Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Чабанова, О. Б."

Зараз показуємо 1 - 20 з 32
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    121171 Спосіб безперервного одержання молочного безлактозного білково-ліпідного концентрату та установка для його здійснення
    (2020) Бондар, С. М.; Трубнікова, А. А.; Чабанова, О. Б.; Шарахматова, Т. Є.; Трубніков, В. А.
    1. Спосіб безперервного одержання молочного безлактозного білково-ліпідного концентрату, відповідно до якого вторинну молочну сировину піддають ультрафільтраційному концентруванню до заданого вмісту білків і жирів, одержані ультрафільтраційний пермеат та ультрафільтраційний ретентат відокремлюють і накопичують у відповідних буферних ємностях до заданої кількості, після чого ультрафільтраційний пермеат подають на нанофільтрацію, а ультрафільтраційний ретентат - на діафільтрацію, до ультрафільтраційного пермеату при подачі на нанофільтрацію додають задану кількість ультрафільтраційного пермеату від іншого виду вторинної молочної сировини і здійснюють нанофільтрацію одержаної суміші; одержані нанофільтраційний пермеат і нанофільтраційний ретентат відокремлюють, нанофільтраційний ретентат видаляють, нанофільтраційний пермеат накопичують у відповідній буферній ємності до заданої кількості, а потім змішують з ультрафільтраційним ретентатом, що надходить на діафільтрацію, одержані діафільтраційний пермеат і діафільтраційний ретентат відокремлюють, діафільтраційний пермеат додають до ультрафільтраційного пермеату при подачі його на нанофільтрацію, а діафільтраційний ретентат, як цільовий продукт, подають на подальшу переробку; при цьому кількість ультрафільтраційного ретентату, що подають на діафільтрацію, дорівнює кількості діафільтраційного ретентату, який відбирають як цільовий продукт при діафільтрації, нанофільтрацію здійснюють за умов, що кількість ультрафільтраційного пермеату після ультрафільтрації основної вторинної сировини дорівнює кількості нанофільтраційного пермеату, кількість ультрафільтраційного пермеату від іншого виду молочної сировини дорівнює кількості нанофільтраційного ретентату, а кількість нанофільтраційного пермеату дорівнює кількості ультрафільтраційного ретентату, помноженій на діафільтраційний об'єм нанофільтраційного пермеату. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що одержаний діафільтраційний пермеат подають до відповідної буферної ємності та видаляють з системи, а на нанофільтрацію подають суміш ультрафільтраційного пермеату від вихідної сировини та ультрафільтраційного пермеату від іншого виду молочної сировини. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як вихідну вторинну молочну сировину використовують маслянку. 4. Установка для безперервного одержання молочного безлактозного білково-ліпідного концентрату, яка містить сполучені між собою технологічними трубопроводами три контури - контур ультрафільтрації (1), контур діафільтрації (2) та контур нанофільтрації (3); при цьому контур ультрафільтрації (1) містить буферну ємність (4) для вторинної молочної сировини, датчики рівня (5), (16) і (20), живильний насос (6), зворотні клапани (7), (13) і (18), з'єднувальний трійник (8), блок ультрафільтраційного концентрування (9), циркуляційний насос (10), датчик вимірювання концентрації (11), триходовий кран (12) з регулюючим органом, витратомір (14), буферні ємності (15) і (19) для ультрафільтраційного ретентату і для ультрафільтраційного пермеату відповідно та дренажний кран (17) з регулюючим органом; контур діафільтрації (2) містить живильні насоси (21), (37) і (42), з'єднувальний трійник (22), блок діафільтрації (23), циркуляційний насос (24), датчики вимірювання концентрації (25) і (38), чотири триходових крани (26), (31), (36) і (44) з регулюючими органами, зворотні клапани (27), (32), (35), (43), витратоміри (28) і (39), буферні ємності (29), (33) та (40) для діафільтраційного ретентату, для діафільтраційного пермеату і для суміші потоків ультрафільтраційного пермеату і діафільтраційного пермеату, відповідно, та датчики рівня (30), (34), (41); контур нанофільтрації (3) містить живильні насоси (45) і (64), зворотні клапани (46), (53) і (66), два триходових крани (47) і (52) з регулюючими органами, з'єднувальний трійник (48), блок нанофільтрації (49), циркуляційний насос (50), датчики вимірювання концентрації (51), (58), витратоміри (54), (59), (65), дренажний кран (57) з регулюючим органом, буферні ємності (55), (60) та (62) для нанофільтраційного ретентату, нанофільтраційного пермеату і ультрафільтраційного пермеату від іншого виду вторинної молочної сировини, відповідно, та датчики рівня (56), (61) і (63); при цьому датчик рівня (5) встановлений у буферній ємності (4) для вторинної молочної сировини, вихід якої сполучений через живильний насос (6) та зворотний клапан (7) з першим входом з'єднувального трійника (8), вихід якого з'єднаний зі входом блока ультрафільтраційного концентрування (9), перший вихід якого сполучений через циркуляційний насос (10) і датчик вимірювання концентрації (11) з входом триходового крана (12), перший вихід якого через зворотний клапан (13) сполучений з другим входом з'єднувального трійника (8), а другий вихід через витратомір (14) - з входом буферної ємності (15) для ультрафільтраційного ретентату, в якій встановлений датчик рівня (16), другий вихід блока ультрафільтраційного концентрування (9) через дренажний кран (17) та зворотний клапан (18) з'єднаний з входом буферної ємності (19) для ультрафільтраційного пермеату, в якій встановлений датчик рівня (20); вихід буферної ємності (15) контуру ультрафільтрації (1) через живильний насос (21) контуру діафільтрації (2) з'єднаний з першим входом триходового крана (44), вихід якого сполучений з першим входом з'єднувального трійника (22), вихід якого з'єднаний з входом блока діафільтрації (23), перший вихід блока діафільтрації (23) сполучений через циркуляційний насос (24) і датчик вимірювання концентрації (25) з входом триходового крана (26), при цьому перший вихід триходового крана (26) через зворотний клапан (27) з'єднаний з другим входом з'єднувального трійника (22), а другий вихід через витратомір (28) сполучений з входом буферної ємності (29) для діафільтраційного ретентату, в якій встановлений датчик рівня (30), другий вихід блока діафільтрації (23) сполучений з входом триходового крана (31), перший вихід якого з'єднаний через зворотний клапан (35) з першим входом триходового крана (36), а другий вихід через зворотний клапан (32) - з входом буферної ємності (33) для діафільтраційного пермеату, в якій встановлений датчик рівня (34), при цьому другий вхід триходового крана (36) з'єднаний через живильний насос (37) з виходом буферної ємності (19) контуру ультрафільтрації (1), а вихід через датчик вимірювання концентрації (38) і витратомір (39) - з входом буферної ємності (40) для суміші потоків ультрафільтраційного пермеату і діафільтраційного пермеату, в якій встановлений датчик рівня (41), другий вхід триходового крана (44) контуру діафільтрації (2) з'єднаний через живильний насос (42) і зворотний клапан (43) з виходом буферної ємності (60) для нанофільтраційного пермеату, в якій встановлений датчик рівня (61) контуру нанофільтрації (3), а вихід буферної ємності (40) контуру діафільтрації (2) сполучений через живильний насос (45) і зворотний клапан (46) контуру нанофільтрації (3) з першим входом триходового крана (47), другий вхід якого з'єднаний через зворотний клапан (66), витратомір (65) і живильний насос (64) з виходом буферної ємності (62) для ультрафільтраційного пермеату від іншого виду вторинної молочної сировини, в якій встановлений датчик рівня (63), а вихід - з першим входом з'єднувального трійника (48), вихід якого з'єднаний з входом блока нанофільтрації (49), перший вихід якого з'єднаний через циркуляційний насос (50) і датчик вимірювання концентрації (51) з входом триходового крана (52), перший вихід якого сполучений через зворотний клапан (53) з другим входом з'єднувального трійника (48), а другий вихід через витратомір (54) з входом буферної ємності (55) для нанофільтраційного ретентату, в якій встановлений датчик рівня (56), другий вихід блока нанофільтрації (49) з'єднаний через дренажний кран (57), датчик вимірювання концентрації (58) і витратомір (59) з входом буферної ємності (60) для нанофільтраційного пермеату, в якій встановлений датчик рівня (61).
  • Документ
    123281 Спосіб виробництва м'якого низьколактозного морозива
    (2021) Бондар, С. М.; Трубнікова, А. А.; Чабанова, О. Б.; Шарахматова, Т. Є.; Мамінтова, К. О.; Климентьєва, І. О.
    Винахід належить до молочної промисловості і може бути використаний для виробництва низьколактозного морозива, що має корисні для здоров'я функціональні властивості.
  • Документ
    123328 Спосіб виробництва низьколактозного морозива
    (2021) Бондар, С. М.; Трубнікова, А. А.; Чабанова, О. Б.; Шарахматова, Т. Є.; Мамінтова, К. О.; Климентьєва, І. О.
    Винахід належить до молочної промисловості і може бути використаний для виробництва низьколактозного морозива, що має корисні для здоров'я функціональні властивості.
  • Документ
    128530 Композиція інгредієнтів для приготування напою на основі молочної сироватки
    (2018) Вікуль, С. І.; Чабанова, О. Б.; Трубнікова, А. А.; Ліщинська, Ю. З.
    Композиція інгредієнтів для приготування напою на основі сироватки, що містить молочну сироватку, сік журавлиний і підсолоджувач, яка відрізняється тим, що вона додатково містить лимонний та апельсиновий сік, корінь імбиру, корицю, L-карнітин, a-ліпоєву кислоту, екстракт плодів ананасу та пектин, а як підсолоджувач композиція містить порошок стевії.
  • Документ
    132761 Суміш для виробництва молочного морозива
    (2019) Севастьянова, О. В.; Трубнікова, А. А.; Чабанова, О. Б.; Маковська, Т. В.; Климентьєва, І. О.
    В основу корисної моделі поставлена задача розробити суміш для виробництва молочного морозива, в якій шляхом заміни компонентів, зокрема, використання як смакоароматичного компоненту приправи "Молочна казка" (виробник ТОВ "Лавка спецій"), забезпечити покращення смакових і фізико-хімічних показників та підвищення біологічної цінності готового продукту.
  • Документ
    135282 Спосіб виробництва низьколактозного морозива
    (2019) Бондар, С. М.; Трубнікова, А. А.; Чабанова, О. Б.; Шарахматова, Т. Є.; Мамінтова, К. О.; Климентьєва, І. О.
    В основу корисної моделі поставлено задачу розробити спосіб виробництва низьколактозного морозива, в якому шляхом введення нових технологічних операцій (видалення лактози з молочного компонента та ін.) і застосування інших видів сировини (маслянки - для приготування функціональної основи і кисломолочного компонента, використання пребіотиків - інуліну та лактулози, відповідного виду стабілізатора, нових смакоароматичних компонентів) та нового компонента (лимонної кислоти) забезпечити одержання продукту з корисними для здоров'я функціональними властивостями, придатного для споживання при оздоровчому та дієтичному харчуванні, в тому числі, і хворим на лактозну непереносимість.
  • Документ
    135571 Установка для безперервного одержання молочного безлактозного білково-ліпідного концентрату
    (2019) Бондар, С. М.; Трубнікова, А. А.; Чабанова, О. Б.; Шарахматова, Т. Є.; Трубніков, В. А.
    В основу корисної моделі поставлено задачу розробити установку для безперервного одержання молочного безлактозного білково-ліпідного. концентрату, в якій шляхом з'єднання технологічних вузлів між собою у певному порядку забезпечити безперервне проведення технологічного процесу з мінімальною кількістю обладнання, без застосування сторонніх речовин, зниження енергетичних, ресурсних та економічних витрат, а також одержання готового продукту із збереженням усіх вихідних мінеральних речовин, збагаченого білками та фосфоліпідами.
  • Документ
    135572 Спосіб виробництва м'якого низьколактозного морозива
    (2019) Бондар, С. М.; Трубнікова, А. А.; Чабанова, О. Б.; Шарахматова, Т. Є.; Мамінтова, К. О.; Климентьєва, І. О.
    В основу корисної моделі поставлена задача розробити спосіб виробництва м'якого низьколактозного морозива, в якому шляхом введення нових технологічних операцій (видалення лактози з молочного компонента та ін.) і застосування інших видів сировини (маслянки - для приготування функціональної основи і кисломолочного компонента, використання пребіотиків - інуліну та лактулози, відповідного виду стабілізатора, нових смакоароматичних компонентів) та нового компонента (лимонної кислоти) та забезпечити одержання продукту з корисними для здоров'я функціональними властивостями, придатного для споживання при оздоровчому та дієтичному харчуванні, в тому числі, і хворим на лактозну непереносимість та цукровий діабет.
  • Документ
    137106 Спосіб безперервного одержання молочного безлактозного білково-ліпідного концентрату
    (2019) Бондар, С. М.; Трубнікова, А. А.; Чабанова, О. Б.; Шарахматова, Т. Є.; Трубніков, В. А.
    В основу корисної моделі поставлена задача розробити спосіб безперервного одержання молочного безлактозного білково-ліпідного концентрату, в якому шляхом введення нової комбінації технологічних прийомів (видалення лактози діафільтрацією УФ-ретентату нанофільтраційним пермеатом УФ-пермеату), використання додаткового виду вторинної молочної сировини (маслянки), забезпечити безперервне проведення технологічного процесу з мінімальною кількістю обладнання, без застосування сторонніх речовин, зниження енергетичних, ресурсних та економічних витрат, а також одержання готового продукту із збереженням усіх вихідних мінеральних речовин, збагаченого білками та фосфоліпідами.
  • Документ
    Аналіз зміни властивостей ядер кісточок плодових культур і якість олії з них при тепловому обробленні
    (2022) Котляр, Є. О.; Чабанова, О. Б.; Нікіфоров, Є. І.
  • Документ
    Визначення показніків якості та безпеки вторинних матеріальніх ресурсів в олійно-жіровій галузі
    (2021) Недобійчук, Т. В.; Трубнікова, А. В.; Чабанова, О. Б.
  • Документ
    Географія бджільництва у світі
    (2021) Котляр, Є. О.; Ясько, В. М.; Чабанова, О. Б.
  • Документ
    Дослідження способу виробництва білкових концентратів з соняшникових шротів
    (2020) Чабанова, О. Б.; Бондар, С. М.; Трубнікова, А. А.
    В даній роботі дослідили спосіб виробництва білкових концентратів з соняшникових шротів.
  • Документ
    Діафільтраційне очищення ультрафільтраційного концентрату маслянки від лактози
    (2018) Бондар, С. М.; Трубнікова, А. А.; Чабанова, О. Б.; Шарахматова, Т. Є.
    Мета роботи - діафільтраційне очищення ультрафільтраційного концентрату маслянки від лактози.
  • Документ
    Застосування мембранної технології у переробці вторинної молочної сировини
    (2021) Чабанова, О. Б.; Бондар, С. М.; Трубнікова, А. А.; Котляр, Є. О.
  • Документ
    Мембранні технології задля екологізації олійножирової промисловості
    (2020) Бондар, С. М.; Чабанова, О. Б.; Трубнікова, А. А.
    Проведено дослідження, метою якого стало тестування керамічних мембран фірми BTS engineering, які все більше завойовують український ринок мембран і мембранного обладнання.
  • Документ
    Обґрунтування рецептури напоїв на основі молочної сироватки для профілактики ожиріння
    (2017) Чабанова, О. Б.; Вікуль, С. І.; Троян, І. Б.
    Мета роботи – обґрунтування рецептури напоїв на основі сироватки для профілактики ожиріння.
  • Документ
    Одержання сухого безлактозного білково-ліпідного концентрату маслянки
    (2019) Трубнікова, А. А.; Чабанова, О. Б.; Шарахматова, Т. Є.
    Мета роботи – одержання сухого безлактозного білково-ліпідного концентрату маслянки.
  • Документ
    Отримання безлактозного концентрату маслянки
    (2017) Бондар, С. М.; Чабанова, О. Б.; Трубнікова, А. А.; Мамінтова, К. С.
    Метою роботи є отримання безлактозного концентрату маслянки мембранними методами.
  • Документ
    Проблематика забезпечення питною водою підприємств харчової промисловості
    (2020) Бондар, С. М.; Чабанова, О. Б.; Трубнікова, А. А.
  • «
  • 1 (current)
  • 2
  • »

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок