Перегляд за Автор "Труфкаті, Л. В."
Зараз показуємо 1 - 20 з 33
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ107738 Композиція інгредієнтів для культивування бактерій роду Bifidobacterium(2016) Капрельянц, Л. В.; Труфкаті, Л. В.; Крупицька, Л. О.Композиція інгредієнтів для культивування бактерій роду Bifidobacterium, що містить лактозу, пептон, аскорбінову кислоту, натрій лимоннокислий тризаміщений, калій фосфорнокислий двозаміщений, магній сірчанокислий, агар-агар, дистильовану воду, стимулятор росту, яка відрізняється тим, що як стимулятор росту вона містить соєву сироватку.
- Документ34454 Спосіб сушіння зелені петрушки(2008) Кобєлєва, С. М.; Труфкаті, Л. В.; Данилова, О. І.; Зеленська, Л. Д.Спосіб сушіння зелені петрушки, що включає її інспекцію, миття, подрібнення, замочування у розчині протягом 1-5 хв., відділення подрібненого листя від розчину і видалення вологи, який відрізняється тим, що як розчин використовують розчин олії зародків пшениці у воді з масовою часткою олії 0,05-0,1 %.
- Документ34485 Спосіб сушіння листових овочів родини селерових-apiaceae (зонтичних-umbelliferae)(2008) Кобєлєва, С. М.; Труфкаті, Л. В.; Зеленська, Л. Д.Спосіб сушіння листових овочів родини Селерових Аріасеае (Зонтичних - Umbelliferae), що включає їх інспекцію, сушіння, миття, подрібнення, замочування в розм'якшуючому розчині протягом 1-5 хв., відділення від нього, видалення вологи, який відрізняється тим, що розчин являє собою дисперговану олію зародків пшениці у кількості 0,05-0,1 % у водному розчині, який містить хлорид натрію 1-2 % і 0,25 % аскорутину.
- Документ39686 Спосіб сушіння листових овочів(2009) Єгорова, А. В.; Труфкаті, Л. В.; Кобєлєва, С. М.; Зеленська, Л. Д.Спосіб сушіння листової зелені, що передбачає інспекцію листової зелені, миття, подрібнювання, замочування в розчині, що розм'якшує поверхневий ліпідний шар зелені, протягом 1-5 хв. та сушіння, який відрізняється тим, що як розчин використовують біологічно активну олію, дисперговану у воді, з масовою часткою 0,01-0,5 %.
- Документ49797 Спосіб сушіння моркви(2010) Капрельянц, Л. В.; Шпирко, Т. В.; Труфкаті, Л. В.; Кобєлєва, С. М.; Зеленська, Л. Д.Спосіб сушіння моркви, який включає інспекцію, миття, очищення, подрібнювання, бланшування в суспензії протягом 1-6 хв., що знижує вологоутримання структурних елементів клітин, сушіння, який відрізняється тим, що для бланшування використовують суспензію, яка містить біомодифікований харчовий продукт з борошна бобових культур, диспергований у воді, з масовою часткою твердої фази 0,5-2,0 %.
- Документ57952 Перша страва швидкого приготування(2011) Труфкаті, Л. В.; Кобєлєва, С. М.; Данилова, О. І.Композиція інгредієнтів першої страви швидкого приготування, що містить жир, борошно пшеничне, шпинат, цибулю, сухе молоко, прянощі, білі корені, картопляне пюре, приправу і сіль, яка відрізняється тим, що вона додатково містить капусту і моркву, а як приправу містить петрушку, селеру, кінзу, кріп, тархун, базилік, гісоп, шавлію.
- ДокументБіотехнологія отримання пребіотика невуглеводної природи(2018) Крупицька, Л. О.; Капрельянц, Л. В.; Труфкаті, Л. В.Використання культуральної рідини пробіотичних мікроорганізмів з метою створення метабіотика є інноваційним напрямком при розробці безвідходного виробництва пробіотичних препаратів.
- ДокументВикористання експрес-методу для аналізу гігієнічного стану виробництва(2019) Воловик, Т. М.; Єгорова, А. В.; Труфкаті, Л. В.Відомо, що сировина та продукти харчування є сприятливим середовищем для різноманітної мікробіоти і можуть стати потенційним джерелом не лише збудників псування, а й харчових отруєнь та кишкових інфекцій. Тому основною задачею кожного харчового підприємства є забезпечення населення високоякісною та цілком безпечною продукцією.
- ДокументКарантинні обмеження – нові виклики для науково-методологічної роботи з дисциплін біологічного профілю(2022) Пилипенко, Л. М.; Єгорова, А. В.; Труфкаті, Л. В.
- ДокументЛабораторний практикум із загальної мікробіології і вірусології(ОЛДІ-ПЛЮС, 2018) Капрельянц, Л. В.; Єгорова, А. В.; Труфкаті, Л. В.Навчальний посібник призначений для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» галузі знань 16 «Хімічна та біоінженерія». Даний навчальний посібник також може використовуватися в підготовці бакалаврів інших галузей знань, в освітньо-професійні програми яких входить курс із мікробіології. У посібнику надана інформація щодо правил роботи та основного обладнання в мікробіологічних та вірусологічних лабораторіях, технологій приготування поживних середовищ та методів їх стерилізації; методів дослідження морфології, культуральних та фізіолого-біохімічних властивостей мікроорганізмів; способів культивування мікроорганізмів та вірусів, методів виділення чистих культур, класичних та сучасних методів ідентифікації мікроорганізмів; способів якісного та кількісного обліку мікроорганізмів; методів мікробіологічного контролю на біотехнологічних підприємствах та підприємствах харчової промисловості.
- ДокументМетодичне забезпечення дисциплін мікробіологічного блоку на кафедрі біохімії, мікробіології та фізіології харчування ОНАХТ(2018) Єгорова, А. В.; Труфкаті, Л. В.; Килименчук, О. О.Головне завдання, яке стоїть перед технологом та мікробіологом харчового виробництва це забезпечення населення високоякісною харчовою продукцією. Сучасний рівень розвитку харчової промисловості потребує від фахівців глибоких теоретичних знань та практичних навичок як у технології виробництва, так і в області мікробіологічного контролю.
- ДокументМетодичне забезпечення мікробіологічного блоку дисциплін на кафедрі біохімії, мікробіології та фізіології харчування ОНАХТ(2019) Єгорова, А. В.; Труфкаті, Л. В.; Килименчук, О. О.Дисципліни мікробіологічного блоку входять до переліку дисциплін фундаментальної підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр спеціальності 181 «Харчові технології». Знання цих дисциплін є основою профілактики харчових захворювань у споживачів та забезпечення мікробіологічної стабільності харчових продуктів при зберіганні.
- ДокументМетодологічні особливості дистанційного модулю у курсі «Технічна мікробіологія»(2017) Єгорова, А. В.; Труфкаті, Л. В.У зв'язку зі змінами в організації навчального процесу в ОНАХТ має місце зимовий дистанційний модуль, який передбачає взаємодію викладача та студентів між собою на відстані, має відображати всі властиві навчальному процесу компоненти (цілі, зміст, методи, організаційні форми, засоби навчання) та реалізується за допомогою специфічних засобів Інтернет-технологій.
- ДокументМоделювання та оптимізація процесу знезараження на молокопереробних підприємствах(2016) Шалигін, О. В.; Стрікаленко, Т. В.; Ткаченко, Н. А.; Скубій, Н. В.; Труфкаті, Л. В.Досліджено вплив ряду чинників на санітарно-мікробіологічний стан внутрішніх поверхонь трубопроводів і обладнання, що контактують з молоком. Напрацьована повнофакторна математична модель дозволяє оптимізувати співвідношення таких чинників, як концентрація дезінфектанту в розчині для оброблення тари, трубопроводів і обладнання на молокопереробних підприємствах та період між їх знезаражуванням.
- ДокументМікробіологія галузі. Мікробіологія бродильних виробництв(ОЛДІ-ПЛЮС, 2018) Єгорова, А. В.; Капрельянц, Л. В.; Труфкаті, Л. В.Навчальний посібник написано відповідно до чинної навчальної та робочої програми дисципліни «Мікробіологія галузі», яка є однією з базових для фахової підготовки бакалаврів галузі знань 18 «Виробництво та технології» спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технологія продуктів бродіння і виноробства». У посібнику викладено теоретичний і практичний матеріал, розглядаються мікроорганізми, які у вигляді чистої культури використовують для виготовлення вина й пива (дріжджі), а також мікроорганізми, які є шкідниками та викликають хвороби продуктів бродіння (оцтовокислі, молочнокислі бактерії й «дикі» дріжджі). Описано джерела інфікування, профілактику захворювань і методи лікування. Навчальний посібник складається з двох частин. Перша присвячена теоретичному матеріалу, друга - практична, яка містить п’ятнадцять лабораторних робіт. Матеріал посібника спрямовано на набуття студентами знань і формування практичних навичок у сфері управління бродильними технологіями та якістю вина й пива.
- ДокументМікробіологія галузі. Мікробіологія у ресторанному господарстві(2022) Єгорова, А. В.; Капрельянц, Л. В.; Труфкаті, Л. В.; Пожіткова, Л. Г.; Воловик, Т. М.Навчальний посібник написано відповідно до чинної навчальної та робочої програми дисципліни «Мікробіологія галузі», яка є однією з базових для фахової підготовки бакалаврів галузі знань 18 «Виробництво та технології» спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології ресторанного бізнесу». Матеріал посібника спрямований на набуття студентами знань та практичних навичок у такій важливій сфері управління якістю харчових продуктів в ресторанному господарстві, як мікробіологічні параметри безпеки та санітарно-бактеріологічний контроль виробництва.
- ДокументМікробіологія харчових виробництв(2016) Капрельянц, Л. В.; Пилипенко, Л. М.; Єгорова, А. В.; Пауліна, Я. Б.; Труфкаті, Л. В.; Кананихіна, О. М.; Величко, Т. О.; Килименчук, О. О.; Кручек, О. А.; Шпирко, Т. В.; Охотська, М. І.У навчальному посібнику викладений теоретичний і експериментальний матеріал із дисципліни «Мікробіологія харчових виробництв», яка є однією з базових для фахової підготовки бакалаврів із технологій харчових виробництв. Наведений у виданні матеріал спрямований на набуття студентами знань і практичних навичок у сфері управління технологіями та якістю харчових продуктів за мікробіологічними показниками. Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології», аспірантів та спеціалістів, які працюють у сфері мікробіології харчових виробництв.
- ДокументОновлення методичного забезпечення дисципліни «Мікробіологія» для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»(2020) Єгорова, А. В.; Труфкаті, Л. В.; Воловик, Т. М.
- ДокументОптимізація параметрів сумісного культивування Bifidobacterium longum-1 та Propionibacterium shermanii-4(2019) Крупицька, Л. О.; Капрельянц, Л. В.; Кирилов, В. Х.; Труфкаті, Л. В.Розробка оптимальних умов сумісного культивування біфідо та пропіоновокислих бактерій є актуальним завданням біотехнології для створення симбіотичного консорціуму. Метою роботи був підбір оптимальних умов культивування, які б дали можливість отримати максимальний вихід біомаси симбіотичного консорціуму біфідо- та пропіоновокислих бактерій та створення на їх основі біологічно активної добавки.
- ДокументОсобливості навчально–методичного забезпечення лекцій при викладанні дисципліни «Мікробіологія»(2017) Єгорова, А. В.; Данилова, О. І.; Труфкаті, Л. В.Дисципліна “Технічна мікробіологія” має на меті дати майбутнім інженерам-технологам теоретичні знання, обґрунтовування конкретних питань щодо безпечності та якості харчової продукції та виробити в них практичні навички та вміння щодо визначення основних мікробіологічних показників, які важливі для ефективного функціонування виробництва.