносну вогкість повітря – 70 75%, оскільки вразливість органів смаку знижується при температурі вище за 36 ° відносно кислого і гіркого смаків і при температурі нижче за 15 °С відносно солоного смаку; бути ізольованим від сторонніх запахів, які можуть проникнути з сусідніх приміщень і зовні, а також від шуму і інших чинників, відволікаючого увагу оцінювача при проведенні органолептического аналізу. Основними показниками кулінарної продукції є: зовнішній вигляд, колір, запах, консистенція, смак. Зовнішній вигляд - комплексний показник, який характеризує загальне зорове враження від блюда (вироби), включає ряд таких одиничних показників, як форма, стан поверхні, однорідність по розміру, якість оформлення і т. д.
- ДокументРозробка дахового кондиціонера для автоцентру «Тайота» площею 2300 м2 м. Київ.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2023) ЗЯЙКО АНДРІЙ МИКОЛАЙОВИЧКондиціювання повітря – це створення та автоматична підтримка (регулювання) у закритих приміщеннях усіх чи окремих параметрів (температури, вологості, чистоти, швидкості руху повітря) на певному рівні з метою забезпечення оптимальних метеорологічних умов, найбільш сприятливих для самопочуття людей або проходження технологічного процесу. Кондиціювання повітря здійснюється комплексом технічних засобів, який називається системою кондиціювання повітря (СКП). До складу СКП входять технічні засоби забору повітря, підготовки, тобто надання необхідних властивостей (фільтри, теплообмінники зволожувачі чи осушувачі повітря), переміщення (вентилятори) та його розподілу, а також засоби холодо- та теплопостачання, автоматики, дистанційного керування та контролю. СКП великих громадських, адміністративних та виробничих будівель обслуговуються, як правило, комплексними автоматизованими системами керування. Автоматизована система кондиціювання підтримує заданий стан повітря в приміщенні, незалежно від коливань параметрів навколишнього середовища (атмосферних умов). Основне обладнання системи кондиціювання для підготовки та переміщення повітря агрегується (компонується в єдиному корпусі) у пристрої, який називається кондиціонером. У багатьох випадках усі технічні засоби для кондиціювання повітря скомпоновані в одному блоці або двох блоках, і тоді поняття «СКП» та «кондиціонер» є однозначними.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »